Pages

December 03, 2011

Primele mele torturi cu fondant/ My first fondant cakes


Am terminat micul curs cu fondant si am invatat cate ceva, stiu macar unde sa incep in partea fondant si pasta de zahar. Primul tort, cel cu garoafe roz, l-am facut pentru incheierea cursului, iar volanele de jos sunt facute la curs. Ca inspiratie am avut blogul Call me cupcake! Dupa ce am pus primul volan mi-am dat seama ca nu este ceea ce vreau eu, iar instructoarea, vazand ca ma gandesc si tortul meu e gol, s-a apucat sa il faca pe al doilea. Acasa l-am terminat cu volanele de sus, acum stiu cum trebuia sa fac de la inceput: sa incep de sus, cu volane mici si apropiate unele de altele. Inauntru este tort de vanilie cu crema de unt, ciocolata alba si nuca de cocos.



Cel de-al doilea, cu negru, l-am facut pentru ziua prietenei mele Mariya, iar ca inspiratie am avut o carte despre decorat torturi pe care o am. Fondantul l-am facut singura, cu gelatina, miere si zahar pudra, a iesit ok dupa ce l-am framantat destul de mult, dar a fost cam subtire si nu foarte elastic, de aceea au ramas cute in doua parti. Stiu ca trebuie sa lucrez mai mult, dar daca aveti vreun sfat sa nu mai ramana cute cand aranjez fondantul pe tort, va multumesc anticipat. Inauntru este tort de ciocolata cu crema de bezea elvetiana cu zmeura.



45 comments:

  1. Mihaela, The cakes are super, super-cute! Just beautifully done... great job! It looks like you are on your way to maybe one day opening your own pastry shop:)...
    Have a wonderful weekend!

    ReplyDelete
  2. Foarte frumoase ambele torturi, felicitari! Ce cursuri ai urmat? la Michael's? Ma bate gandul sa ma inscriu si eu la niste cursuri de fondant/pasta de zahar.
    In legatura cu acele cute pe lateralul tortului... nu-s eu cea mai potrivita persoana in a-ti da sfaturi, dar am gasit acest clip de pe YouTube foarte util (primele 11 minute sunt mai mult o reclama pentru acel "The Mat" pe care eu l-am cumparat si este bun intr-adevar), in care se explica foarte clar treaba asta.
    http://youtu.be/nu6QpimDDDQ
    Sper sa-ti fie de folos ideea de a trata fondantul ca pe o fusta al carei tiv il indepartezi cu o mana in timp ce apesi (foarte usor) fondantul pe tort cu cealalta mana.
    Mult succes! Te pup,
    Sanda Turner

    ReplyDelete
  3. Ellie, thank you, I am thinking and trying to sell something too. I have to work some more on the cakes :)

    Sanda, multumesc, da, am fost la cursurile Wilton, primul la Michaels si apoi l-am sarit pe al doilea si am fost tot la Wilton la Hobby Lobby. Sunt ieftine, dar cer sa cumperi echipamentul pentru clasa de la ei. Partea buna este ca echipamentul il folosesti si iti ramane tie, iar la Michaels au foarte multe cupoane pe care le folosesti, te poti inscrie la ei pe site si aproape in fiecare saptamana au cupoane, am cumparat multe tavi si tot ce mai imi trebuie. Cursul te invata baza, ca sa stii de unde sa incepi. Multumesc pentru link, il voi urmari :)

    Multumesc pentru vizita, fetelor!

    ReplyDelete
  4. Sanda, am vazut filmuletul, acum m-am mai lamurit putin. Instructoarea ne-a invatat sa punem tortul pe ceva inalt, care face ca fondantul sa traga in jos, voi incerca pe suprafata plana. Apoi, fondantul pe care l-am facut eu a fost si putin subtire, ca nu a fost de ajuns, si mai tragea si in jos, si eu incercam sa il tai inainte sa termin de aranjat :) Este interesanta si folia la care fac reclama, dar se poate si fara ea. Daca te duci la cursuri (cum am avut 2 instructoare), la instructoare nu le place sa le fie spus nimic in afara de ce stiu ele. Si intradevar, stiu ele ce stiu, probabil ca fac torturi de mai mult timp, dar nu sunt foarte experte, cel putin din ce am vazut eu. Abia astept sa mai fac un tort si sa mai invat :))

    ReplyDelete
  5. Mihaela, esti f. talentata, arata suuuuper.:))))))))))))

    ReplyDelete
  6. Superbe ambele torturi!
    Care e diferenta dintre pasta de zahar si fondant?

    ReplyDelete
  7. Sunt foarte frumoase, abia astept sa vad ce torturi vei mai face .

    ReplyDelete
  8. draga mea, arata fabulos! imi place tare mult cel cu volane ♥ arata atat de chic
    te imbratisez cu mare drag! ♥♥♥

    ReplyDelete
  9. Multumesc fetelor!

    Cristina, fondantul este moale si in el se imbraca tortul. Pasta de zahar este moale, dar se usuca foarte repede. La curs ne-a invatat sa amestecam jumatate fondant jumatate pasta de zahar pentru decoratii, pentru ca iti da un timp mai mare de lucru inainte sa se usuce. Florile sunt foarte tari, casante. Eu am cumparat pana acum si fondantul si pasta de zahar, si acum mai am, dar voi incerca sa fac fondant si cu marshmallows, are review-uri foarte bune.

    Va pup, sunteti niste dragute :)

    ReplyDelete
  10. Mihaela, arata ingrozitor de bine !!!! in a good way ofc !! Pe bune, le-am admirat de 3 ori si as putea ramane blocata pe pagina ta sa mi le intiparesc bine in minte!! So, pana acum m-ai rascolit de 2 ori.. o data cu kitchen aid (sa stii ca inca sunt in negocieri cu Mos Craciun si pana la sfarsitul anului o sa-l gazduiesc la mine ;)) garantat !! (desi Mosul nu stie inca de convingerea mea) si acum ma dai gata cu torturile astea, cursurile.. ce sa mai : Vreau cursuri, vreau posibilitati, vreau Hobby Lobby vreau si eu ;))) Te pup si te imbratisez cu drag!!! MINUNATE REALIZARI!!

    ReplyDelete
  11. Se vad cursurile facute. Sunt foarte frumoase, succes in continuare. Ionela

    ReplyDelete
  12. Antonina, sper ca negocierile cu mosul sa aduca rezultatele dorite :) Esti asa simpatica :) Imi pare rau ca nu pot sa mut un Hobby Lobby in Ro, dar poti sa incerci singura, sau sa rogi pe cineva sa te invete. Stiu cum este cand nu ai lucrat niciodata, ca de aia m-am dus si eu la curs, dar uita-te la cateva tutoriale, la cateva video-uri si iti faci curaj sa incepi. Pot sa te ajut cu sfaturi, atat cat stiu eu. In rest, iti trebuie imaginatie si rabdare. Este o doamna, cred ca este in Bucuresti, blogul Viorica cakes, din cate am inteles da si cursuri. Dansa face foarte multe figurine, din alea nu am facut pana acum :) Iti multumesc mult pentru mesaj, si sa stii ca Domnul te-a binecuvantat si pe tine si roaga-te pentru mai multe :)

    ReplyDelete
  13. Dan si Ionela, multumesc, a fost un inceput bun, trebuie sa muncesc si sa invat in continuare :)

    ReplyDelete
  14. Vaaaai ce frumoase sunt! Mai ales cel cu volanase. E asa de diafan si super ornat, doar cu garoafele roz. Mie nu-mi plac torturile alea cu prea multe ornamente! Bravo! Si pe mine m-a apucat in ultima vreme nebunia cu ornarea. Pacat ca pe la noi nu ai unde face cursuri.

    P.S. si mie mi-ar face mare placere sa te am invitata la "Duminica alaturi de prieteni". Pentru mai multe amanunte te rog trimite-mi un mail la cookingwithmysoul@gmail.com, ca nu-ti pot scrie aici.
    Pup si o duminica superba.

    ReplyDelete
  15. Buuun, dupa macarons, dupa cupcake, urmeaza fondantul. Nu stiu cum le faci pe toate asa de bine!!!! Bravo!

    ReplyDelete
  16. felicitari ptr ambele torturi , sunt mai mult decat superbe !!!!

    ReplyDelete
  17. Pentru incepurile in ale lucrului cu fondant, esti super tare! oricum simt artistic ai, vointa ai din plina, perfectionista stim ca esti! ... in scurt timp vor iesi din mainile lucrari de arta! Pupici si spor in tot ceea ce ti-a propus!

    ReplyDelete
  18. Sunt extraordinare!!! dacã î-ti place ce faci continuã.
    Eu nu am rãbdare, îmi place enorm sa gatesc dar la partea finalã care, e cea mai importantã "ratez":)
    Mult succes!

    ReplyDelete
  19. Arata minunat torturile,iar micile greseli vor disparea pe parcurs.Oricum felicitari ,esti pe drumul cel bun!

    ReplyDelete
  20. Superbe Mihaela! Fara cuvinte, te-ai descurcat de minune! Continua tot asa ! Pupicei!

    ReplyDelete
  21. Foarte frumoase torturile! Felicitari!!!
    O saptamana frumoasa. Pup!

    ReplyDelete
  22. Ce finut le-ai decorat, imi place :D

    ReplyDelete
  23. Superbe! Atat de gingase si elegante! Felicitari si mult succes in continuare!

    ReplyDelete
  24. Arata divin!!! Pe primul il vreau la nunta, in 12 mai! Si uite asa am lansat comanda si am rezolvat una din miile de chestiuni pentru nunta ;))
    Torturile imbracate in fondant de obicei sunt incarcate, insa ale tale sunt exact pe gustul meu!
    Mii de felicitari, le meriti din plin! Abia astept sa vad urmatoarele realizari!
    Te pup si te imbratisez cu drag,
    xoxo

    ReplyDelete
  25. Wowww, cîta delicatete! Deosebit de elegante!

    ReplyDelete
  26. Esti minunata, draga mea! Sincer, te invidiez (in cel mai frumos sens al cuvantului) pentru acele cursuri minunate care va sunt oferite! Tare mi-as dori si eu sa particip la asa un curs. Din pacate, in afara de cursuri pentru someri (unde nu se invata nimic) nu prea gasesti...

    ReplyDelete
  27. nici nu s-ar zice ca esti la primele torturi de acest gen!Foarte frumoase sunt!Pupici!

    ReplyDelete
  28. Cred ca ma lipesc de monitor, le admir de cateva minute bune si nu ma satur sa le privesc. Felicitari!!!!

    ReplyDelete
  29. Felicitari! Arata perfect! Mi-ar placea si mie unul asa, dar cu mov inloc de negru.. :D

    ReplyDelete
  30. Sunt superbe !
    Iar tu esti o perfectionista.
    Esti prea critica cu tine.Daca nu ziceai de cute,eu nici nu le vedea . :)
    Am deja o multime de retete salvate de la tine .
    Eu nu pot de cat sa-ti multumesc .
    Pup .

    ReplyDelete
  31. Sunt superbe torturile...mi-as dori si eu sa invat sa fac. Oricum arata minunat, felicitari.
    Timea

    ReplyDelete
  32. Mamaaaa ce bijuterii ai tu aici! Cum de le-am ratat? Ma duc sa mai admir:) Pup

    ReplyDelete
  33. imi place foarte mult ornarea celui cu maci albi.
    ai cumva poze de la confectionarea acestora ?
    multumesc,
    miha

    ReplyDelete
  34. Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase, inseamna foarte mult pentru mine :)

    Miha Sun, nu am facut poze la confectionarea florilor, sunt de fapt anemone. Am facut petalele rotunde, si am trasat cateva dungi sa le dau o textura, apoi am asezat primul rand de petale pe un cerc mic, apoi cel de-al doilea rand de petale. Mijlocul l-am dat prin zahar colorat negru pentru a-i da si lui textura.

    ReplyDelete
  35. Mihaela, ai vreo reteta de fondant sau pasta de zahar cu care se lucreaza bine? Eu am dat rateuri cu 2-3 retete si parca nu as vrea sa dau rateuri iar....

    ReplyDelete
  36. Oana, am postat reteta de fondant cu marshmallows la postarea cu Tort cu Barney dinozaurul, o poti gasi la index retete, nu pot sa pun adresa aici

    ReplyDelete
  37. Multumesc mult, acum stiu unde sa o caut :)

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible