Pages

October 21, 2011

Latte cu aroma condimentata de dovleac/ Pumpkin spice latte


Latte, sau cafea cu lapte, este originata in Italia si foarte popular comercializata acum in State. Si care este cea mai populara cafea decat Starbucks? Imi place Starbucks, si desi nu beau foarte des, imi place sa incerc arome sezoniere. Pentru toamna, am incercat de cateva ori Pumpkin Spice Latte, iar cand am gasit la Confections of a Foodie Bride reteta de facut acasa, am trecut imediat la treaba. Are gustul la fel ca cea de la Starbucks, mai putin pretul si drumul pana la magazin.

Un rasfat de sezon, pe care il trimit provocarii Dulce Romanie in luna octombrie, in care My Fancy Cake ne-a provocat, pe langa cupcakes, si la sarbatoarea recoltei. Recolta mea de dovleac a fost bogata anul asta, asa ca va povestesc reteta:



Sosul condimentat de dovleac:

1 1/2 cups (360 ml) apa
1 1/2 cups (300 gr) zahar
1 lingura de scortisoara macinata sau 4 bete de scortisoara
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1 lingurita nucsoara macinata
3/4 cana pulpa de dovleac copt zdrobita

Se pune pe foc mic-mediu apa si zaharul pana cand zaharul este complet dizolvat. Adaugati restul ingredientelor si mestecati aprox 4-5 minute, fara sa lasati sa fiarba. Dati amestecul prin blender si apoi strecurati. Se pastreaza acoperit la frigider timp indelungat.

Pentru latte, amestecati:

1 ceasca mica espresso sau cafea tare
lapte fierbinte (aprox 3 parti la 1 parte cafea)
2 linguri sirop condimentat de dovleac
frisca (optional)
sirop caramel (optional)

Daca aveti masina de espresso, puteti spuma laptele si eliminati frisca.

Enjoy!

16 comments:

  1. mi-ar prinde bine o cafea acum.chiar sunt foarte curioasa de gustul cafelei cu dovleac.pupicei

    ReplyDelete
  2. Chiar as vrea sa gust din cafeluta ta! Eu sunt fan Starbucks, si aici in Romania, si oriunde ma plimb. Cand am fost in State prietena mea mi-a facut cadou un card la ei sa pot bea zilnic cafeluta la ei.
    Si imi place sa testez mereu arome, asa ca voi incerca cu siguranta sa imi fac aceasta cafeluta! Pup

    ReplyDelete
  3. pentru dimineata de duminica e ideal!!! inedita reteta! pupici :)

    ReplyDelete
  4. Wow,cate arome!Cum a fost?We placut Mihaela!

    ReplyDelete
  5. Cat de bun trebuie sa fie. Ador cafea cu lapte iar sirupul asta de dovleac cred ca e demential. Clar il incerc!

    ReplyDelete
  6. De retinut reteta! Ceva nou pentru mine! Te pup!

    ReplyDelete
  7. dovleacul e o minune! uite cate bunatati se pot face din el!

    ReplyDelete
  8. Tare as savura si eu o cescuta!! super arata!

    ReplyDelete
  9. trebuie sa fie foarte bun sosul de dovleac, parca-parca l-as incerca si eu :)

    ReplyDelete
  10. O reteta cu adevarat americana !
    Nu-mi imaginez de loc gustul ,dar ce ai tu in cana ma face sa-mi doresc o incercare .

    ReplyDelete
  11. Multumesc pentru mesaje fetelor, dupa ce am citit mesajele m-am gandit ca nu am explicat gustul :) Eu am adaugat mai mult dovleac decat reteta initiala, care folosise dovleac din cutie. Gustul de dovleac se simte foarte putin si mai predominante sunt condimentele, amestecul fiind clasic pentru preparatele cu dovleac, si binenteles dulce :) Sper sa il incercati si sa va placa. Iasa o cantitate destul de mare, puteti chiar face cadou din ea prietenelor :)

    ReplyDelete
  12. Deosebitã propunerea ta, dupã prezentare m-ai pus pe gânduri...yummy:)

    ReplyDelete
  13. super interesanta combinatie si arata tare bine !!!

    ReplyDelete
  14. e pe lista de to do pt maine :)

    te imbratisez cu drag si-ti doresc o sear frumoasa :*

    ReplyDelete
  15. ador sa merg la Starbucks in prejma sarbatorilor! pumpkin latte! peppermint latte! gingerbread latte! oh my!

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible