Mirosul condimentelor proaspat prajite este imbatator, iar gustul intrece orice asteptari. Am fost putin sceptica la inceput de cum va fi salata astfel condimentata, dar a fost sublima si parca simt si acum gustul acela "nutty" (un gust asemanator nucilor coapte).
Ingrediente (adaptata dupa reteta Marcelei Valladolid)
1 lingurita de seminte de coriandru
1 lingurita de seminte de chimen
1 varf de cutit ardei rosu iute pisat (daca va place iute puteti adauga mai mult)
1/4 cup (cana) seminte de pin prajite putin
1/4 cup (60 ml) ulei de masline
sare si piper dupa gust
1/3 cup masline fara samburi, feliate (eu am folosit 10 masline Kalamata, puteti folosi verzi sau amestecate)
1 1/2 cups (cani) rosii cireasa taiate jumatati (rosii si galbene amestecate)
o mana buna de cilantro tocat (frunze de coriandru)
1/2 cup (cana) branza feta bucati mai mari
Se pun intr-o tigaie uscata semintele de chimen si coriandru pe foc mic, scuturand des tigaia, pana cand se rumenesc putin (va dura numai 2-3 minute). Se adauga si ardeiul rosu pisat si se stinge focul. Mirosul va fi foarte puternic, nu inhalati deasupra tigaii :)
Condimentele pot fi folosite intregi sau zdrobite intr-un mojar sau in rasnita de cafea. Daca folositi rasnita de cafea, aveti in vedere sa nu miroasa a cafea, iar apoi va avea miros puternic de chimen si trebuie spalata imediat.
Se pun intr-un bol rosiile, maslinele, cilantro, semintele de pin, condimentele prajite, sare si piper dupa gust si se toarna deasupra uleiul de masline. Se mesteca bine ca totul sa fie acoperit in dressing, apoi se adauga branza feta si se mai mesteca putin, astfel ca feta sa ramana aproximativ intreaga.
Cu siguranta o veti savura cu placere!
PS: Mai este o a treia categorie de retete care nu imi plac indeajuns sa ajunga pe blog :)
Asta zic si eu culoare!Apetisant!We placut,Mihaela si mii de pupi!
ReplyDeletechiar ffff apetisant !!!! ... cu siguranta si delicioasa !!
ReplyDeleteimi plac aromele si cred ca ar merge de minune si la o salata de cartofi.
ReplyDeleteCu siguranta e tare aromata!Pupici multi si we minunat!
ReplyDeleteo nebunie,cu drag m-as infrupta din ea!:)
ReplyDeleteCat de bine poate sa arate..cred ca e delicioasa:X
ReplyDeleteArata excelent. Sunt convins ca si gustul este pe masura. Cit de mult conteaza sa cunosti cite ceva despre lumina. ;-)
ReplyDeleteMihaela, What an interesting and delicious-looking salad! Love the spices and pine nut addition...It looks really, really good. Thank you for sharing the recipe...and have a wonderful weekend:)!
ReplyDeleteTeo, multumesc, si tie la fel :)
ReplyDeleteCatkitchen, cu siguranta a fost delicioasa!
Mitinita, mi-a ramas gandul la arome asa cum iti ramane la o cafea proaspat rasnita :) Cu siguranta ar merge si pe o salata de cartofi!
Flory, multumesc :) Si tie week-end placut!
Alison, cu multa placere, fac alta!
Carucioare, multumesc, este delicioasa, super delicioasa :)
Dan-Irinel si Ionela, multumesc :) Daca te uiti la retetele mele de la inceput vei vedea o mare diferenta, am invatat foarte mult si inca invat: intotdeauna la lumina naturala si intotdeauna fara blitz.
Ellie, thank you, the spices and the nuts were just awesome! Have a great week-end too :)
Super delicioasa!
ReplyDeleteAromata, colorata, delicioasa! Intr-un cuvant: minunata!
ReplyDelete