Un rasfat de sezon, pe care il trimit provocarii Dulce Romanie in luna octombrie, in care My Fancy Cake ne-a provocat, pe langa cupcakes, si la sarbatoarea recoltei. Recolta mea de dovleac a fost bogata anul asta, asa ca va povestesc reteta:
Sosul condimentat de dovleac:
1 1/2 cups (360 ml) apa
1 1/2 cups (300 gr) zahar
1 lingura de scortisoara macinata sau 4 bete de scortisoara
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1 lingurita nucsoara macinata
3/4 cana pulpa de dovleac copt zdrobita
Se pune pe foc mic-mediu apa si zaharul pana cand zaharul este complet dizolvat. Adaugati restul ingredientelor si mestecati aprox 4-5 minute, fara sa lasati sa fiarba. Dati amestecul prin blender si apoi strecurati. Se pastreaza acoperit la frigider timp indelungat.
Pentru latte, amestecati:
1 ceasca mica espresso sau cafea tare
lapte fierbinte (aprox 3 parti la 1 parte cafea)
2 linguri sirop condimentat de dovleac
frisca (optional)
sirop caramel (optional)
Daca aveti masina de espresso, puteti spuma laptele si eliminati frisca.
Enjoy!
mi-ar prinde bine o cafea acum.chiar sunt foarte curioasa de gustul cafelei cu dovleac.pupicei
ReplyDeleteChiar as vrea sa gust din cafeluta ta! Eu sunt fan Starbucks, si aici in Romania, si oriunde ma plimb. Cand am fost in State prietena mea mi-a facut cadou un card la ei sa pot bea zilnic cafeluta la ei.
ReplyDeleteSi imi place sa testez mereu arome, asa ca voi incerca cu siguranta sa imi fac aceasta cafeluta! Pup
pentru dimineata de duminica e ideal!!! inedita reteta! pupici :)
ReplyDeleteWow,cate arome!Cum a fost?We placut Mihaela!
ReplyDeleteCat de bun trebuie sa fie. Ador cafea cu lapte iar sirupul asta de dovleac cred ca e demential. Clar il incerc!
ReplyDeleteDe retinut reteta! Ceva nou pentru mine! Te pup!
ReplyDeletedovleacul e o minune! uite cate bunatati se pot face din el!
ReplyDeleteTare as savura si eu o cescuta!! super arata!
ReplyDeletetrebuie sa fie foarte bun sosul de dovleac, parca-parca l-as incerca si eu :)
ReplyDeleteO reteta cu adevarat americana !
ReplyDeleteNu-mi imaginez de loc gustul ,dar ce ai tu in cana ma face sa-mi doresc o incercare .
Multumesc pentru mesaje fetelor, dupa ce am citit mesajele m-am gandit ca nu am explicat gustul :) Eu am adaugat mai mult dovleac decat reteta initiala, care folosise dovleac din cutie. Gustul de dovleac se simte foarte putin si mai predominante sunt condimentele, amestecul fiind clasic pentru preparatele cu dovleac, si binenteles dulce :) Sper sa il incercati si sa va placa. Iasa o cantitate destul de mare, puteti chiar face cadou din ea prietenelor :)
ReplyDeleteDeosebitã propunerea ta, dupã prezentare m-ai pus pe gânduri...yummy:)
ReplyDeleteMinunata aceasta reteta!
ReplyDeletesuper interesanta combinatie si arata tare bine !!!
ReplyDeletee pe lista de to do pt maine :)
ReplyDeletete imbratisez cu drag si-ti doresc o sear frumoasa :*
ador sa merg la Starbucks in prejma sarbatorilor! pumpkin latte! peppermint latte! gingerbread latte! oh my!
ReplyDelete