Pages

August 14, 2011

Cupcakes cu piersici si crema de dulce de leche/ Peach cupcakes with dulce de leche buttercream


Cam de mult nu am mai postat ceva dulce, in special cupcakes. Si cum aveam cateva piersici m-am gandit sa le integrez in cupcakes, iar pentru crema m-am gandit ca dulce de leche s-ar potrivi cu piersicile. Pentru cupcakes m-am inspirat din reteta de la 52 Cupcakes, la care am schimbat doar foarte putin, iar pentru crema am adaptat pas cu pas. A rezultat o combinatie delicioasa, care poate fi facuta chiar si iarna cu piersici congelate, sau puteti inlocui piersicile cu alte fructe pe care le aveti la indemana. Am redus cantitatea de zahar in cupcakes pentru a balansa putin dulceata cremei. Daca preferati mai dulce, mariti cantitatea de zahar cu 1/4 cana.

Ingrediente (15-16 bucati):

1 3/4 cups (175 gr) faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita nucsoara macinata
un praf de sare
1 cup (200 gr) zahar
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
3 oua
1 lingurita extract de vanilie
3/4 cup (180 ml) lapte
2 piersici

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit). Se pregateste o tava de muffins cu hartii.

Se amesteca faina cu praful de copt, nucsoara si sarea.
Se bate bine untul cu zaharul pana cand devine o crema. Se adauga pe rand ouale, batand bine dupa fiecare, apoi se adauga vanilia. Se adauga alternativ faina si laptele, incepand cu  1/3 faina, 1/2 lapte, a doua treime de faina, restul de lapte si terminand cu faina.

Se curata persicile de coaja si se taie pe jumatate, scotand samburele. Se feliaza subtire fiecare jumatate, apoi se taie in bucatele mici. Se incorporeaza piersicile in aluat.

Se umplu formele de muffins aproape complet, lasand gol numai 1/2 cm. Se coc in cuptorul incins pentru 23-25 minute, pana cand o scobitoare bagata in mijlocului uneia din cupcakes iasa afara curata, iar daca le apesi usor cu degetul, cupcakes-urile se ridica la loc.

Se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema:

220 gr de unt la temperatura camerei
1 cup dulce de leche
100 gr (1/2 pachet) crema de branza Philadelphia

Se bat toate ingredientele foarte bine cu mixerul. Crema rezultata va fi moale, lasati-o sa se raceasca foarte bine in frigider inainte de a decora cupcakes-urile (eu m-am grabit putin pentru ca se intuneca afara si nu mai aveam lumina pentru poze :)) Daca vreti o crema mai tare, reduceti din cantitatea de dulce de leche (1/2 cup) si adaugati zahar pudra, zaharul va ajuta crema sa stea tare.

Se decoreaza cupcakes-urile cu un pos sau cu o punga taiata la un capat.
Puteti vedea bucatelele de piersica inauntru cupcakes-ului.


Enjoy!

10 comments:

  1. Inainte de a face prima oara cupcakes, nu vedeam rostul acestora. Trebuie sa recunosc; niciodata nu m-am putut insela mai mult. Sunt prajituri duse la nivel de arta. Ale tale cu atit mai mult. Sunt puse sexcelent in valoare de talentul si pasiunea ta fotografica.

    ReplyDelete
  2. Dan-Irinel si Ionela, multumesc mult, cuvintele voastre inseamna mult pentru mine :) Nici eu m-am gandit mult timp sa fac cupcakes, imi imaginam numai un chec fara gust cu o crema dulce si fara aroma, asa cum sunt multe cupcakes-uri ieftine in unele magazine. Si eu m-am inselat mult, pot avea atatea arome si asa de multe combinatii, si mai ales sunt dragute :)

    ReplyDelete
  3. Cineva nu a avut rabdare sa se termine sedinta foto:)Inseamna ca sunt ff bune!Pupici!

    ReplyDelete
  4. Cu piersici nu am incercat dar cred ca sunt grozave!!! Arata foarte bine!!! Pupici!

    ReplyDelete
  5. Aromate si elegante...iar crema de leche cred ca-i foarte buna.Fiica mea face doar cu ciocolata si nu stie ce pierde!

    ReplyDelete
  6. Mihaela, Imi plac foarte mult cupcakes-urile tale...ai un talent extraordinar sa combini "flavors"...si cred ca peaches cu dulce de leche merge la minune.
    Si frosting arata asa de "fluffy". Imi place idea sa adaugi un pic the cream cheese..."peaches and cream" combination:). Stiu ca sant delicioase!
    O zi placuta!

    ReplyDelete
  7. Ce bine arata cupcakes-urile tale! Iar combinatia...piersici si dulce de leche, este fantastica! Le simt aroma!
    O seara frumoasa si multi pupici!

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible