Pages
▼
August 31, 2011
Inghetata de cheesecake cu afine/ Blueberry Cheesecake Ice Cream
Vremea inghetatelor pleaca usor usor si ne lasa cu amintirea verii... din fericire mai e pana cand vine zapada, urmeaza toamna frumoasa si plina de de toate. Iar eu va mai povestesc despre o inghetata.
O alta reteta de la acelasi geniu in inghetate David Lebovitz. Daca va place cheesecake-ul, cu siguranta va va placea si inghetata de cheesecake. Am folosit sosul de afine sa fac "urme" prin inghetata, dar puteti servi inghetata cu sos deasupra sau puteti amesteca totul pentru o culoare puternica.
Pentru varianta mai putin inghetata puteti vizita Cheesecake cu sos de afine.
Ingrediente:
230 gr (un pachet de 8 oz) crema de branza Philadelphia
1 lamaie (coaja rasa)
1 cup (240 gr) smantana
1/4 cup (60 ml) lapte
1/4 cup (60 ml) frisca lichida neindulcita
2/3 cup (130 gr) zahar
un praf de sare
Se taie branza in bucatele mai mici. In blender sau robot se pun crema de branza, coaja rasa de lamaie, smantana, laptele, frisca lichida, zaharul si sarea si se mixeaza pana cand totul este o crema. Se raceste bine in frigider apoi se da prin masina de inghetata conform instructiunilor masinii (20 - 25 min).
Pentru sosul de afine:
2 cups (225 gr) afine, proaspete sau congelate
1/4 cup (50 gr) zahar
1 1/2 lingurite amidon
1 lingura de apa rece
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
2 linguri lichior (optional, lichior de fructe: protocale, zmeura)
Se pun intr-o craticioara pe foc afinele si zaharul pana cand incep sa se inmoaie si sa isi lase lichid. Se amesteca amidonul cu apa si zeama de lamaie asa incat sa fie un amestec uniform, apoi se pune mestecand in continuu peste afine. Se aduce la fierbere, se reduce focul si se fierbe 1 minut. Se opreste focul si se adauga lichiorul in cazul in care folositi. Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce inghetata a fost inghetata in masina, eu am pus in vasul care a mers in congelator un strat de inghetata, unul de sos, apoi iar inghetata, si iar sos, pentru a avea urmele de fruct in poza. Puteti servi inghetata cu sosul deasupra, si pastrati sosul in frigider. Scoateti inghetata din congelator cam 5 minute inainte de servire.
Pofta buna!
Nota: cand se amesteca amidonul cu apa, am vrut sa spun ca se amesteca sa nu ramana cocoloase, apoi m-am gandit ca nu suna prea literar. Si nu mi-a venit in minte nici un cuvant mai literar pentru cocoloase... :))
Hai lasa ca si cu si fara cocoloase :)) arata demential!
ReplyDeletePup si zi frumoasa!
Arata fff bine!
ReplyDeleteArata minunat si gustoasa pe masura!! nu vad nici o hiba ;) Pupici
ReplyDeleteAoleuuu...e adevarata? :)))
ReplyDeleteImi place foarte mult cum ai marmorat ingheata!Pupici,olteanco!
ReplyDeletearata intr-un mare fel.la mine nu vine iarna asa ca retete de inghetata sunt binevenite.pupicei
ReplyDeleteArata grozav si de gust ce sa mai zic...un adevarat DELICIU!!Pup!
ReplyDeleteMultumesc pentru mesaje, fetelor, sunteti niste dragute :)
ReplyDelete