O salata deosebita, nici dulce, nici sarata, buna pentru o dupa amiaza calduroasa, cand ai manca ceva, dar nu prea stii ce. Reteta este luata de la Giada de Laurentiis.
Ingrediente:
o portocala
o grefa
1 bulb de fenicul
1/4 cupa ulei de masline (60 ml)
7-8 frunze de busuioc
o mana de nuci coapte (eu le-am copt 7-8 minute in cuptorul incins, atentie: se ard foarte repede)
sare si piper
Feniculul se taie pe jumatate, apoi se feliaza subtire si se pune intr-un bol.
Portocalei i se taie capetele, apoi pe tocator se taie coaja. La fel se curata si grefa.
Deasupra unui bol, cu un cutit mic, se taie feliile de citrice printre membrane, felia rezultata fiind fara membrana. Restul de mijloc si membrane se stoarce in mana, se pastreaza sucul rezultat.
Feliile de citrice se pun peste fenicul.
In mixer se pune uleiul de masline, busuiocul si 3 linguri din sucul de citrice si se mixeaza. Se potriveste de sare si piper.
Se drege cu acest amestec salata, se adauga nucile, si se amesteca.
Nu este un gust cu care eu sunt obisnuita, dar este buna. In loc de fenicul cred ca se pot folosi cu succes tulpini de telina. Feniculul are o aroma aparte.
Pofta buna!
Ingrediente:
o portocala
o grefa
1 bulb de fenicul
1/4 cupa ulei de masline (60 ml)
7-8 frunze de busuioc
o mana de nuci coapte (eu le-am copt 7-8 minute in cuptorul incins, atentie: se ard foarte repede)
sare si piper
Feniculul se taie pe jumatate, apoi se feliaza subtire si se pune intr-un bol.
Portocalei i se taie capetele, apoi pe tocator se taie coaja. La fel se curata si grefa.
Deasupra unui bol, cu un cutit mic, se taie feliile de citrice printre membrane, felia rezultata fiind fara membrana. Restul de mijloc si membrane se stoarce in mana, se pastreaza sucul rezultat.
Feliile de citrice se pun peste fenicul.
In mixer se pune uleiul de masline, busuiocul si 3 linguri din sucul de citrice si se mixeaza. Se potriveste de sare si piper.
Se drege cu acest amestec salata, se adauga nucile, si se amesteca.
Nu este un gust cu care eu sunt obisnuita, dar este buna. In loc de fenicul cred ca se pot folosi cu succes tulpini de telina. Feniculul are o aroma aparte.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible