Ingrediente (15-16 bucati):
1 3/4 cups (175 gr) faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita nucsoara macinata
un praf de sare
1 cup (200 gr) zahar
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
3 oua
1 lingurita extract de vanilie
3/4 cup (180 ml) lapte
2 piersici
Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit). Se pregateste o tava de muffins cu hartii.
Se amesteca faina cu praful de copt, nucsoara si sarea.
Se bate bine untul cu zaharul pana cand devine o crema. Se adauga pe rand ouale, batand bine dupa fiecare, apoi se adauga vanilia. Se adauga alternativ faina si laptele, incepand cu 1/3 faina, 1/2 lapte, a doua treime de faina, restul de lapte si terminand cu faina.
Se curata persicile de coaja si se taie pe jumatate, scotand samburele. Se feliaza subtire fiecare jumatate, apoi se taie in bucatele mici. Se incorporeaza piersicile in aluat.
Se umplu formele de muffins aproape complet, lasand gol numai 1/2 cm. Se coc in cuptorul incins pentru 23-25 minute, pana cand o scobitoare bagata in mijlocului uneia din cupcakes iasa afara curata, iar daca le apesi usor cu degetul, cupcakes-urile se ridica la loc.
Se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema:
220 gr de unt la temperatura camerei
1 cup dulce de leche
100 gr (1/2 pachet) crema de branza Philadelphia
Se bat toate ingredientele foarte bine cu mixerul. Crema rezultata va fi moale, lasati-o sa se raceasca foarte bine in frigider inainte de a decora cupcakes-urile (eu m-am grabit putin pentru ca se intuneca afara si nu mai aveam lumina pentru poze :)) Daca vreti o crema mai tare, reduceti din cantitatea de dulce de leche (1/2 cup) si adaugati zahar pudra, zaharul va ajuta crema sa stea tare.
Se decoreaza cupcakes-urile cu un pos sau cu o punga taiata la un capat.
Puteti vedea bucatelele de piersica inauntru cupcakes-ului.
Enjoy!
Inainte de a face prima oara cupcakes, nu vedeam rostul acestora. Trebuie sa recunosc; niciodata nu m-am putut insela mai mult. Sunt prajituri duse la nivel de arta. Ale tale cu atit mai mult. Sunt puse sexcelent in valoare de talentul si pasiunea ta fotografica.
ReplyDeleteDan-Irinel si Ionela, multumesc mult, cuvintele voastre inseamna mult pentru mine :) Nici eu m-am gandit mult timp sa fac cupcakes, imi imaginam numai un chec fara gust cu o crema dulce si fara aroma, asa cum sunt multe cupcakes-uri ieftine in unele magazine. Si eu m-am inselat mult, pot avea atatea arome si asa de multe combinatii, si mai ales sunt dragute :)
ReplyDeleteCe fain arata!!!
ReplyDeleteAbsolut delicioase!
ReplyDeleteCineva nu a avut rabdare sa se termine sedinta foto:)Inseamna ca sunt ff bune!Pupici!
ReplyDeleteCu piersici nu am incercat dar cred ca sunt grozave!!! Arata foarte bine!!! Pupici!
ReplyDeleteAromate si elegante...iar crema de leche cred ca-i foarte buna.Fiica mea face doar cu ciocolata si nu stie ce pierde!
ReplyDeleteMihaela, Imi plac foarte mult cupcakes-urile tale...ai un talent extraordinar sa combini "flavors"...si cred ca peaches cu dulce de leche merge la minune.
ReplyDeleteSi frosting arata asa de "fluffy". Imi place idea sa adaugi un pic the cream cheese..."peaches and cream" combination:). Stiu ca sant delicioase!
O zi placuta!
Ce bine arata cupcakes-urile tale! Iar combinatia...piersici si dulce de leche, este fantastica! Le simt aroma!
ReplyDeleteO seara frumoasa si multi pupici!
Un deliciu, pupici!
ReplyDelete