Pages

April 17, 2011

Salata a la Ceasars Palace/ Ceasars Palace inspired salad



Las Vegas... orasul pacatelor si al luminilor. Nu am sa uit niciodata cum conducand noaptea prin desert spre Las Vegas, eu atipisem putin si sotul m-a trezit sa vad din negura desertului un ocean de lumini: fantastica priveliste. Si Vegasul nu este numai orasul cluburilor, show-urilor si cazinourilor, este si orasul minunatelor restaurante si a bucatarilor celebri. Am "gustat" foarte putin din el, numai doua jumatati de zi, dar a fost de ajuns sa vreau sa ma intorc din nou. Pana atunci insa, prietena mea Mariya mi-a adus din Vegas o idee de salata pe care a mancat-o la bufetul hotelului Ceasars Palace si un pachetel cu alune trase in ciocolata de la Jean Philippe Patisserie. In poza este fantana de ciocolata care vine din tavan pana in podea :)



Ca o mentiune, in majoritatea salatelor de pe blog, rucola se poate inlocui cu verdeturi amestecate, spanac, salata verde. Salata de la Ceasars Palace nu am vazut-o, ci am facut-o din povestiri, iar eu i-am adaugat migdale prajite, care s-au potrivit de minune. Pentru un pranz usor, incercati aceasta salata dulce acrisoara si delicioasa :)

Ingrediente:

2 maini bune de rucola
8-10 rosii cireasa taiate jumatati
1/4 ceapa rosie feliata foarte subtire
2 linguri merisoare uscate
4 caise uscate feliate subtire
2-3 linguri fulgi de migdale prajite*

* Pentru a praji migdalele, se pun intr-o tigaie uscata pe foc mic, scuturandu-se des pana cand se rumenesc.

Se amesteca toate ingredientele si se drege cu vinegreta cu miere si otet balsamic.

Vinegreta cu miere si otet balsamic:

4 linguri de miere
3 linguri mustar
3 linguri otet balsamic
4 linguri ulei de masline extra virgin
sare si piper proaspat macinat

Se amesteca mierea cu mustarul, otetul balsamic, putina sare si piper. Se bat cu telul si se incorporeaza uleiul putin cate putin batand in continuu. Dressingul ramas poate fi pastrat si cateva saptamani in frigider (nu prea are ce sa se strice).

Si in loc de incheiere: VEGAS BABY!!!

5 comments:

  1. Mihaela, your salads always make me want to grab a fork and start eating! They are so fresh, colourful and healthy!

    ReplyDelete
  2. imi place rucola si am sa incerc si dressingul tau .si pentru ca imi place ruola am sa-mi permit sa-ti sugerez sa pui si catva picaturi de ulei de susan.dupa parerea mea,da o aroma fantastica rucolei.si am trecut si briosele tale red velvet pe lista mea.

    ReplyDelete
  3. Thank you, Megi, why don't you? :) I would invite you if we lived closer :)

    ReplyDelete
  4. Pansy, multumesc pentru sugestie, chiar am sa incerc data viitoare un dressing in stil asiatic cu ulei de susan :)

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible