Pages
▼
December 05, 2012
Supa toscana de fasole cu rozmarin/ Tuscan White Bean Soup with Rosemary
Ingredientele unei fotografii reusite cu o mancare sunt timp si rabdare. Cam de astea am dus eu lipsa in ultima vreme. Azi insa mi-a reusit o fotografie facuta in graba, cu o mana pe lingura si una pe camera, cand abia asteptam sa incep sa mananc, la bunatatea asta de supa care mi-a facut cu ochiul mai de asta vara. Este perfecta pentru vremea mai rece, cu arome de costita afumata si rozmarin si servita langa o paine calda. Nu am fost niciodata in Toscana, dar ce mai conteaza la cat de buna este :)
Am folosit fasole din cutie pentru a o face mai repede, dar puteti folosi fasole uscata si fiarta acasa.
Ingrediente (adaptata dupa Picture Perfect Meals):
2 linguri ulei de masline
aprox 6 oz (170 gr) costita afumata, tocata bucatele (sau pancetta)
1 ceapa mare, tocata
sare si piper proaspat macinat
5 catei de usturoi, tocati
1 litru supa de pui + 1 cana apa
2 foi de dafin
2 crengute de rozmarin
3 crengute cimbrisor
2 conserve de cate 15 oz (425 gr) fiecare, scurse si clatite in apa rece
1/4 cup (60 ml) frisca lichida neindulcita
1/4 cup (aprox 50 gr) parmesan ras
Intr-o oala incingeti uleiul si adaugati costita afumata. Prajiti, mestecand ocazional, pana cand costita este rumenita. Scoateti costita si dati deoparte.
Adaugati in oala ceapa tocata. Presarati putina sare (1/2 lingurita sare de mare) si piper. Caliti ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, apoi adaugati usturoiul si caliti inca 2-3 minute. Adaugati putina supa de pui in oala si curatati cu lingura de lemn tot ce este lipit pe fundul oalei.
Adaugati restul de supa, apa, fasolea, foile de dafin, rozmarinul si cimbrisorul. Aduceti la fierbere si fierbeti pe foc mediu 15-20 de minute. Dati focul incet si scoateti crengutele de rozmarin si cimbrisor. Adaugati frisca lichida neindulcita si parmesanul ras, gustati de sare si piper si mai tineti pe foc aprox 4-5 minute.
Serviti supa calda, cu bucatele de costita afumata presarate deasupra, ideal langa paine proaspata si crocanta.
Pofta buna!
Cred ca e o supa tare aromata! Am sa incerc si eu aceasta varianta!
ReplyDeleteSarbatori frumoase!
Ce bunatate de supa, si ce prezentare! Te imbie la masa :)
ReplyDeleteEste super supa, rapid de facut, satioasa si perfecta pt. vremea asta.
ReplyDeleteChiar daca e o reteta adaptata dupa o reteta Toscana si nu cum o mananca ei, arata demential, pozele sunt de exceptie.Bravo.
Ce bunatate de supa crema!!!
ReplyDeleteMihaela, am revenit...nu se putea sa nu te anunt ca te asteapta un premiu la mine pe blog. Pupici!
ReplyDeleteBine venitã pe frigul de afarã...imi plac aromele:)
ReplyDeleteArata minunat! o incerc saptamana viitoare! puup
ReplyDelete