February 15, 2014

Supa crema de conopida si naut/ Cauliflower and Chickpea Soup

 
Vrea, nu vrea, iarna asta este pe sfarsite... Abia astept primavara, florile, salatele si probabil si ceva prajituri pe blog. Inainte sa trecem la prajituri, iata inca o reteta de supa, de retinut pentru alte vremuri reci.
Conopida si usturoiul, coapte inainte de a fi adaugate, ii aduc supei o aroma aparte, imbogatita de cimbrisor si chimion.
 
Ingrediente
(adaptata dupa Fork&Flower)
~aprox 4 portii~
 
 
1 conopida, taiata in florete
1 conserva naut (15 oz, 425 gr) scursa, clatita si zvantata
5 catei de usturoi
2 lingurite chimion
aprox 5 linguri ulei de masline
1 ceapa mica, tocata
1 cartof, taiat cuburi
1 litru lichid (supa de pui, apa sau combinatie)
1 lingurita cimbrisor proaspat
1/2 cup (120 ml) frisca lichida neindulcita (smantana pentru gatit)
sare si piper dupa gust
 
Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius (425 F). Intr-o tava intinsa puneti conopida, nautul si usturoiul. Condimentati cu chimion, putina sare si piper si stropiti cu 2 linguri ulei de masline. Amestecati ca totul sa fie condimentat si coaceti in cuptorul incins pentru 20-25 minute, pana cand legumele sunt usor rumenite.
Intre timp, incingeti restul de ulei intr-o oala si caliti ceapa si cartoful pana cand se inmoaie si se rumenesc usor. Se stinge cu supa de pui sau apa. Dupa ce legumele sunt scoase din cuptor, opriti putin pentru décor, iar restul adaugati in oala. Se aduce la fiert si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Opriti focul si adaugati cimbrisorul, apoi faceti totul piure cu un blender vertical.
Pe foc mic, fara sa fiarba in clocote, se adauga frisca lichida si se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste decorata cu legume coapte sau crutoane.
 
Pofta buna!
 
 

 

February 07, 2014

Supa crema de mazare, fenicul si salata verde/ Green Pea, Fennel and Lettuce Soup



A fost o iarna lunga, cu multa zapada si frig. Zic "a fost" pentru ca sper sa se termine in curand, dar nametii afara sunt mari, cu zapada de la vreo 10 ninsori.
Daca e tot frig si iarna, am mai facut o supa. De data asta am schimbat aromele si am trecut in partea mediteraneana. Feniculul nu este unul din condimentele mele favorite, dar din cand in cand il mai invit in bucatarie. Iar in combinatie cu mazarea este chiar placut. Alaturi de paine crocanta sau crutoane, supa asta merita retinuta si refacuta.


Ingrediente
(adaptata dupa Giada de Laurentiis):
~aprox 4 portii~
 
4 linguri de unt (aprox 50 gr)
1 bulb de fenicul, curatat de tulpini, taiat bucati mici
1 ceapa medie, tocata
1 capatana mica salata verde, taiata fasii
10 oz (300 gr) mazare congelata
1 litru supa de pui/legume
3/4 lingurita seminte intregi de fenicul
1/3 cup (80 ml) frisca lichida neindulcita (smantana pentru gatit)
sare si piper dupa gust


Incingeti untul intr-o oala si adaugati ceapa. Caliti cateva minute, adaugati feniculul si caliti totul pana cand legumele se inmoaie. Adaugati salata verde si mestecati pana cand se ofileste si reduce. Stingeti cu supa de legume, adaugati mazarea si putina sare si piper. Aduceti la fiert si lasati sa fiarba 15-20 minute, pana cand legumele sunt patrunse. Adaugati semintele de fenicul.
Stingeti focul si pasati totul crema cu un blender vertical. Pe foc mic, fara sa fiarba in clocot, adaugati frisca lichida si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Serviti cu crutoane si decorati cu frunze de fenicul.

Pofta buna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails