Ingrediente:
1 1/2 cups faina
1 cup nuca de cocos neindulcita prajita*
1/2 cup zahar
1/3 cup migdale prajite si macinate
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
2/3 cup lapte de nuca de cocos
2 oua
1/2 stick (55 gr) unt topit
1/2 lingurita vanilie
*Pentru a praji nuca de cocos, puneti-o intr-o tigaie uscata si prajiti pe foc mediu mestecand in continuu pana cand incepe sa se coloreze usor. Opriti o lingura de nuca de cocos prajita pentru ornat.
Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit). Pregatiti o tava de muffins si tapetati cu hartii.
Amestecati faina cu nuca de cocos, migdalele prajite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Bateti bine ouale cu zaharul, pana cand incep sa se deschida la culoare, apoi cu mixerul mergand adaugati untul. Adaugati vanilia, apoi alternand laptele de nuca de cocos si amestecul de faina, mestecand pana cand este incorporat, fara a bate prea mult. Se umplu pe 3/4 formele de muffins si se coc in cuptorul incins 15-20 de minute pana cand o scobitoare bagata in mijlocul uneia din muffins iasa afara curata.
Se lasa sa se raceasca in tava cateva minute, apoi se scot. Cand sunt complet reci, se scobeste cu varful unei lingurite un rotund de aprox 2-3 cm in fiecare. Se toarna cu lingura sirop in golurile create si se pastreaza in frigider cateva ore sau peste noapte sa se insiropeze bine (sau le puteti lasa neinsiropate).
Siropul:
1/2 cup (120 ml) lapte de nuca de cocos
1/2 cup (120 ml) lapte condensat
Se amesteca bine pana cand laptele condensat este complet topit.
Crema de bezea elvetiana cu dulce de leche:
4 albusuri
1 cup (200 gr) zahar
3-4 sticks (350-400 gr) unt
1/2 cup dulce de leche la temperatura camerei
un praf de sare
1/2 lingurita vanilie
Se taie untul in cuburi de 3-4 cm si se pune pe o farfurie la temperatura camerei.
Pe bain marie (intr-un bol (eu am folosit bolul de la mixerul Kitchen Aid) care se pune pe un vas in care fierbe apa, fara ca fundul bolului sa atinga apa) se pun albusurile si zaharul si se bat usor cu telul pana cand albusurile sunt calde-fierbiti la atingere si cand iei albus intre doua degete nu se mai simte zaharul. Se ia bolul de pe foc si se bat albusurile cu mixerul la viteza mare (10 minute cu Kitchen Aid, 15 minute cu mixerul de mana) pana cand albusurile se racesc si bolul se simte neutru la atingere. Daca folositi Kitchen Aid, schimbati telul cu paleta.
Cu mixerul mergand la viteza mica incepeti si adaugati untul bucata cu bucata (daca adaugati untul cand albusurile sunt calde, vor topi untul si se va strica crema). Incepeti cu 350 de gr. In cazul in care crema curge, puneti-o in frigider pentru 15 minute, apoi bateti din nou la viteza medie si mai adaugati 50 de gr de unt, pana cand se intareste. Se adauga sarea, vanilia si dulce de leche, apoi se bate pana cand este totul incorporat.
Se decoreaza cupcakes-urile cu crema si se presara cu nuca de cocos prajita. Crema de bezea elvetiana poate fi tinuta la temperatura camerei si cateva ore.
Pofta buna!
wow,omg si restul!:)pe linga ca au o compozitie delicioasa arata si ca niste opere de arta miniaturale!
ReplyDeleteMinunate!!!
ReplyDeleteAm vazut la un tort de clatite crema asta si tare mult mi-a placut.
Ti-am mai spus ca faci cele mai faine cupcakes din toata blogosfera :P
Pup, Mihaela.
Esti "The Queen of cupcakes". Foarte faine si astea.
ReplyDeleteSunt asa elegante ... ca niste balerine .. SUPER LA SUPERLATIV :)))
ReplyDeletesunt delicioase si arata fff bine!!!! ... servesc cu mare pofta si eu !!!!!
ReplyDeleteM-ai innebunit cu cupcakes-urile :D. Arata asa de bine, incat imi vine sa musc din monitor :D
ReplyDeleteMinunate!Si poza e de nota zece!Foarte frumos,Mihaela!
ReplyDeleteTare frumoase sunt!Tre sa ma pun pe treaba ca nu mai rezist!Pupici!
ReplyDeleteSimona, multumesc :) ma straduiesc sa invat cat mai multe tehnici de decor.
ReplyDeleteGaby, o sa fiu putin ne-modesta si o sa fiu de acord cu tine :))
Cristina, imi place numele asta. MULT. S-ar putea sa ii pun marca inregistrata :))
Miruna, multumesc, si pup pe cele 2 balerine mici :)
Catkitchen, multumesc, sa mai vii ca mai fac :)
Gurmandino :))) multumesc
Teo, multumesc!
Flory, multumesc, ma bucur ca te-am inspirat!
Sunt tare frumoase si delicioase!!! Pupici!
ReplyDeleteServim cu placere! Cred ca sunt delicioase!
ReplyDeleteFrumoase tare!!! Iau si eu una mica pt cafeaua de dimineata. Pup
ReplyDeleteOh,Mihaela...the cupcakes look so pretty! Beautiful presentation....and I'm sure they are quite delcious:).
ReplyDeleteMaybe you can enter them in another contest?:)
Alte minunatii! Arata grozav de bine, iar prezentarea super! Pupicei!
ReplyDeleteSunt tare frumusele Mihaela draga! as lua si eu una de pe farfurie :) Pupici!
ReplyDeleteMihaela,
ReplyDeleteImi plac retetele tale de mor .
In felul acesta primec retete din America si nu mai trebuie sa convertesc gradele Fahrenheit si cups-urile in Celsius si grame .:)))
Iar cremele tale ma fac de fiecae data sa ma ling pe bot .
Ce frumoase...ce dragute...ce bune trebuie sa fie.
ReplyDeleteEsti regina cupcake-urilor. :*
superbe.am ramas fara cuvinte!pupicei
ReplyDeletePentru mine arata a cîstigatori! Frumosi si gustosi, si din nou o imagini fantastice :*
ReplyDeleteBuna
ReplyDeleteAi un premiu pe site-ul meu!
Pupici
Raluca
Incredible offer! The recipe is excellent and photos are superb and tempting!
ReplyDeleteeu-s nebuna dupa nuca de cocos si nu stiu cum de-am ratat reteta aia. Ma bucur ca tu ai facut-o, o voi incerca si eu cand ajung acasa.
ReplyDeleteFoarte frumoase ti-au mai iesit!
Esti tare de tot! Ce rabdare ai sa le faci motzotzoaiele alea superbe! Am incercat si eu o data si dupa aia m-amlasat pagubasa. Intrebare: cum/ unde le depozitezi ca sa nu se lase?
ReplyDeleteP.S. sa nu-ti para rau ca n-ai participat la concurs. Oricum la ei castiga cine trebuie, nu cine merita.
Brandusa, multumesc pentru vizita. Moturile sunt cel mai simplu de facut, trebuie sa mai incerci :) O sa gasesc un video sa ii fac link, pentru ca nu pot sa ma filmez singura cand le fac. Nu am inteles exact la ce te referi cand zici ca "se lasa". Crema este tare si nu se lasa, nu curge. De obicei pastrez cupcakes-urile intr-o cutie mare de plastic in frigider, cateodata capacul mai atinge varfurile, depinde cat e cutia de inalta. Le pastrez in cutie si pentru ca sa nu se usuce.
ReplyDeleteMihaela multumesc de vizita si ... ma bucur ca te-am descoperit... Ce-as servi si eu ceva dulce si bun la ora asta... sint superbe si delicioase cupakes-urile tale... O saptamina minunata sa ai !!!
ReplyDeletemersic
ReplyDeleteArata excelent, felicitari!
ReplyDeleteUauuuu, ce bine arata!!!!!! Suuuuuuper!!!!!
ReplyDeletearata exagerat de bine :) imi place si imeginea de ansamblu si crema si compozitia blatului, daca-i putem spune asa ;)
ReplyDeletesunt foarte foarte frumoase si sigur si delicioase! o seara frumoasa :*
Cu siguranta aveai sanse sa castigi! Arata demential!
ReplyDelete