Pages
▼
March 02, 2012
Cupcakes cu banane si crema de ciocolata - fara oua/ Eggless banana cupcakes with chocolate topping
(Please scroll down for recipe in English)
Poate nu v-ati pus niciodata problema care ar diferenta intre parcarea in Romania si parcarea in State. Poate nici nu ati avut motiv. Dar sa va povestesc cum sta treaba (vazuta de mine). Orasele din Romania sunt construite pentru oameni fara masini. Daca inainte sa plec din Romania treaba asta nu m-a afectat prea mult pentru ca nu aveam masina, la ultima vizita treburile stateau altfel. In Romania sunt cele mai "tari" masini, locuri de parcare foarte putine, parcheaza fiecare cum apuca. In parcarile noi construite se parcheaza tot fiecare cum apuca, chiar daca ocupa doua locuri de parcare si magazinul este aglomerat inainte de Sarbatori. Numai pe un singur rand se mai salvau vreo patru locuri daca toata lumea parca intre linii (daca ai parcat stramb, ceea ce mi se intampla si mie de multe ori, dai inapoi si parchezi drept). Cand masinile trec prin fata magazinului, nu dau prioritate nimanui, nici macar unei mame cu carucior.
In State, treburile stau diferit. Parcarile pentru magazine sunt mari si de ajuns pentru toti (mai putin pentru cei care vor sa parcheze primii langa usa). Chiar si in down-town (centrul orasului unde sunt de obicei zgarie norii) sunt parcari, cu plata, dupa caz. In fata magazinelor sunt doua sau trei stop-uri ca sa dai prioritate la pietoni. In cladirile cu apartamente, locurile de parcare sunt numerotate. Dar daca stai intr-un apartament cu un dormitor si ai doua masini pe un singur loc de parcare, te-ai cam "ars" si ai data limita cand sa te muti sau sa scapi de masina. Cum de masina nu scap pentru ca imi trebuie, trebuie sa rezolvam altfel problema. Foarte stresant, stiu.
Stresul se rezolva (partial!) cu cupcakes: cu banane si lapte condensat, iar crema de ciocolata cu unt de cocos. Am dezvoltat o reteta proprie in care am folosit lapte condensat si unt de cocos. Nu am pus oua si nu am fost foarte sigura cum vor iesi, dar au fost foarte pufoase. Cred ca se poate folosi si ulei in locul untului de cocos, dar cum nu am testat, nu pot sa fiu sigura. Pentru crema de ciocolata, untul de cacao se poate substitui cu unt normal.
Ingrediente (14-16 bucati):
1/2 cup (100 gr) unt de nuca de cocos
1 cup (240 ml) lapte condensat
1 cup (240 ml) lapte de nuca de cocos
1 2/3 cup (170 gr) faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
2 banane bine coapte
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 F). Pregatiti o tava de muffins cu hartiute.
Bateti untul de nuca de cocos cu laptele condensat pana se omogenizeaza, apoi adaugati jumatate din laptele de nuca de cocos. Adaugati faina cernuta cu sarea si bicarbonatul de sodiu si mestecati pana cand este incorporata, apoi subtiati compozita cu restul de lapte de nuca de cocos. Adaugati vanilia si bananele curatate de coaja si zdrobite cu furculita. Puneti compozitie in tava pregatita, lasand foarte putin loc liber, nu se vor ridica foarte mult. Coaceti in cuptorul incins pentru 18-20 minute si testati cu o scobitoare introdusa in mijlocul uneia din cupcakes: ar trebui sa iasa afara curata.
Lasati sa se raceasca in tava cateva minute, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca complet.
Crema de ciocolata:
1 cup (200 gr) unt de nuca de cocos
1/2 pachet (aprox 110 gr) crema de branza Philadelphia
50 gr ciocolata (50% sau mai mult cacao)
1/4 cup (25 gr) cacao
2/3 cup - 1 cup zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Topiti ciocolata bucatele pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde, 20 de secunde odata, mestecand dupa fiecare tura, pana cand este topita si omogena. Dati deoparte sa se racoreasca.
Bateti untul cu crema de branza, apoi adaugati cacaua, incorporati, apoi zaharul pudra, dupa cat va place de dulce. Bateti sa se incorporeze. Adaugati ciocolata topita si racorita, apoi vanilia si bateti pana cand totul este omogen.
Decorati cupcakes-urile dupa ce s-au racit.
Ingredients (14-16 pieces):
½ cup coconut butter
1 cup sweetened condensed milk
1 cup coconut milk
1 2/3 cup flour
1 tsp baking soda
½ tsp salt
1 tsp vanilla extract
2 ripe bananas
Preheat the oven at 350 F. Prepare and line a muffin tin.
Beat the coconut butter and the condensed milk, and then add half of the coconut milk. Beat to combine. Sift the flour, salt and baking soda, add to the mix and incorporate. Add the rest of the coconut milk to thin the batter. Add the vanilla and the peeled and fork smashed bananas. Mix to incorporate, do not over mix. Pour the mixture in the prepared tin, ¾ of the way, they won’t rise too much. Bake in the preheated oven for 18-20 minutes and test with a toothpick: inserted in the middle of one cupcakes, should come out clean.
Let cool few minutes, remove from baking tin and let cool completely.
Chocolate topping:
1 cup coconut butter (can be substituted with regular butter)
½ pack (4 oz) Philadelphia cream cheese
50 grams (about 2 oz) chocolate (50% or more cocoa)
¼ cup cocoa
2/3 cup to 1 cup powdered sugar
1 tsp vanilla extract
Melt the chopped chocolate in a double boiler or in the microwave, 20 seconds at a time, stirring after each set, until is smooth. Set aside to cool.
Beat the coconut butter and cream cheese; add the cocoa, then the powdered sugar, after taste. Beat to incorporate. Add the melted cooled chocolate, then the vanilla extract and beat until smooth.
Decorate and enjoy!
Mihaela, cred ca sunt minunate, pozele sunt graitoare!!! Pupicei! O primavara minunata!
ReplyDeleteCe superbe sunt !!!!!
ReplyDeleteO primavara plina de culoare si parfum iti doresc !!!
Buna! Îmi plac tare mult aceste cupcakes si combinatia de ingrediente! Iar Crema de ciocolata nu poate decât sa le facă si mai apetisante!
ReplyDeleteImi ploua in gura dupa crema aia !! Imi aminteste de cea roz :)) Pupici
ReplyDeleteFoarte frumoase si la gust cred ca sunt super delicioase!!!Pupici!
ReplyDeleteSunt super frumoase si gustoase! pup
ReplyDeleteI have a two door garage with only a treadmill and few boxes in it. I can easily take care of one of your cars :)
ReplyDeleteThe cupcakes look amazing Miha! si-s fara oua, hooray!
Ce pretty ti-au iesit cupcakesurile, Mihaela!
ReplyDeleteImi place idea sa combini banana cu coconut... 2 of my favorite ingredients:).
Si este interesanta ca poti folosi ingredeintele de "pantry"... si atunci se poate face mai des:).
Un weekend placut:)...
Wow!!! Ce prezentare!!! Superbe!!! Pupici!
ReplyDeleteSuperbe sunt!Vreau si eu un suport ca al tau!Pupici!
ReplyDeletece dragute sunt ♥
ReplyDeletete pup scumpa mea!
Arata super bine ! Super bune la gust ! :) Prezentare foarte frumoasa !
ReplyDeleteinteresanta reteta,am s-o incerc si eu .pupu-te!
ReplyDeleteWOW! Prezentarea e de milioane! Abia astept sa fac si eu. Sper sa-mi iasa bune :)
ReplyDeletesuperbe! ca de obicei, esti muza mea pt cand ma voi apuca serios de cupcakes. tu si emily
ReplyDeletepup
Just Delicious!
ReplyDelete