Pages

August 12, 2011

Salata de vara cu arome mexicane/ Summer salad with mexican flavors


Sunt doua feluri de retete: unele care imi plac, dar asteapta cateodata foarte mult sa fie postate (din cauza timpului), si altele care imi plac asa de mult si sunt asa entuziasmata incat abia astept sa le postez, si de obicei se intampla in aceeasi zi. Asa s-a intamplat azi: am vazut la piata de fermieri rosii cireasa galbene si le-am luat, iar acasa am vazut-o pe Marcela Valladolid facand salata in stil mexican cu rosii. Poate ca o sa vi se para mai mult greceasca combinatia de rosii, masline si branza, eu am folosit feta ca substitutie pentru branza mexicana Cotija, dar combinatia de rosii, cilantro si chimen este cu siguranta mexicana :)
Mirosul condimentelor proaspat prajite este imbatator, iar gustul intrece orice asteptari. Am fost putin sceptica la inceput de cum va fi salata astfel condimentata, dar a fost sublima si parca simt si acum gustul acela "nutty" (un gust asemanator nucilor coapte).


Ingrediente (adaptata dupa reteta Marcelei Valladolid)

1 lingurita de seminte de coriandru
1 lingurita de seminte de chimen
1 varf de cutit ardei rosu iute pisat (daca va place iute puteti adauga mai mult)
1/4 cup (cana) seminte de pin prajite putin
1/4 cup (60 ml) ulei de masline
sare si piper dupa gust


1/3 cup masline fara samburi, feliate (eu am folosit 10 masline Kalamata, puteti folosi verzi sau amestecate)
1 1/2 cups (cani) rosii cireasa taiate jumatati (rosii si galbene amestecate)
o mana buna de cilantro tocat (frunze de coriandru)
1/2 cup (cana) branza feta bucati mai mari

Se pun intr-o tigaie uscata semintele de chimen si coriandru pe foc mic, scuturand des tigaia, pana cand se rumenesc putin (va dura numai 2-3 minute). Se adauga si ardeiul rosu pisat si se stinge focul. Mirosul va fi foarte puternic, nu inhalati deasupra tigaii :)
Condimentele pot fi folosite intregi sau zdrobite intr-un mojar sau in rasnita de cafea. Daca folositi rasnita de cafea, aveti in vedere sa nu miroasa a cafea, iar apoi va avea miros puternic de chimen si trebuie spalata imediat.

Se pun intr-un bol rosiile, maslinele, cilantro, semintele de pin, condimentele prajite, sare si piper dupa gust si se toarna deasupra uleiul de masline. Se mesteca bine ca totul sa fie acoperit in dressing, apoi se adauga branza feta si se mai mesteca putin, astfel ca feta sa ramana aproximativ intreaga.

Cu siguranta o veti savura cu placere!




PS: Mai este o a treia categorie de retete care nu imi plac indeajuns sa ajunga pe blog :)

11 comments:

  1. Asta zic si eu culoare!Apetisant!We placut,Mihaela si mii de pupi!

    ReplyDelete
  2. chiar ffff apetisant !!!! ... cu siguranta si delicioasa !!

    ReplyDelete
  3. imi plac aromele si cred ca ar merge de minune si la o salata de cartofi.

    ReplyDelete
  4. Cu siguranta e tare aromata!Pupici multi si we minunat!

    ReplyDelete
  5. o nebunie,cu drag m-as infrupta din ea!:)

    ReplyDelete
  6. Cat de bine poate sa arate..cred ca e delicioasa:X

    ReplyDelete
  7. Arata excelent. Sunt convins ca si gustul este pe masura. Cit de mult conteaza sa cunosti cite ceva despre lumina. ;-)

    ReplyDelete
  8. Mihaela, What an interesting and delicious-looking salad! Love the spices and pine nut addition...It looks really, really good. Thank you for sharing the recipe...and have a wonderful weekend:)!

    ReplyDelete
  9. Teo, multumesc, si tie la fel :)

    Catkitchen, cu siguranta a fost delicioasa!

    Mitinita, mi-a ramas gandul la arome asa cum iti ramane la o cafea proaspat rasnita :) Cu siguranta ar merge si pe o salata de cartofi!

    Flory, multumesc :) Si tie week-end placut!

    Alison, cu multa placere, fac alta!

    Carucioare, multumesc, este delicioasa, super delicioasa :)

    Dan-Irinel si Ionela, multumesc :) Daca te uiti la retetele mele de la inceput vei vedea o mare diferenta, am invatat foarte mult si inca invat: intotdeauna la lumina naturala si intotdeauna fara blitz.

    Ellie, thank you, the spices and the nuts were just awesome! Have a great week-end too :)

    ReplyDelete
  10. Aromata, colorata, delicioasa! Intr-un cuvant: minunata!

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible