Nu sarbatoresc Halloween-ul pentru ca aleg sa nu sarbatoresc o celebrare a intunericului si raului, nu vreau sa adaug in nici un fel la fortele raului, ci aleg sa primesc in viata mea lumina si bucuria lui Dumnezeu.
Puteti citi articolul Inei Todoran legat de aceasta tema, in care veti gasi si pasajele din Biblie explicative.
Ca sa trec la reteta mea, am facut niste "palmieri", foarte usor de facut si foarte gustosi. Reteta lui Lorraine Pascale nu continea masline, dar eu am adaugat cateva pentru a taia dulceata rosiilor. Sunt cei mai buni calzi si proaspeti, dar nu aruncati resturile, sunt delicioase si a doua zi.
Pentru un aperitiv foarte rapid si de efect, impresionati musafirii cu niste palmieri :)
Ingrediente:
1 foaie aluat foietaj cumparat
aprox 1/2 cana rosii uscate la soare, tocate
5-6 masline fara samburi, tocate (eu am folosit kalamata)
1-2 linguri rozmarin proaspat, tocat
1 ou batut pentru uns
Dezghetati aluatul foietaj in frigider cateva ore sau peste noapte. Lucrati cu aluatul rece, nu il aduceti la temperatura camerei.
Intindeti foaia de aluat rece pe o plansa. Ar trebui sa aveti un patrat sau un dreptunghi. Daca aluatul este sub alta forma, intindeti-l si taiati-l patrat sau dreptunghi.
Presarati in mod uniform, inclusiv pe margini, rosiile uscate, maslinele si rozmarinul. Incepeti de-a latul, de la un capat si rulati usor aluatul pana la jumatate. Rulati la fel din partea opusa si imbinati la jumatate. Puneti aluatul rulat in frigider pentru 25-30 de minute.
Intre timp, incingeti cuptorul la 200 grade Celsius (400 Fahrenheit).
Taiati aluatul in felii de 1 cm -1,5 cm si asezati-le culcate la distanta intre ele intr-o tava tapetata cu hartie de pergament. Ungeti usor cu ou batut deasupra.
Coaceti in cuptorul incins pentru 12-15 minute pana se rumenesc usor deasupra (eu am copt 15 minute). Serviti calde sau reci.
Pofta buna!
arata minunat! ador rosiile uscate si combinate cu masline sigur au iesit deliciosi!
ReplyDeletete imbratisez cu drag! :*
Frumosi palmieri! Felicitari!
ReplyDeleteSi noi am ales sa nu sarbatorim Halloween-ul, din acelasi motiv, desi anul trecut, fiind in Anglia, l-am sarbatorit si am si gatit ceva special pentru Halloween!
ReplyDeleteFoarte frumos arata palmierii, chiar e o idee buna pentru un bufet cald, chiar si rece as putea spune :)
Pupici
foarte dragalasi palmierii!
ReplyDeletepup
Noi nu avem nici o treaba cu Halloween-ul.. acum nu stiu daca e ignoranta/ lipsa de timp/ neimplicare .. hmm.. nu m-am gandit pana acum. Da-mi plac tare palmierii tai!! as manca doi - trei chiar acum! pup
ReplyDeleteNu-mi vine sa cred!!! Ma gandeam sa fac si eu ceva de genul acesta pt weekendul viitor, dar o las pt sarbatori... Oricum arata minnat la tine, ca tot ce ai realizat pana acum. Iti doresc o saptamana frumoasa!
ReplyDeleteEu am facut doar varianta dulce a palmierilor .
ReplyDeleteIdeea ta e simpla si pare tare buna .
Tare buni trebuie sa fie.O seara buna.
ReplyDeleteMultumesc pentru mesaje fetelor :)
ReplyDeleteDiana, ma bucur ca nu sarbatoresti si ca stii despre ce este vorba.
Antonina, este foarte bine ca nu sarbatoresti. Foarte multi sarbatoresc tocmai din cauza ca nu stiu. In Romania nu am avut nici o treaba cu sarbatoarea asta, si cand am venit aici, desi nu imi plac filmele de groaza, pietre de mormant in fata casei, am crezut ca nu e rau sa te costumezi sau sa dai bomboane la copii. M-am costumat vreo 3 ani, dar acum am aflat mai multe, ca in aceasta zi se aduc ofrande lui satana si este o sarbatoare a raului, in care nu vreau sa particip.
Arata minunat palmieii,imi place si umplutura!
ReplyDeleteCat despre sarbatoare ce sa zic,oricum nu-mi plac cele importate si n-am sarbatorit niciodata Halloween-ul.
Te pup!
Yummy, ce frumosi sunt!!!Pot sa sevesc unul???Pup!
ReplyDeleteCît de bine pot sa arate! Mmmmm!
ReplyDeleteTare frumosi, eu ador astfel de aperitive. Pup!
ReplyDeletece frumosi sunt ...si sigur fff deliciosi !!!
ReplyDeletece faini sunt! Iubesc aperitivel cu foietaj.
ReplyDeleteAm facut varianta dulce, insa nu mi-a trecut prin cap ca merg la fel de bine si in varianta sarata...
Woow! Ce frumosi sunt!
ReplyDeleteTrebuie sa incerc si eu reteta asta, sunt mare fan foietaj cu orice;)
ReplyDelete