Pages

July 22, 2011

Iaurt inghetat cu capsuni/ Strawberry frozen yogurt


Chiar daca sezonul capsunelor a cam trecut anul acesta, acum cateva saptamani, in plin sezon, am transformat o parte din capsuni (ce a ramas de la Dulceata de capsuni) in acest superb iaurt inghetat, dupa una din retetele lui David Lebovitz din cartea The Perfect Scoop. Daca va ganditi vreodata sa cumparati o carte de inghetata, aceasta este ceea ce va trebuie. Nu am timp sa incerc atatea retete cate as vrea din aceasta carte.
Iaurtul inghetat pastreaza intacta aroma si parfumul capsunilor, poate mai bine decat simpla congelare a fructelor, fara a avea o textura foarte cremoasa. Am adaugat putin lichior de portocale Cointreau (pentru ca asta mi s-a parut mai potrivit din ce aveam), si poate fi inlocuit cu vodca sau alt lichior de fructe. Este o cantitate foarte mica de alcool, dar adauga aroma si ajuta la procesul de inghet (alcoolul nu ingheata), dand o textura mai buna.


Ingrediente:


aprox 450 gr (1 pound) capsuni clatite si curatate de codite
130 gr (2/3 cup) zahar
2 linguri Cointreau (lichior de portocale)
240 gr (1 cup) iaurt integral (eu am folosit Fage)
1 lingurita zeama de lamaie


Se feliaza capsunile in bucati mici. Se amesteca intr-un bol cu zaharul si lichiorul, mestecandu-se usor pana cand zaharul incepe sa se dizolve. Se acopera (cu folie de plastic) si se lasa la temperatura camerei o ora, mestecandu-se din cand in cand. Va va "imbata" aroma care iasa din bol :)
Se pun in blender sau robotul de bucatarie capsunile si lichidul lasat, cu iaurtul si zeama de lamaie si se face totul piure. Daca doriti, puteti strecura semintele printr-o sita, pe mine nu ma deranjeaza ca sunt mici. Se raceste bine amestecul in frigider (1 ora), apoi se proceseaza in masina de inghetata conform instructiunilor masinii (20-30 minute).


Enjoy!

13 comments:

  1. Next time asta va fi cu siguranta testata.Excelenta,pupici!

    ReplyDelete
  2. Flory, cu siguranta iti va placea :)

    ReplyDelete
  3. Ma face sa iau primul avion in colo asa de bine arata :)!

    ReplyDelete
  4. Buna dimineata!
    "Fresh de tot" imaginea asta :d.
    Zi frumoasa, Miha!

    ReplyDelete
  5. superba culoarea si cred ca si gustul este pe masura.din pacate capsunile sunt departeeeeee.pupicei

    ReplyDelete
  6. Excelent pentru caldurile acestea!!!...Pupici!

    ReplyDelete
  7. Mihaela, Your strawberry frozen yoghurt looks phenomenal! What vibrant color...I can well imagine how tasty and flavorful this is...
    Have a great weekend...and thanks for sharing!

    ReplyDelete
  8. super, si eu vreau sa fac un a cu zmeura, sau mure... nu m-am hotarat inca. Iti doresc o zi frumoasa!

    ReplyDelete
  9. Coco, este fresh, strawberry fresh :)

    Adela, te astept :))

    Gaby, multumesc!

    Sarah, stiu ca s-au dus capsunile, dar trebuia sa postez si minunatia asta :)

    Licuta, este potrivita!

    Ellie, thank you, the camera helps a lot capturing the "flavor" :)

    Zazuza, este un compliment magulitor :)

    Cristina, am si eu una cu visine in plan, vine in curand! Spor la treaba cu zmeura ;)

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible