Pages

March 09, 2011

Pâte de ficat cu ceapa caramelizata/ Chicken liver pâte with caramelized onions



Bun pentru un aperitiv, sau pentru micul dejun, pâte-ul este deopotriva gustos si sanatos (parca suna a reclama, dar este adevarat :)) Am gasit reteta la Healthy fellow, si am modificat-o putin. Nu am avut trufe, iar la sfarsit am adaugat niste unt, pentru ca mi s-a parut necesar. Reteta de ceapa caramelizata tot de la el am luat-o pentru Salata cu ceapa caramelizata de saptamana trecuta. Daca aveti ceapa rosie, va fi mai dulce si ii va da un gust deosebit, ceapa obisnuita este si ea foarte buna. In special daca vreti sa aveti un aperitiv deosebit si impresionabil, merita sa "pierdeti" 20 minute pentru a carameliza ceapa (reteta aici).



Ingrediente:

aprox 400 gr ficatei de pui
2-3 linguri ulei de masline
100 ml (4 oz) vin alb
4 fileuri de ansoa tocate
4 catei de usturoi tocati
3 linguri capere scurse
cimbru si/sau salvie proaspata tocata (1 lingura)
sare si piper dupa gust
100 gr unt de la frigider taiat bucatele

Spalati si scurgeti ficateii si tamponatii putin cu un servetel. Se incinge uleiul intr-o tigaie pe foc mediu si se adauga usturoiul, ansoa si caperele, se calesc putin, apoi se adauga ficateii scursi. Se prajesc aprox 5 minute, apoi se stinge tigaia cu vin, se da focul putin mai mare si se mai calesc 5 minute, intorcandu-se pe toate partile pana cand nu mai iasa sange. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga cimbrul sau salvia. Se potriveste de sare si piper.

Cand compozitia este calduta, se pune totul in robotul de bucatarie si se pulseaza pana cand ajunge la o consistenta cremoasa. Cu robotul mergand, se adauga untul treptat, pana cand este tot incorporat. Se mai gusta odata pentru sare si piper, se transfera intr-un bol sau borcan si se pastreaza in frigider. Se serveste pe felii de paine cu ceapa caramelizata deasupra.

Pofta buna!

2 comments:

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible