March 27, 2011

Madeleines cu nuca de cocos/ Coconut Madeleines



In general prefer sa mananc mancare facuta in casa, cu cat mai putini conservanti, pe cat se poate organic (sau bio, cum se numeste in Romania), putine mezeluri si coloranti, asa ca de cele mai multe ori cand citesc etichetele la produse in magazine si gasesc nume ciudate pe care nu pot sa le pronunt, le pun inapoi pe raft.
Dar intr-o seara rece de iarna tarzie sau primavara care se lasa asteptata mi-a facut cu ochiul un pachetel mic roz, si l-am luat la studiat: am fost foarte surprinsa cand am vazut la ingrediente numai oua, unt, zahar si faina. Si in pachetelul asta mic si roz erau doua madeleines, care si-au meritat toti cei 99 de centi dati pe ele. Atunci mi s-a aprins luminita, am cautat retete si am comandat tava. De $4 pot sa fac muuuulte madeleines :)
Delicate, pufoase si delicioase... Usor de facut si rapide, iti trebuie numai putina rabdare. Reteta cu nuca de cocos am gasit-o la "Barefoot Contessa" Ina Garten, si am trecut la treaba.


Pentru ca tava mea are numai 12 forme, am copt in doua ture. Prima tava a iesit putin prea rumenita decat mi-a placut, si am redus focul la 350 grade fata de 375 cat era specificat in reteta. Am uns formele cu unt cu pensula, si a ramas prea mult unt in forme, asa ca am sters numai formele cu un servetel imbibat cu unt, fara sa ramana bobite.






De asemenea am folosit nuca de cocos macinata marunt si neindulcita, nu imi plac fulgii cei mari si dulci, mi se par chiar badarani :)


Daca nu aveti forme de madeleines, puteti face din compozitie niste muffins cu nuca de cocos foarte bune, dar mariti timpul de coacere si testati-le cu scobitoarea.


Ingrediente:


113 grame de unt topit (1 stick) si lasat sa se racoreasca + 1 lingura de unt topit pentru uns tava
3 oua
200 gr (2/3 cup) zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 cana (150 gr) faina
2 linguri cu varf (1/4 cup) amidon
1/2 lingurita praf de copt
un praf de sare
3 linguri pline (1/3 cup) nuca de cocos macinata


optional zahar pudra pentru pudrat


Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit). Se sterg formele cu un servetel imbibat in unt si se tapeteaza cu faina.


Se bat ouale cu zaharul si vanilia 3 minute pana cand devin pufoase si isi maresc volumul. Cu mixerul mergand adaugati untul topit pana cand este incorporat.


Intr-un bol separat se amesteca faina, amidonul, praful de copt si sarea. Se cern in amestecul de oua si unt si se amesteca pana cand totul este incorporat. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza si ea, fara a se mesteca prea mult.


Se umplu cu o lingura sau cu lingura de inghetata (scoop) formele, lasandu-le putin goale (dupa prima tura va veti da seama mai bine cat sa puneti). Se coc in cuptorul incins 10-12 minute pana cand se rumenesc pe margini si sunt tari la atins. Se scot si se lasa sa se raceasca, se pot pudra cu zahar pudra dupa preferinte.










Acum chemati prietenele la o petrecere cu ceai :)
Enjoy!

March 23, 2011

Somon cu capere pe pat de rucola/ Salmon with capers on arugula bed



Este buna stategia de marketing de a pune maruntisuri si reviste langa casier in magazine si supermarketuri, cel putin in cazul meu, intotdeauna ma uit pe cate o revista si de multe ori o si cumpar. Asa cum am vazut acest somon pe coperta revistei Yum food and fun, si a trebuit sa o cumpar si sa fac reteta. Fotografia mea nu cred ca a iesit la fel de reusita ca cea de pe coperta, dar este destul de apetisanta cred. Iar somonul a fost delicios pe langa caperele sarate si dressingul aromat cu lamaie si usturoi.

Ingrediente:

4 fileuri de somon
2 linguri de unt topit sau ulei de masline

50 ml (1/4 cup) ulei de masline extra virgin
50 ml (1/4 cup) zeama de lamaie (1 lamaie)
coaja rasa de la o 1/2 lamaie
1 lingurita miere
1/4 lingurita sare, piper proaspat macinat
2 catei de usturoi dati pe razatoare
1 praf de cayenne pepper (boia iute)
2-3 linguri de capere

rucola, ardei rosii feliati subtire, rosii felii pentru 4 portii de salata
patrunjel si/sau marar pentru garnitura


Se incinge cuptorul la 260 grade Celsius (500 Fahrenheit) sau cea mai mare setare posibila.

Se amesteca bine zeama de lamaie, 1/4 cup ulei de masline, mierea, coaja de lamaie, sarea (1/4 lingurita), piperul, cayenne si usturoiul. Se imparte egal in 2 castronele, iar in unul din castronele se adauga caperele.

Se pun fileurile de somon pe o tava unsa cu ulei sau unt (eu imbrac tava in folie de aluminiu sa fie mai usor de curatat), se ung cu 2 linguri de ulei si se presara cu putina sare si piper. Se baga in cuptorul incins pentru 5 minute. Se scoate si se adauga amestecul de lamaie cu capere si se baga la cuptor inca 5-7 minute (depinde cat de gros este fileul) pana cand somonul este rumenit. Nu coaceti somonul prea mult, se va usca prea tare.

Se aseaza salata de farfurii, se drege cu o parte din dressingul ramas, se aseaza somonul deasupra, se decoreaza cu marar sau patrunjel si se drege cu restul de dressing.


Savurati-l cu placere dupa ce ati facut cateva minute de exercitii :) Credeati ca am uitat?
Azi vreau sa va reamintesc despre cat de buna este yoga pentru corpul nostru: ajuta la reglarea metabolismului si controlul asupra senzatiei de foame, ajuta la o mai buna concentrare si imbunatatirea memoriei. Concentrandu-ne atentia asupra respiratiei si asupra a ceea ce corpul nostru face in timpul unei sesiuni de yoga, ne putem calma mai repede. Ajuta la prevenirea bolilor de inima, bolii Alzheimer, osteoporozei si diabetului. Si daca v-am convins, puteti incepe cu o rutina denumita Salutarea soarelui, intalnita in multe clase de yoga. Puteti repeta de cate ori doriti si va simtiti bine.
Scopul exercitiului nu este sa ne atingem genunchii cu nasul, ci sa ne relaxam trepta in pozitia in care ne aflam. Recomand sa sugeti burta in pozitia de aplecat si in pozitia de "Down dog (caine cu fata in jos, cea in care corpul face un triunghi)".




March 22, 2011

Creveti in stil scampi/ Shrimp scampi



O mancare foarte simpla si foarte savuroasa, in ciuda putinelor ingrediente. Foarte rapida pentru zilele in care venim obositi de la servici si vrem totusi sa mancam ceva bun si sanatos. M-am ghidat pentru aceasta dupa reteta Inei Garten.

Cateva cuvinte despre creveti: nu trebuie sa aiba miros, decat foarte slab miros de peste sau de mare. Daca mirosul este foarte pronuntat, nu sunt buni. Mi s-a intamplat de 2 ori sa iau creveti dezghetati care statusera prea mult timp in galantar, si a trebuit sa ii returnez (ceea ce nu a fost o problema in afara de drumul inapoi la magazin). Ceea ce am invatat insa este sa ii cumpar numai congelati, pentru ca pentru creveti proaspeti nu avem oceanul deajuns de aproape.

Crevetii cruzi au culoare alba, foarte putin gri pe crusta. Daca sunt deja roz inseamna ca sunt prefierti, si nu va sfatuiesc sa ii mai gatiti odata. Gatiti crevetii cruzi pana cand devin roz. Daca ii gatiti prea mult, textura va deveni cauciucata, si deci nu foarte buna. Si acum sa trecem la treaba:



Ingrediente:

1/2 pachet de spaghete (aprox 200 gr)
aprox 400 gr creveti cruzi fara crusta
3 linguri de unt
2 linguri ulei de masline extra virgin
5 catei de usturoi tocati marunt
1/4 lingurita ardei uscat pisat iute (optional, dar nu va iuti mancarea, ci ii va da un mic "kick")
1/4 cana zeama de lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
3-4 linguri marar si/sau patrunjel tocat
sare si piper dupa gust + 1 lingura plina de sare pentru spaghete

Se pune o oala cu apa la fiert (2-3 litri). Cand apa clocoteste, adaugati sarea, apoi spaghetele. Se lasa sa fiarba dupa timpul specificat pe pachet.

Cand adaugati spaghetele, puteti incepe si cu restul retetei: incingeti untul si uleiul de masline intr-o tigaie mai incapatoare, pe foc mediu. Cand untul este topit adaugati usturoiul si ardeiul iute pisat si caliti 1 minut, apoi adaugati crevetii. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin roz, condimentandu-se intre timp cu putina sare si piper. Se opreste focul, se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie si spaghetele scurse, apoi patrunjelul si mararul si se mesteca bine. Se poate decora cu felii subtiri de lamaie.

Sa aveti pofta!

March 18, 2011

Prajitura Tavalita/ Lamingtons



Este de admirat inventivitatea romancelor (pentru ca barbatii se baga mai putin la prajituri) in a inventa, imprumuta si mai ales denumi prajituri: Alba ca Zapada, Carpati, Negri in camasi albe, Tavalita :) Prajitura tavalita prin fulgi de nuca de cocos am mancat prima data acum multi ani de la prietenul (care a devenit intre timp sotul) unei foarte bune prietene, si binenteles ca am cerut reteta. Am facut prajitura de multe multe ori, de Pasti sau de Craciun cand eram acasa cu mama, si chiar vreo 2 platouri pentru nunta noastra, desi unii mi-au zis ca m-am "sarit" si fac prajituri pentru propria nunta (mi-am luat toata saptamana de dinainte liber, trebuia sa ma relaxez cumva :))

Abia recent am aflat ca Tavalita este o prajitura de origine australiana, si se numeste si Lamingtons. Este un blat alb, taiat cubulete, insiropat in sirop de ciocolata si "tavalit" prin fulgi de nuca de cocos. Reteta pe care o am eu are miere in blat, care ii da putin "nuttiness" (chiar nu am stiut cum sa traduc asta in romana), iar siropul de cacao are putin vin rosu.

De aceea, atunci cand am vazut provocarea lunii martie la Dulce Romanie, unde Carmen de la Bucataria Furnicutilor ne-a imbiat la vin si cafea, mintea mi-a zburat imediat la Tavalita.
Am modificat putin varianta initiala pe care o aveam si am adaugat putina cafea foarte tare in sirop. Aroma de vin nu se simte propriu zis, ci doar ii da aroma prajiturii, iar cafeaua ii imbunatateste aroma de ciocolata, cu doar mici note de cafea.



Ingrediente:

Pentru blat:

200 gr (1 cup) zahar
2 linguri de miere
2 oua
50 ml (1/4 cup) ulei de floarea soarelui
100 ml (1/2 cup) lapte
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
250 gr (2 cups) faina

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit). Se unge cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina o tava mica patrata (aprox 25 cm). Eu am avut o tava mai mare si a iesit mai putin inalta.

Se bat ouale cu zaharul si cu mierea pana cand incep sa se albeasca, apoi batand se incorporeaza uleiul si laptele. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se amesteca pana cand totul este incorporat. Se toarna in tava pregatita si se coace 25 - 30 minute pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iasa curata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in cubulete.

Pentru sirop:

150 gr (1 1/2 sticks) unt
200 gr (1 cup) zahar
6 linguri lapte
6 linguri vin negru
60 ml (1/4 cup) espresso sau 2 lingurite cafea instant (nes)
2 linguri cacao
1 1/2 cani fulgi de nuca de cocos

Se topeste untul intr-o craticioara pe foc mediu si se adauga zaharul, mestecand in continuu pana cand zaharul este topit. Se adauga laptele, vinul, espresso si cacaoa si se mesteca in continuu pana cand siropul incepe sa fiarba. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

Cand siropul este de ajuns de rece, se insiropeaza cuburile de prajitura pe toate partile apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

Pofta buna!


Si poze de la nunta (multumesc inca o data Giota si Elefteria pentru ajutor :))


March 15, 2011

Primul meu premiu





Am primit un premiu! Sunt oficial "un blog de nota 10" :) Multumesc frumos Explora Cuisine pentru ca te-ai gandit la mine.
Trebuie sa iau premiul si sa il dau mai departe la alte 10 bloguri care imi plac :)

Ellie - Home Cooking in Montana
Megi - Linden Tea
Simona - Alison's Trials
Miha - Dulciuri fel de fel
Alinutza - Pasiuni Culinare
Silvia - Una... alta...
Lia - Povesti culinare
Lilly - Lilly in the kitchen
Alice - Albinutza
Dulceata de trandafiri

Regula spune ca puteti da premiul mai departe la 10 bloguri care va plac.

Si o floare pentru Explora si pentru toate fetele :)

March 12, 2011

Exercitiul saptamanii si o salata cu avocado/ Exercise of the week and an avocado salad



M-a bucurat foarte mult sa vad ca postul meu de saptamana trecuta despre yoga si exercitii fizice a avut multe vizite si sper ca am motivat pe cineva sa faca putina miscare. Asa ca azi urmeaza un alt exercitiu, de data asta vrem sa modelam fundul, pentru ca vrem un fund rotund si tonifiat ;)

- stati in picioare, cu mainile sprijinite pe spatarul unui scaun. Ridicati pieptul si relaxati umerii. Duceti un picior putin in spate si incepeti sa il ridicati spre spate (ridicati cat puteti, nu fortati). Repetati 10-20 ori. Schimbati piciorul si repetati pe celalalt picior. Si nu uitati sa respirati.

Tot pentru tonifierea picioarelor, un filmulet de 10 minute de pilates (in dreapta gasiti linkuri catre mai multe 10 minute pilates pentru arme, abdomen si tot corpul):





Dupa atata miscare, meritam sa si mancam, o Salata cu avocado. Este o salata mai consistenta, care o sa tina sigur de foame, o variatie a salatei americane Cobb. Pentru o masa in toata regula i se poate adauga putin pui pe gratar.






Ingrediente:


verdeturi amestecate (salata verde, rucola, spanac)
1/2 avocado taiat felii
1 ou fiert tare*
1 felie de costita afumata (bacon) prajita bine intr-o tigaie fara ulei si sfaramata bucatele
2 linguri branza cheddar data pe razatoare (se poate inlocui si cu feta, imi place chiar foarte mult combinatia de feta si avocado)
cateva felii de castravete
cateva felii de ceapa taiate foarte subtire


Se drege cu dressing simplu (1 parte otet, 2 parti ulei, sare si piper amestecate bine) sau cu sos Ranch.


* Pentru a fierbe oul, se pune oul intr-o craticioara si se acopera cu apa rece. Se pune pe foc mic spre mediu si se lasa 8 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. Se scurge si se curata in apa rece.


Pofta buna!

March 09, 2011

Pâte de ficat cu ceapa caramelizata/ Chicken liver pâte with caramelized onions



Bun pentru un aperitiv, sau pentru micul dejun, pâte-ul este deopotriva gustos si sanatos (parca suna a reclama, dar este adevarat :)) Am gasit reteta la Healthy fellow, si am modificat-o putin. Nu am avut trufe, iar la sfarsit am adaugat niste unt, pentru ca mi s-a parut necesar. Reteta de ceapa caramelizata tot de la el am luat-o pentru Salata cu ceapa caramelizata de saptamana trecuta. Daca aveti ceapa rosie, va fi mai dulce si ii va da un gust deosebit, ceapa obisnuita este si ea foarte buna. In special daca vreti sa aveti un aperitiv deosebit si impresionabil, merita sa "pierdeti" 20 minute pentru a carameliza ceapa (reteta aici).



Ingrediente:

aprox 400 gr ficatei de pui
2-3 linguri ulei de masline
100 ml (4 oz) vin alb
4 fileuri de ansoa tocate
4 catei de usturoi tocati
3 linguri capere scurse
cimbru si/sau salvie proaspata tocata (1 lingura)
sare si piper dupa gust
100 gr unt de la frigider taiat bucatele

Spalati si scurgeti ficateii si tamponatii putin cu un servetel. Se incinge uleiul intr-o tigaie pe foc mediu si se adauga usturoiul, ansoa si caperele, se calesc putin, apoi se adauga ficateii scursi. Se prajesc aprox 5 minute, apoi se stinge tigaia cu vin, se da focul putin mai mare si se mai calesc 5 minute, intorcandu-se pe toate partile pana cand nu mai iasa sange. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga cimbrul sau salvia. Se potriveste de sare si piper.

Cand compozitia este calduta, se pune totul in robotul de bucatarie si se pulseaza pana cand ajunge la o consistenta cremoasa. Cu robotul mergand, se adauga untul treptat, pana cand este tot incorporat. Se mai gusta odata pentru sare si piper, se transfera intr-un bol sau borcan si se pastreaza in frigider. Se serveste pe felii de paine cu ceapa caramelizata deasupra.

Pofta buna!

March 07, 2011

Cupe cu capsuni si crema/ Strawberry and cream cups



8 Martie, o sarbatoare a femeilor din toata lumea... Initiata de comunisti, sarbatoarea a prins foarte bine si a rezistat caderii comunismului. Si sincer, putini stiu ca este inceputa de comunisti. Iar o sarbatoare pentru femei este o sarbatoare asa frumoasa la inceput de primavara, asa ca doamnelor si domnisoarelor, "La multi ani!", o zi minunata si un desert usor!

Pentru cupele cu capsuni si crema m-am inspirat din calendarul meu din bucatarie :) Dar am schimbat zmeura in capsuni, prajiturelele amaretti in piscoturi si fisticul in alune de padure (preferatele mele!)

Pentru crema, puneti intr-un bol 1 cana de frisca lichida neindulcita, 1/2 cana mascarpone si 2 linguri de zahar. Se bat cu mixerul la viteza mare pana cand se intareste.

In pahare transparente, asezati la fund 1 piscot sfaramate si stropit cu 1 lingura de lichior de alune Frangelico. Se pune un strat de crema, un strat de capsuni feliate, alt strat de crema, iar deasupra alune coapte (detalii aici) si sfaramate.



Se savureaza pe indelete :)

March 06, 2011

Discursul lui Jamie Oliver

Daca mancam mai putin, ne pastram mai tineri si traim mai mult. Asa ca va propun sa mancam mai putin, dar sa acordam mai multa atentie la ce mancam, mancare mai buna, mai proaspata, mai sanatoasa, si ce e mai important, facuta in casa.
Puteti sa urmariti discursul lui Jamie Oliver la TED. Romania nu a ajuns inca acolo unde sunt Statele Unite, dar hai sa ajutam sa nu ajunga!
Pentru traducere in romana, alegeti Romanian de la View Subtitles.

March 02, 2011

Despre yoga, exercitii fizice si o salata de primavara/ About yoga, fitness and a spring salad



Nu am fost (aproape) niciodata o persoana extrem de slaba, si am fost considerata chiar plinuta in Romania, unde toate fetele cred ca sa fii slaba uscata si sa nu zambesti este foarte sexy. Am un metabolism mai lenes, si daca ma apuc sa mananc hamburgeri si cartofi prajiti se cunoaste imediat.



M-am apucat sa fac yoga acum vreo 4 ani, cand simteam nevoia sa fac ceva miscare si cum nu sunt buna la alergat, am inceput cu cate putin si am evoluat. Probabil ca multe dintre voi cand aud de yoga se gandesc la pozitii contorsionate si yoghini care stau in cap (nu am reusit niciodata). Yoga inseamna mai mult "cum te simti" decat "cum arata". De la yoga am trecut la pilates, apoi ceva cardio (cu sarituri, mai energic) si chiar la kick-boxing. Si chiar m-am simtit bine. Poate a fost o coincidenta, dar in acesti ani nu am racit deloc. Anul trecut, si mai ales din toamna am inceput sa ma lenevesc, oboseala, ore multe la servici, in special de sarbatori, si "surpriza" ca am racit, asa cum nu am mai fost demult. Un motiv in plus sa ma apuc din nou, si pot sa va spun ca imi pare rau ca m-am lasat. Ma simt asa bine dupa o jumatate de ora, si imi simt corpul mai energizat. Am slabit (putin, un kg), mananc mai putin seara, adica o salata, dar nu am renuntat la dulciuri. M-am recompensat cu un costum de baie, acum trebuie neaparat sa arat bine pana vine vara :)


Sa va spun cateva cuvinte despre yoga: imbunatateste circulatia sangelui, intareste sistemul imunitar, maseaza organele interne, stimulandu-le pentru o mai buna functionare, stimuleaza detoxifierea corpului, imbunatateste postura corpului, si acestea sunt numai cateva dintre ele. Imi place seria Namaste, a instructoarei Kate Potter, imi place ritmul, muzica, si vocea placuta a lui Kate. Puteti vedea unul din episoade in filmuletul de mai jos:





Si asa mi-a venit ideea pentru acest post, sa va dau cateva idei si sfaturi. Nu sunt specialista in fitness, ci doar va dau sfaturi din experienta proprie. Stiu ca toata lumea e ocupata, dar trimiteti sotul la plimbare cu copilul pentru o jumatate de ora, inchideti pisicul in baie, aprindeti o lumanare parfumata si acordati-va cateva minute de relaxare.


Incepeti cu ceva usor si adaugati treptat. Daca incepeti direct cu ceva greu, poate mai faceti odata si va veti lasa curand.

* Nu faceti exercitii cam 2 ore dupa ce ati mancat o masa consistenta (1 ora dupa ce ati mancat o salata).
* Aveti nevoie de haine comfortabile si un covoras de yoga. Il recomand pentru yoga pentru ca nu aluneca. Daca incepeti cu pilates, sau alt fel de exercitii, puteti face direct pe covor pentru inceput. Nu as recomanda nimanui sa cumpere biciclete stationare sau benzi de alergat, pentru ca le folositi o perioada si va veti plictisi.
* Variati exercitiile, pentru ca altfel devine plictisitor.
* Nu va axati numai pe o anumita parte a corpului, adica numai stomac, incercati sa faceti exercitii pentru toate partile corpului. Vrem sa avem nu numai un stomac frumos, dar si brate frumoase, fara piele lasata cand o sa imbatranim. De picioare nici nu mai vorbesc.
* Recompensati-va cu o prajitura o data sau de doua ori pe saptamana. Cand incep sa se arate rezultatele, duceti-va la coafor, sau cumparati-va o pereche de pantaloni de exercitii.
* Nu priviti exercitiile ca pe o corvoada, incercati sa le faceti cu placere. Altfel, va veti lasa de ele cat de curand.
* Nu va fortati corpul in nici un exercitiu, ascultati-l si va va spune singur pana unde poate sa mearga.
*Nu va grabiti, o miscare pe respiratie. Dungile alea sexy pe stomac vor aparea, dar nu peste noapte :)


Incercati sa va incalziti corpul inainte de exercitii. Imi place foarte mult partea de incalzire de aici:





O sa incerc sa postez in fiecare saptamana un exercitiu nou si o reteta de salata, in functie de raspunsul pe care il primesc de la voi, si sper sa va inspir deajuns :)


Incep cu 2 exercitii cu care am inceput si eu, primul invatat de la fratele meu:


- stati intinsa pe spate cu picioarele intinse si mainile pe langa corp. Inspirati si ridicati picioarele de pe podea pana la verticala, expirati in timp ce lasati picioarele. Repetati de cate ori doriti, exercitiul lucreaza bine abdomenul.


Al doilea exercitiu se numeste podul (bridge):


- stati culcata pe spate, cu mainile pe langa corp si genunchii indoiti, talpile sprijinite pe podea. Ridicati bazinul in timp pe inspirati, lasati in jos in timp pe expirati. Repetati de cate ori doriti, exercitiul lucreaza picioarele si fundul.


Pentru mai multa inspiratie puteti gasi foarte multe filmulete pe youtube.



Si acum sa trecem la mancare: o Salata cu ceapa caramelizata

Pentru a carameliza ceapa, se taie 2 cepe (albe sau rosii, cele rosii sunt mai dulci) in felii de aceeasi marime, pentru a se coace in acelasi timp. Pe foc foarte mic se incing 2 linguri de ulei si se adauga ceapa, mestecandu-se des, pana cand se rumeneste putin (aprox 10 min). Se adauga 2-3 linguri de otet balsamic si se mesteca pana cand toata ceapa este acoperita in sos, se adauga un praf de sare si piper. Optional se poate stinge tigaia cu 2 linguri de vin alb. Se caleste ceapa in continuare pana cand este bine patrunsa, inca 10-15 minute.






Pentru salata aveti nevoie de:


rucola (sau spanac)
ardei copt (proaspat sau din borcan) taiat felii subtiri
ceapa caramelizata
branza Feta


Se asambleaza salata, se pune piper proaspat dupa preferinte, se stropeste cu 2 linguri ulei de masline si 1 sau 2 linguri otet balsamic.


Pofta buna!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails