Pages
▼
May 11, 2013
Legume marinate in stil mexican/ Mexican Style Marinated Vegetables
Daca te duci la un restaurant Mexican, una din garniturile de la tacos sunt legume marinate. Dar nu restaurant fancy, ci din cele micute, in care lucreaza mexicani originali din Mexic, care daca te vad "gringo" (alb) iti dau tacos cu tortillas din faina cu salata verde si branza. Asta daca nu stii sa ceri cum mananca mexicanii, cu tortillas de porumb si garnisite cu ceapa si cilantro.
Si daca sunt mexicane, binenteles ca sunt si iuti. Nu mult, depinde de cati ardei jalapenos puneti. "Orale!"
Ingrediente (adaptat dupa Feral Kitchen):
aprox 1 lb (1/2 kg) morcovi curatati si taiati felii groase pe diagonal
1 conopida mica taiata florete mici
3 ardei jalapenos, taiati felii rotunde*
1 ceapa alba taiata bucati mari
5-6 catei de usturoi intregi
3 cups (750 ml) otet
2 cups (500 ml) apa
1 lingura sare de mare
1 lingurita boabe de piper
5 foi de dafin
1/2 cup (100 gr) zahar
1 lingurita oregano
*Daca nu va plac foarte iuti, scoateti venele si semintele de la ardei.
Se curata toate legumele si se dau deoparte.
Intr-o oala se pun otetul, apa, sarea, piperul, foile de dafin, zaharul si oregano si se dau in clocot. Cand incep sa fiarba, se adauga toate legumele si se lasa sa fiarba 5 minute. Nu vreti sa fie patrunse, ci mai degraba oparite.
Dupa cele 5 minute, opriti focul si lasati sa se raceasca. Pastrati in frigider in borcane sau cutii acoperite. Lasati-le cel putin 24 de ore dupa pregatire ca sa isi imbine aromele. Se pastreaza in frigider aproximativ 2 saptamani.
Nota explicativa: "Orale!" (cu accent pe prima litera) este un salut Mexican, un fel de "Noroc!" Romanesc. Deci, "Orale!"
sigur mi-ar placea !
ReplyDeleteHi Mihaela, Se vede ca si tu esti ocupata:). Dar reteta asta trebuie sa o fac:)! I love marinated vegetables...
ReplyDeleteHave a great day!
Cu cât mai iuți, cu atât mai bine :)
ReplyDeleteImi plac "muraturile" astea exotice!
ReplyDelete