Pages
▼
December 11, 2011
Prajiturele "ninse" de ciocolata si cafea/ Chocolate and coffee crinkle cookies
Aceste prajiturele ciocolatoase si delicioase, pe care probabil le-ati mai vazut pe internet, daca nu le-ati si incercat, sunt perfecte de Craciun. Arata asa ninse dragele de ele, nimerite in plin sezon.
Le-am facut si anul trecut, dupa reteta lui David Rocco, si au fost foarte bune, dar s-au facut putin cam plate dupa copt. Anul asta le-am mai adaugat faina si au iesit perfecte. Sunt moi si delicate, iar cafeaua si zaharul brun le imbogateste aroma de ciocolata.
Ingrediente (aprox 30 de bucati):
1/2 stick (55 gr) unt la temperatura camerei
2/3 cup (140 gr) zahar brun
1 ou
1/2 lingurita extract de vanilie
4 oz (113 gr) ciocolata semi-dulce (nu folositi ciocolata cu lapte)
1 1/4 cups (125 gr) faina
1/4 cup (25 gr) cacao
2 lingurite ness (cafea instant)
1 lingurita praf de copt
praf de sare
1 lingura de lapte
aprox 1 cana zahar pudra pentru pudrat
Topiti ciocolata bucatele pe bain-marie (intr-un bol pus deasupra unui vas in care fierbe apa, fara ca fundul bolului sa atinga apa) sau in cuptorul cu microunde: 20 de secunde, mestecati, inca 20 de secunde, si mestecati bine pana cand toata ciocolata este omogenizata. Dati deoparte sa se racoreasca.
Cerneti impreuna faina, cacaoa, praful de copt, sarea si adaugati ness-ul.
Bateti untul cu zaharul brun pana cand sunt crema, apoi adaugati oul, bateti pana este incorporat, apoi ciocolata topita si racorita, bateti pana cand este omogenizata. Cu mixerul la viteza mica, sau cu spatula, incorporati si amestecul de faina. Adaugati si laptele si incorporati. Va rezulta un aluat lipicios si gros. Puneti aluatul pe o folie de plastic, inveliti si formati-l intr-un disc. Puneti in frigider pentru o ora sau mai mult.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit). Pregatiti o tava mare tapetata cu hartie de pergament.
Puneti zaharul pudra intr-un bol. Formati din aluat bilute de aprox 2 cm si rulati-le prin zaharul pudra de doua ori, astfel ca bilutele sa fie foarte bine acoperite cu zahar. Puneti bilutele in tava pregatita, cu putina distanta intre ele, si coaceti in cuptorul incins pentru 12 - 15 minute (nu coaceti prea mult, depinde de cuptor, dar 12-13 minute sunt de ajuns).
Lasati sa se raceasca putin in tava, apoi transferati-le pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.
Sunt delicioase!
Minunate, voi servi si eu una langa cafea. Pup!
ReplyDeleteSunt minunate! Anul acesta ma gandesc sa ofer prietenilor, cadouri dulci. Iar aceste fursecuri sunt foarte potrivite.
ReplyDeleteAcuma m-as pune sa fac o portie,dar chiar n-am ciocolata in casa:)) Nu stiu cum de s-a intamplat,dar este numai ciocolata in forma de Mos Craciun,dar e precis cu lapte.
ReplyDeleteCe frumosi suuuunttt !!! <3<3<3 O sa incerc si varianta asta de sarbatori, sunt sigura ca sunt tare buni. Pupicei! <3
ReplyDeletearata fantastic de bine! abia astept sa le fac si eu!
ReplyDeleteoff topic: m-ai dat gata cu creme brulee ♥♥♥ arata fenomenal ♥♥♥ pup tare tare
Ti-au iesit perfect...le-am facut si eu anul trecut si intr-adevar sunt absolut delicioase!
ReplyDeleteo duminica frumoasa!
Daca nu ar fi crapate pe alocuri ai zice ca sunt bulgarasi de zapada!Tare frumusele!Pupici!
ReplyDeletesunt senzationale !!!..... si eu le am programate ptr Craciun si de abia astept sa le fac !!!
ReplyDeleteCe frumoase sunt!!!! Seamana la aspect cu Goriba ( fursecuri maroc ) Te pup :*
ReplyDeleteDaca sunt moi si delicate atunci sunt ale mele:))))in plus daca cafeaua si zaharul brun imbogateste aroma de ciocolata,atunci sigur m-ai dat gata.Pupici:x
ReplyDeleteYummy, sunt tare bune!!Arata minunat!Am sa le incerc.Pup!
ReplyDeleteMinunate-s! Vreau si eu :) Pup
ReplyDeleteSper sã ajung sã pregãtesc si eu, sunt simpli si drãgãlasi:)
ReplyDeletesunt foarte frumose prajiturelele, eu am gasit o reteta dar nu sunt sigura de ea, asa ca o salvez pe a ta! te pup
ReplyDeleteSunt deliciosi , i-am incercat , intr-o varianta putin diferita de a ta . Cu siguranta repet de Craciun .
ReplyDeleteSara&Miki, cu multa placere, multumesc pentru vizita :)
ReplyDeleteFancy Cake, sunt potrivite pentru ocazie si usor de facut cand ai mai multe in plan.
Mitinita, pana la Craciun gasesti ciocolata :)
Ana Maria, multumesc, sper sa iti placa.
Emily, multumesc, a fost bun creme brulee-ul :)
Violette, multumesc pentru vizita, o saptamana placuta si tie!
Teo, sunt crapati ca sa iasa ninsoarea mai bine in evidenta :)
Catkitchen, sunt foarte bune! sper sa iti placa!
Dana, nu am mancat niciodata Goriba, dar te voi vizita pe blog sa le caut, ca m-ai facut curioasa.
Mare Maria, de multe ori adaug putina cafea in prajiturile cu ciocolata, sa incerci si sa imi spui cum iti place :)
Licuta, cu siguranta iti vor placea.
Corina, mai am cateva, te servesc :)
Ramona Alina, nu necesita prea mult timp prepararea lor, si pot sa stea in frigider pana cand ai timp sa ii coci.
Andreea Elena, sper sa iti placa :)
Dorina, multumesc pentru vizita, ma bucur ca iti plac.
Superbe. Vad ca tare-s la moda anul asta! Trebuie sa le fac si eu!
ReplyDeleteFoarte frumoase! Imi place f tare prima poza!
ReplyDeleteAm si eu reteta in asteptare de prin 2009,ar fi timpul s-o fac,arata grozav prajiturelele tale,pupici!
ReplyDeleteSe vede ca a venit iarna!
ReplyDeleteNumai bune pentru sarbatori ! :P
ReplyDeleteAm facut si eu aceste fursecuri saptamana trecuta.. sunt adorabile si foarte gustoase!
ReplyDeleteBlogul tau e minunat.. :)