In cazul in care aveti mai mult pui si cartofi, puteti gati puiul intai, apoi in acelasi sos de ulei si zeama de lamaie puteti pune cartofii si ii bagati din nou la cuptor.
Este foarte suculent, cu aroma de lamaie si oregano. Am folosit cartofi rosii cu coaja cu tot pentru prezentare.
Ingrediente:
7-8 bucati de pui (copane, pulpe, jumatati de piept, aripi)
4-5 cartofi rosii taiati sferturi (depinde cati va incap in tava)
1 cana de ulei de masline (235 ml)
1 cana zeama de lamaie (235 ml) - de la 4 lamai
sare si piper dupa gust
1 lingura oregano uscat
Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius (400 Fahrenheit).
Se aranjeaza puiul si cartofii printre pui (puiul cu pielea in jos). Se dau cu sare si piper, oregano, si se toarna si uleiul si zeama de lamaie. Se ung bine bucatile de pui si cartofii. Se baga in cuptorul incins pentru aprox 50 de minute, intorcand bucatile de pui cu pielea in sus dupa 20 de minute.
Se serveste cald sau la temperatura camerei.
Pofta buna!
Cand am deschis pagina am crezut ca am ajuns in Raiul proteinelor si carbohidratilor imbracati de sarbatoare.... O minunatie prezentarea.. motiv pentru care la ore de pranz, ai putea lejer sa turbezi (daca n-ai macar un covrig la indemana )) delectandu-ti ochii aici :))... Delicios... Pupici
ReplyDeleteAntonina, m-ai facut sa rad :)) sper sa ai un pranz usor si o cina greceasca :))
ReplyDeletegrecii astia stiu ei ce stiu ;). arata delicios!
ReplyDeleteWhat a perfectly lovely recipe for family or friends. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteLa tine pe blog e mai usor de calatorit prin lume...:) Multumesc ca mi-ai adus Grecia mai aproape. Frumos!
ReplyDeleteZazuza, ai dreptate, cel putin in privinta mancarii, grecii le au! :)
ReplyDeleteMary, thanks for stopping by, it is a great recipe for a family and so easy to make.
Mihaela, multumesc, si cu multa placere. Cred ca am gasit cel mai bun nume pentru blogul meu, asa cum sunt toate retetele, adunate de prin lume :)
sunt curioasa cum este sosul cu atata lamaie.sa stii ca am sa incerc reteta ta.pupu-te!
ReplyDeleteE delicios! Am repetat reteta, iar a doua oara am pus in tava, langa cartofi, sferturi de ceapa si radacini de morcov si pastarnac. Mmmmmm! Multumim de idee!
ReplyDeleteAdriana, ma bucur ca ti-a placut, mmm, pastarnac, suna bine :) Cu multa placere te astept si alta data!
ReplyDelete