tag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post3088975174053930011..comments2023-12-16T11:07:57.651-06:00Comments on De prin lume adunate...: Serbet de zmeura/ Raspberry SherbetMihaelahttp://www.blogger.com/profile/10068858963957779539noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-59806702609628744872012-07-20T08:48:39.455-05:002012-07-20T08:48:39.455-05:00Anonim, multumesc pentru timpul pe care ti l-ai lu...Anonim, multumesc pentru timpul pe care ti l-ai luat sa imi dai o lectie de limba romana de care nu aveam nevoie. Am explicat destul de clar diferenta, si in comentarii am vorbit despre serbetul romanesc, dar in lume nu exista numai Romania, iar in aceasta lume exista si serbet inghetat, asa cum l-am facut eu.Mihaelahttps://www.blogger.com/profile/10068858963957779539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-54269917210404388312012-07-20T06:12:11.681-05:002012-07-20T06:12:11.681-05:00cum spunea si Gabriela, multa lume incurca serbetu...cum spunea si Gabriela, multa lume incurca serbetul cu sorbetul. dupa descrierea retetei pare sorbet si nu serbet. <br /><br />ȘERBÉT, șerbeturi, s. n. Preparat alimentar făcut din sirop de zahăr bine legat și frecat, colorat și aromat cu diferite esențe sau sucuri de fructe. – Din tc. șerbet.<br />ȘERBÉT ~uri n. 1) Produs de cofetărie, preparat din suc de fructe cu cafea (sau cacao), care se fierb cu zahăr până la îngroșare (uneori cu adaos de nuci pisate). 2) Băutură răcoritoare preparată din suc de fructe cu zahăr. /<turc. șerbet <br /><br />SORBET s.n. Specialitate de înghețată de origine franceză sau italiană, realizată din piure sau suc de fructe, dar și pe bază de vin sau șampanie; parfumată divers și adesea cu adaos de mering-spumă pentru a-i da consistență; din fr. sorbet, it. sorbetto; dacă se prepară doar dintr-un simplu sirop de fructe sau sirop de zahăr amestecat cu suc de fructe (de lămâie sau de portocale), înghețat și apoi dat prin mixer, capătă aspect de gheață granulată, colorată, numit în it. gramolata sau granita, fiind mai mult o băutură răcoritoare, decât o înghețată. <br /><br />acum alege tu ce e :) eu votez pentru sorbetAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-33267591887876888262012-07-18T08:36:50.188-05:002012-07-18T08:36:50.188-05:00si eu am spatule de rezerve, in case of emergency ...si eu am spatule de rezerve, in case of emergency :)<br />tare bine mai arata sherberul tauRoxana | Roxana's Home Bakinghttp://www.roxanashomebaking.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-22746891699303009362012-07-10T06:31:22.677-05:002012-07-10T06:31:22.677-05:00Chiar asa, cum sa te poti abtine? Nici eu n-as fi ...Chiar asa, cum sa te poti abtine? Nici eu n-as fi reusit! Traiasca spatulele de rezerva :)<br /><br />Arata fantastic!Mayahttps://www.blogger.com/profile/16657117739842481805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-22793293180233529522012-07-09T22:38:10.964-05:002012-07-09T22:38:10.964-05:00Culoarea perfecta.. pozele minunete!
Serios acum, ...Culoarea perfecta.. pozele minunete!<br />Serios acum, pozele sunt minunate :)<br /><br />Si mie imi place mult David Lebovitz. I-am cumparat toate cartile, chiar daca nu prea am timp sa le si execut :). De pe blogul lui insa am facut o gramada de retete. Si este referinta mea perpetua cand este sa-mi aduc aminte cum sa echivalez foi de getatina in gelatina praf.The Wandering Olteanhttps://www.blogger.com/profile/09889587370603040056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-2143033287217269592012-07-08T15:46:21.144-05:002012-07-08T15:46:21.144-05:00E super buna!E super buna!Adela Zilahihttps://www.blogger.com/profile/13956977729610557960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-10165458906536114562012-07-08T15:31:53.128-05:002012-07-08T15:31:53.128-05:00Este minunata reteta asta, am facut-o si eu saptam...Este minunata reteta asta, am facut-o si eu saptamana trecuta...asa repede s-a mancat ca nici nu am apucat sa ii fac poza :)Monicahttp://www.foodiefamily.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-32133913383696291722012-07-08T07:06:25.128-05:002012-07-08T07:06:25.128-05:00Eu nu pot sa dorm daca am in congelator inghetata ...Eu nu pot sa dorm daca am in congelator inghetata sau sorbet .<br />Nu pot sa dorm pana cand nu termin si ultima lingurita .:)Liahttps://www.blogger.com/profile/06334530220635839744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-37631227419588469232012-07-08T01:20:24.141-05:002012-07-08T01:20:24.141-05:00Are o culoare minunata serbetul tau!Nu cred ca am ...Are o culoare minunata serbetul tau!Nu cred ca am mai mancat serbet de zmeura de cand eram copil...O saptamana frumoasa! Cosminsimplu si bunhttps://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-1013391541012791562012-07-07T06:51:53.936-05:002012-07-07T06:51:53.936-05:00receptionat, apropo de 1 decembrie. Nu promit, dar...receptionat, apropo de 1 decembrie. Nu promit, dar o sa ma straduiesc sa fiu prezenta :)<br /><br />din cate vezi politicienii romani se dau in stamba mai aprig decat de obicei ... :|<br /><br />Serbetul de care spun, vine de la turci as crede. Poate o sa incerc sa fac o cantitate mica, e extrem de dulce si chiar daca cei 2 dragi ai mei au un sweet tooth ceva de speriat, e prea dulce si pt ei si mi-e teama ca nu o sa se consume. Tinem legatura :)Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-42938674883491983242012-07-07T03:08:38.361-05:002012-07-07T03:08:38.361-05:00Ador sorbetul de zmeura. Da cat curaj ai avut sa l...Ador sorbetul de zmeura. Da cat curaj ai avut sa le scoti semintele, eu le pun la gramada, n-am atata rabdare ;) Cat despre serbet, abia astept si eu reteta, ca-n copilarie mancam cate un borcan intreg pe biscuiti ;) Pup cu drag!Antoninahttp://www.dulcegarii-culinare.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-512226838151994722012-07-07T02:12:10.127-05:002012-07-07T02:12:10.127-05:00WoooW ce bine arata!!!Big Like!WoooW ce bine arata!!!Big Like!Buburuza Bubuhttps://www.blogger.com/profile/08152421011964812288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-42410497786144806942012-07-07T01:38:53.634-05:002012-07-07T01:38:53.634-05:00Arata excelent. Un roz profund, ademenitor. N-am f...Arata excelent. Un roz profund, ademenitor. N-am facut niciodata, dar o sa incerc reteta ta. Te imbratises cu drag.Rita Oargahttps://www.blogger.com/profile/11630375110728338925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-79998085630797080712012-07-06T15:41:26.945-05:002012-07-06T15:41:26.945-05:00Emily si Adnia, am scris in comentariu mai sus, st...Emily si Adnia, am scris in comentariu mai sus, stiam de serbetul romanesc, dar nu stiam exact cum este. Astept si eu reteta de la Andreea :)Mihaelahttps://www.blogger.com/profile/10068858963957779539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-80033902364307049102012-07-06T14:48:43.408-05:002012-07-06T14:48:43.408-05:00eu imi aduc aminte de serbetul acela din copilarie...eu imi aduc aminte de serbetul acela din copilarie,pe post de dulceata fina, care se pastreaza in borcane inchise ermetic. de o asa reteta stii ceva? caut de mult, dar n-am gasit nimic pana acum.(stiu ca mai apare din cand in cand pe la supermarketuri, dar nu ma incanta)eu vreau home-made!Adniahttp://adniasblog.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-66716550849170799982012-07-06T12:17:41.141-05:002012-07-06T12:17:41.141-05:00oh, ce culoare, ce aromaaaaaa ... Iubesc zmeura, s...oh, ce culoare, ce aromaaaaaa ... Iubesc zmeura, stii doar! <br />Si eu am fost putin nedumerita de numele preparatului caci eu stiam serbetul o crema mieroasa exagerat de dulceeeee :) insa ma bucur ca am aflat diferentele! Mai ales ca pentru multi toate aceste variante sunt pur si simplu "inghetata" ;)<br />Arata bestial si musai trebuie incercat! <br /><br />te pup draga mea! sa ai o zi minunata!Emilyhttps://www.blogger.com/profile/02235004325617444269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-3399945460340359942012-07-06T11:10:32.936-05:002012-07-06T11:10:32.936-05:00Wooow, ce culoare intensa are, arata f bine, felic...Wooow, ce culoare intensa are, arata f bine, felicitari!<br />PupiciAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-25594418722574859752012-07-06T09:19:09.600-05:002012-07-06T09:19:09.600-05:00Ramona Alina, ma bucur ca iti place :) Am vazut o ...Ramona Alina, ma bucur ca iti place :) Am vazut o varianta de inghetata fara masina, care se bazeaza pe principiul gheata si sare asemanator masinilor vechi de inghetata. Poti vedea procedeul aici: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.com/2012/06/inghetata-la-punga-la-minut-cu-mure.htmlMihaelahttps://www.blogger.com/profile/10068858963957779539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-3260719434224255762012-07-06T09:17:42.288-05:002012-07-06T09:17:42.288-05:00Andreea, multumesc pentru lamuriri, stiam de serbe...Andreea, multumesc pentru lamuriri, stiam de serbetul romanesc dar nu stiam exact cum este. Banuiam numai ca este ceva neinghetat, pentru ca nu erau accesibile pe atunci masini de inghetata etc. Dar exact de retete si amintiri din astea vorbesc ca trebuie sa le scoatem la iveala si sa nu le lasam uitate. Am fost tare uimita de succesul pe care l-a avut sugiucul meu :) Mi-ar place sa postezi o reteta de serbet romanesc si te invit de pe acum sa sarbatorim 1 decembrie :)Mihaelahttps://www.blogger.com/profile/10068858963957779539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-31356821198710745102012-07-06T05:05:40.992-05:002012-07-06T05:05:40.992-05:00Arata minunat. Si noi suntem fani zmeura, de-abia ...Arata minunat. Si noi suntem fani zmeura, de-abia astept sa inceapa sezonul la fermele din zona. <br /><br />Diferenta dintre sorbet si serbet pe care-l facea mama cand eram copil, e foarte diferita fata de definitia lui Lebovitz. Sorbetul este un desert inghetat iar serbetul este un desert care n-are legatura cu inghetata. Se prepara folosind dupa un ratio de 1:1, 1L suc de fructe, 1kg de zahar. Iese ceva de consistenta mierii zaharisite si se serveste punand cate o lingura de serbet intr-un pahar cu apa rece. Se mananca luand cate putin serbet si apa in acelasi timp, sa nu ti se aplece pesemne. Pt mine serbetul e o tratatie din aceeasi categorie cu dulceata de cirese amare. In copilarie, cand mergeam cu bunica pe la prietenele ei, primeam cate-o cupa mica de dulceata de cirese si un pahar cu apa rece. :)<br /><br />Weekend fain iti doresc!Andreeahttps://www.blogger.com/profile/16031525066311429280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-56791348245845413382012-07-06T02:16:54.555-05:002012-07-06T02:16:54.555-05:00Zmeura e un fruct pe care il ador din copilãrie, a...Zmeura e un fruct pe care il ador din copilãrie, am tot timpul o rezervã de ele in congelator, desi prefer înghetata, sorbetul tãu mã ispiteste...imi lipseste masina de înghetatã....Ramona Alinahttps://www.blogger.com/profile/15130689330532859723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-8982633831543902052012-07-06T00:59:53.290-05:002012-07-06T00:59:53.290-05:00Mă bucură mult (și) această postare, să fiu sincer...Mă bucură mult (și) această postare, să fiu sinceră eu nu știam diferența între șerbet și sorbet, eu credeam că-i aceeași Mărie cu altă pălărie...<br />(adică diferență de accent, pronunție, etc, etc...) Am mai învățat ceva astăzi, mulțumesc Mihaela!<br />Îmi place ideea ta pentru ziua națională a României, mult succes! De-abia aștept să văd rețetele gospodinelor harnice...Sandahttps://www.blogger.com/profile/00123604451975590484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-60236135886138007402012-07-06T00:10:32.401-05:002012-07-06T00:10:32.401-05:00Gabriela, multumesc :) Este chiar super, sunt indr...Gabriela, multumesc :) Este chiar super, sunt indragostita de gustul zmeurei :)Mihaelahttps://www.blogger.com/profile/10068858963957779539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2814370344189322655.post-77773342308614015092012-07-06T00:08:08.428-05:002012-07-06T00:08:08.428-05:00Da, da, da! Serveste-ne cu niste serbet! Si chiar ...Da, da, da! Serveste-ne cu niste serbet! Si chiar eram curioasa sa vad reteta, pt. ca multi incurca sorbetul cu serbetul. Mie ambele imi plac (si ce sa mai zic de inghetata ;)), iar al tau arata racoritor si ...gata de atac ;)).Gabriela {What Liberty Ate}https://www.blogger.com/profile/01089517745250758143noreply@blogger.com