Pages

July 14, 2011

Salata Southwest Fiesta cu dressing Chipotle Ranch/ Southwest Fiesta Salad with Chipotle Ranch dressing


Aceasta salata este ultima reteta din mica serie de retete cu influente mexicane, si nu, nu m-am specializat in mancare mexicana, ci doar s-a intamplat sa gatesc mai mult in ultima vreme :)

Chipotle sunt ardei mexicani jalapenos, afumati si conservati intr-un sos de rosii (adobo). Se gaseste in mai toate magazinele in State. Am incercat sa il fac acasa si sa il folosesc la o salata cu inspiratie mexicana cand am auzit o colega vorbind la servici de o salata pe care o mancase intr-un restaurant. A iesit cu totul deosebita de ce a mancat colega, dar a fost delicioasa, iar sosul chipotle ranch mi-a placut foarte mult. Are gust de afumat si putin iute, si am adaptat reteta de la Pinch My Salt. Daca nu gasiti chipotle, ii puteti inlocui cu ardei rosii copti si putina boia afumata. Gustul probabil va fi diferit, dar un dressing cu ardei copti mie imi suna bine :)

Pentru salata am adunat tot ce mi-a trecut prin minte: pui, castraveti, rosii, salata verde, avocado, porumb, ceapa. A fost o fiesta la care am invitat toata lumea (sau toate legumele:)). Am folosit porumb congelat pentru ca asta am avut, dar cand o sa am ocazia o sa folosesc porumb proaspat copt pe gratar. Am facut prima varianta cu ceapa rosie, si la ce a ramas, a doua zi am adaugat si niste ceapa calita: delicios! Servita cu chipsuri de tortilla este o "fiesta in your mouth"!


Ingrediente pentru Chipotle Ranch dressing:

4 ardei chipotle, curatati de vene si seminte
1/2 cup (1/2 cana) maioneza facuta in casa
1/2 cup (1/2 cana) kefir sau iaurt simplu mai subtire
zeama de la 1/2 lamaie verde
1/4 cup (1/4 cana) cilantro (frunze de coriandru) tocat
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita pudra de usturoi
1/2 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita boia afumata
sare dupa gust

Se pun toate ingredientele in blender si se fac piure.

Pentru salata:

piept de pui (pe gratar sau la cuptor*)
castraveti
rosii
ceapa
avocado
boabe de fasole (din cutie)
porumb (congelat sau la gratar)
salata verde
frunze de coriandru (cilantro)
chipsuri de tortilla

* Pieptul de pui cu piele si os se da cu sare, piper si putin ulei de masline si se coace in cuptorul incins la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit) pentru 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca, se curata de piele si os si se taie cubulete.

Enjoy!

8 comments:

  1. ce mai buna mancare pe caldurile astea e salata.daca mai e si picanta deja e perfecta.pupicei

    ReplyDelete
  2. Cata culoare intr-o farfurie, arata superb! o sa o fac si eu, ca prea bine suna! Pupici!

    ReplyDelete
  3. Foarte interesanta,iar dupa ingredientele folosite nu poate fi dacat un deliciu,pupici!

    ReplyDelete
  4. Mihaela, The salad looks amazing! Love the chipotle dressing...and Mexican food:). I would love to try the dressing, as it looks absolutely delicious. Thank you for the recipe! Have a lovely weekend...

    ReplyDelete
  5. Sarah, multumesc, este buna si consistenta. Iar putina picanterie nu strica la nimeni :)

    Cristina, multumesc :)

    Alina, multumesc, sper ca gasesti ardei chipotle, daca nu pot sa iti trimit eu o cutie :)

    Coco, sper sa iti placa!

    Ellie, thank you, I like mexican food too, and I'll make the dressing again, and I'll use the chipotle peppers in other dishes too :)

    ReplyDelete
  6. Flory, multumesc, a fost delicioasa!

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible