Am dat o fuga la magazin si am luat midii si a rezultat o cina rapida, delicioasa dupa care te lingi pe degete. Aveti nevoie numai de pofta si niste vase mari :) Din cauza ca a fost seara, pozele au iesit cum au iesit :)
Ingrediente:
aprox 500 gr (1 pound) midii
aprox 500 gr (1 pound) paste scurte, optional in forma de scoica
1 capatana de broccoli, taiata buchetele mici
60 ml (1/4 cup) ulei de masline
3 catei de usturoi tocati
1 praf de ardei iute uscat
1/2 lingurita sare (Kosher sau de mare) + 1 lingura sare + sare dupa gust
piper proaspat macinat
1 cana de vin
1 mana buna de patrunjel tocat
Se pune o oala mare cu apa la fiert.
Midiile se pun in apa rece cu 1 lingura de faina si se lasa 5-10 minute sa isi lase reziduurile, apoi se spala si freaca bine exteriorul (cu un burete de sarma daca aveti). Daca aveti midii desfacute, aruncati-le (cele desfacute 1-2 mm sunt ok).
Cand apa clocoteste, se adauga 1 lingura de sare, apoi pastele, si se fierb 8 minute. Cand mai sunt 2 minute de fiert se adauga peste paste si broccoli.
Intre timp se incinge intr-o tigaie mare uleiul, apoi se adauga usturoiul si ardeiul uscat si se calesc 1-2 minute, fara sa se arda. Se adauga 1/2 lingurita de sare, piper si midiile, si se stinge cu vinul. Se acopera cu capacul si se lasa aprox 5 minute sa se desfaca midiile. Cele care nu s-au desfacut, se arunca. Se scurg pastele, retinand o cescuta din apa in care au fiert. Se adauga pastele si broccoli peste midii si se mesteca, adaugand din apa retinuta in cazul in care sunt prea uscate. Se presara cu putina sare (dupa gust) si cu patrunjelul tocat.
Se servesc cu multa pofta :)
ce bunatati la tine! si ce atmosfera mediteraneana!
ReplyDeleteCategoric o delicatesa!WE placut,Mihaela!
ReplyDeleteProbleme cu lumina am si eu ! dar chiar si asa ti-au iesit dementiale! o cina minunata! am bifat reteta!
ReplyDeleteMinunata cina,arata foarte bine,pupicei!
ReplyDeleteMihaela, This dish looks so light and delicious! It's funny how I, too, want to take a break from cooking.... yet still find myself jumping to try a new recipe:)...
ReplyDeleteBun, bun, perfect pt o cina rapida cum zici tu :)
ReplyDeleteMinunata!!! O delicatesa putin zis...Pupici!
ReplyDeleteZazuza, mai am putin si trec in atmosfera putin mexicana :) Dar cea mediteraneana este preferata mea!
ReplyDeleteTeo, intradevar, delicatesa :) Multumesc!
Antonina, ma gandesc cu tristete ca vine iarna si se intuneca devreme, iar in unele zile este intunecat si ziua, dar supravietuim noi cumva :)
Flory, multumesc!
Ellie, thank you :) I know, when I'm relaxing I get new ideas and I have to try the ideas!
Alina, a fost bun bun :) si sotul a zis la fel :)
Licuta, multumesc pentru vizita!