Pages

December 11, 2011

Prajiturele "ninse" de ciocolata si cafea/ Chocolate and coffee crinkle cookies


Aceste prajiturele ciocolatoase si delicioase, pe care probabil le-ati mai vazut pe internet, daca nu le-ati si incercat, sunt perfecte de Craciun. Arata asa ninse dragele de ele, nimerite in plin sezon.
Le-am facut si anul trecut, dupa reteta lui David Rocco, si au fost foarte bune, dar s-au facut putin cam plate dupa copt. Anul asta le-am mai adaugat faina si au iesit perfecte. Sunt moi si delicate, iar cafeaua si zaharul brun le imbogateste aroma de ciocolata.

Ingrediente (aprox 30 de bucati):

1/2 stick (55 gr) unt la temperatura camerei
2/3 cup (140 gr) zahar brun
1 ou
1/2 lingurita extract de vanilie
4 oz (113 gr) ciocolata semi-dulce (nu folositi ciocolata cu lapte)
1 1/4 cups (125 gr) faina
1/4 cup (25 gr) cacao
2 lingurite ness (cafea instant)
1 lingurita praf de copt
praf de sare
1 lingura de lapte
aprox 1 cana zahar pudra pentru pudrat


Topiti ciocolata bucatele pe bain-marie (intr-un bol pus deasupra unui vas in care fierbe apa, fara ca fundul bolului sa atinga apa) sau in cuptorul cu microunde: 20 de secunde, mestecati, inca 20 de secunde, si mestecati bine pana cand toata ciocolata este omogenizata. Dati deoparte sa se racoreasca.
Cerneti impreuna faina, cacaoa, praful de copt, sarea si adaugati ness-ul.

Bateti untul cu zaharul brun pana cand sunt crema, apoi adaugati oul, bateti pana este incorporat, apoi ciocolata topita si racorita, bateti pana cand este omogenizata. Cu mixerul la viteza mica, sau cu spatula, incorporati si amestecul de faina. Adaugati si laptele si incorporati. Va rezulta un aluat lipicios si gros. Puneti aluatul pe o folie de plastic, inveliti si formati-l intr-un disc. Puneti in frigider pentru o ora sau mai mult.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit). Pregatiti o tava mare tapetata cu hartie de pergament.
Puneti zaharul pudra intr-un bol. Formati din aluat bilute de aprox 2 cm si rulati-le prin zaharul pudra de doua ori, astfel ca bilutele sa fie foarte bine acoperite cu zahar. Puneti bilutele in tava pregatita, cu putina distanta intre ele, si coaceti in cuptorul incins pentru 12 - 15 minute (nu coaceti prea mult, depinde de cuptor, dar 12-13 minute sunt de ajuns).

Lasati sa se raceasca putin in tava, apoi transferati-le pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Sunt delicioase!

22 comments:

  1. Minunate, voi servi si eu una langa cafea. Pup!

    ReplyDelete
  2. Sunt minunate! Anul acesta ma gandesc sa ofer prietenilor, cadouri dulci. Iar aceste fursecuri sunt foarte potrivite.

    ReplyDelete
  3. Acuma m-as pune sa fac o portie,dar chiar n-am ciocolata in casa:)) Nu stiu cum de s-a intamplat,dar este numai ciocolata in forma de Mos Craciun,dar e precis cu lapte.

    ReplyDelete
  4. Ce frumosi suuuunttt !!! <3<3<3 O sa incerc si varianta asta de sarbatori, sunt sigura ca sunt tare buni. Pupicei! <3

    ReplyDelete
  5. arata fantastic de bine! abia astept sa le fac si eu!
    off topic: m-ai dat gata cu creme brulee ♥♥♥ arata fenomenal ♥♥♥ pup tare tare

    ReplyDelete
  6. Ti-au iesit perfect...le-am facut si eu anul trecut si intr-adevar sunt absolut delicioase!
    o duminica frumoasa!

    ReplyDelete
  7. Daca nu ar fi crapate pe alocuri ai zice ca sunt bulgarasi de zapada!Tare frumusele!Pupici!

    ReplyDelete
  8. sunt senzationale !!!..... si eu le am programate ptr Craciun si de abia astept sa le fac !!!

    ReplyDelete
  9. Ce frumoase sunt!!!! Seamana la aspect cu Goriba ( fursecuri maroc ) Te pup :*

    ReplyDelete
  10. Daca sunt moi si delicate atunci sunt ale mele:))))in plus daca cafeaua si zaharul brun imbogateste aroma de ciocolata,atunci sigur m-ai dat gata.Pupici:x

    ReplyDelete
  11. Yummy, sunt tare bune!!Arata minunat!Am sa le incerc.Pup!

    ReplyDelete
  12. Sper sã ajung sã pregãtesc si eu, sunt simpli si drãgãlasi:)

    ReplyDelete
  13. sunt foarte frumose prajiturelele, eu am gasit o reteta dar nu sunt sigura de ea, asa ca o salvez pe a ta! te pup

    ReplyDelete
  14. Sunt deliciosi , i-am incercat , intr-o varianta putin diferita de a ta . Cu siguranta repet de Craciun .

    ReplyDelete
  15. Sara&Miki, cu multa placere, multumesc pentru vizita :)

    Fancy Cake, sunt potrivite pentru ocazie si usor de facut cand ai mai multe in plan.

    Mitinita, pana la Craciun gasesti ciocolata :)

    Ana Maria, multumesc, sper sa iti placa.

    Emily, multumesc, a fost bun creme brulee-ul :)

    Violette, multumesc pentru vizita, o saptamana placuta si tie!

    Teo, sunt crapati ca sa iasa ninsoarea mai bine in evidenta :)

    Catkitchen, sunt foarte bune! sper sa iti placa!

    Dana, nu am mancat niciodata Goriba, dar te voi vizita pe blog sa le caut, ca m-ai facut curioasa.

    Mare Maria, de multe ori adaug putina cafea in prajiturile cu ciocolata, sa incerci si sa imi spui cum iti place :)

    Licuta, cu siguranta iti vor placea.

    Corina, mai am cateva, te servesc :)

    Ramona Alina, nu necesita prea mult timp prepararea lor, si pot sa stea in frigider pana cand ai timp sa ii coci.

    Andreea Elena, sper sa iti placa :)

    Dorina, multumesc pentru vizita, ma bucur ca iti plac.

    ReplyDelete
  16. Superbe. Vad ca tare-s la moda anul asta! Trebuie sa le fac si eu!

    ReplyDelete
  17. Foarte frumoase! Imi place f tare prima poza!

    ReplyDelete
  18. Am si eu reteta in asteptare de prin 2009,ar fi timpul s-o fac,arata grozav prajiturelele tale,pupici!

    ReplyDelete
  19. Am facut si eu aceste fursecuri saptamana trecuta.. sunt adorabile si foarte gustoase!
    Blogul tau e minunat.. :)

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible