Pages

February 20, 2011

Cotlete de porc cu salvie si varza/ Pork chops with sage and cabbage


O reteta diferita de cea precedenta, dar folosind aceeasi tehnica si aceeasi tigaie de tuci :) Am facut-o la inceputul iernii cand mai aveam salvie proaspata din ghiveci, iar reteta este adaptata dupa o reteta a lui Ellie Krieger.

Ingrediente (2 portii):

2 cotlete de porc
2 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi tocat marunt
2 linguri de salvie proaspata tocata (poate fi inlocuita cu salvie uscata)
1/4 lingurita sare si piper proaspat macinat

Pentru salata calda:

2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica tocata
1/2 mar feliat subtire
1 morcov tocat felii subtiri
1 lingura de salvie
1/2 varza tocata
1/2 cana supa de pui sau apa
sare si piper dupa gust

Se amesteca usturoiul, salvia, sarea si piperul si se freaca cu acest amestec cotletele de porc. Se lasa sa stea 10 minute.

Se incinge cuptorul la mediu: 180 grade Celsius (350 Fahrenheit).

Se incing 2 linguri de ulei in tigaie si se prajesc cotletele 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc. Se scot si se dau deoparte. Se sterge tigaia cu un servetel (nu este nevoie sa se spele). Se incinge tigaia din nou cu 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, pana cand se inmoaie putin. Se adauga morcovul, marul, varza, salvia si supa de pui, pana cand varza este patrunsa putin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se aseaza cotletele peste varza si se baga in cuptorul incins pentru 25-30 minute.

Pofta buna!

2 comments:

  1. Boy, Mihaela... This dish looks sooo good.... and the previous chicken dish as well! I love baked chicken and potatoes...but you brought it up to a new level with the aromatics. That lemon looks so wonderful in the picture:)
    Have a great day...oh, I am also stopping by to see if you've posted a roasted poblano and roasted tomato salsa in your archive:)

    ReplyDelete
  2. Ellie, the chicken turned out as good as the Greek chicken served in the restaurant where I work, which is my favorite, and the potatoes too, I'm so glad that I changed the recipe.
    And I posted the roasted poblano salsa, I hope you like it.
    Thank you for visiting, you are so nice, like always :)

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible