Cand am vazut aceasta reteta pe blogul Once upon a plate am stiut imediat ca trebuie sa o fac, si am stiut ca o sa imi placa. Ce e sa nu iti placa: feta, masline, capere... cartofi? :) Este acel fel de reteta asa de simplu, care te face sa te intrebi: "cum de nu m-am gandit la asta mai inainte?"
Este o salata perfecta pentru vara, cand iasa cartofii noi, si nu e nevoie de cuptor. Satioasa pentru a forma singura o masa, sau ca acompaniament la o iesire la iarba verde.
Eu am folosit cartofi albi si rosii amestecati pentru ca asa i-am gasit, dar daca ar fi sa aleg, as alege numai cartofi rosii pentru ca au mai putin amidon si isi pastreaza mai bine forma.
Am modificat putin reteta lui Mari, si am pus dressingul peste cartofii fierbinti pentru a absorbi mai bine aromele. Deasemenea, fotografiile lui Mari arata mai bine... :) dar salata a fost la fel de buna, sunt sigura!
Ingrediente:
800 gr - 1 kg cartofi noi (2 pounds)
1/2 ceapa rosie tocata
7-8 bucati de anghinare marinata (in borcan)
2 linguri capere
aprox 10 masline fara samburi feliate (eu am folosit kalamata)
100-150 gr branza feta taiata cuburi (aprox 1 cup)
patrunjel pentru decor
Pentru dressing:
3-4 linguri zeama de lamaie
2 linguri otet rosu
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita sare (eu am folosit sare Kosher care nu este asa de sarata, puteti folosi sare de mare sau sare obisnuita, dar reduceti putin, caperele si maslinele sunt si ele sarate)
1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica
1/2 cana (aprox 100 ml) ulei de masline
Se spala bine cartofii si se taie in sferturi sau mai mici, bucati deajuns de mici de bagat o data in gura :) Se pun intr-o oala cu capac, cu apa cat sa acopere fundul oalei de aprox 1 cm. Se pun pe foc mediu si se lasa aprox 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba, scuturand din cand in cand oala.
Intre timp se face dressingul, se amesteca toate ingredientele in afara de ulei intr-un bol, iar mestecand cu telul se incorporeaza uleiul.
Cand cartofii sunt gata (cand o furculita intra usor in ei), se scurg, si se toarna deasupra dressingul. Se mesteca si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca cu ceapa, caperele, anghinarea si maslinele si se mesteca. Se adauga si branza feta si se decoreaza cu patrunjel.
Pofta buna!
Imi place salata de cartofi mai ales cu asa dressing!
ReplyDeleteCat de bine arata ... plina de vitamine si arome... yammy...
ReplyDeletePe principiul: Daca e grecesc, VREAU! :) Arata de iti vine sa te lingi pe degete, mai ales daca are muuuulte masline! Te pup Mihaela, weekend placut sa ai!
ReplyDeleteimi place grozav salata asta !
ReplyDeleteCeva te atrage vara asta catre zona mediteraneana..:))Frumos si gustos, cu siguranta !
ReplyDeleteFlory, a fost foarte gustoasa, dressingul cu putin usturoi si oregano a fost potrivit :)
ReplyDeleteAntonina, multumesc :)
Multumesc, Alina, si mie imi place mancarea greceasca! si mai ales maslinele, si ne fac si tenul frumos :)
Pansy, multumesc, sper sa o incerci, este foarte usoara
Mihaela, mancarea mediteraneana este favorita mea :) multumesc pentru vizita!
minunata!:)eu ii mai adaug si citeva rosii uscate la soare,taiate .si uneori boabe de porumb.
ReplyDeleteBeautiful photos Mihaela! I'm so happy you liked this potato salad, and thank you for the link back. :)
ReplyDeleteYour blog is beautiful!