(Please scroll down for recipe in English)
Reteta este adaptata dupa Sprinkle Bakes in care ea folosea colorant lichid, pe care eu l-am substituit cu aceeasi cantitate de colorant gel Americolor, care a fost prea mult. Cred ca totusi mai trebuie sa mai fac odata tortul asta sa reduc din culoare si sa vad cum se comporta.
Pentru crema am adaugat la crema clasica de unt si crema de branza niste ciocolata alba si a rezultat cea mai buna varianta la "cream cheese frosting". Iar aspectul dezordonat l-am "lucrat" mai mult decat s-ar parea :))
Ingrediente:
1 lingurita sare
2 cups (400 gr) zahar
2 sticks (226 gr) unt la temperatura camerei
2 oua
1 lingura cacao
1 1/2 linguri colorant lichid rosu (cititi va rog mai sus despre substitutie cu colorant gel)
1 cup (240 ml) kefir
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura otet alb
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 F). Ungeti cu un strat subtire de ulei doua tavi rotunde de 20 cm.
Nota: puteti tapeta fundul tavilor cu hartie de copt, in tavile mele de aluminiu nu a fost necesar, blaturile au iesit foarte frumos din tava.
Bateti untul si zaharul pana cand devin o crema. Adaugati ouale, cate unul odata, batand dupa fiecare. Adaugati alternand faina si kefir, mestecand (cu o spatula) sa se incorporeze, apoi adaugati si vanilia. Adaugati amestecul de cacao si colorant si mestecati sa se incorporeze. Stingeti intr-un castronel bicarbonatul de sodiu cu otetul pana cand face spuma si adaugati imediat in compozitie. Mestecati bine, apoi impartiti compozitia in mod egal in tavile pregatite si nivelati. Coaceti in cuptorul incins pentru 35-40 de minute cand o scobitoare introdusa in mijloc iasa afara curata. Scoateti blaturile din tavi si lasati sa se raceasca complet.
Crema:
2 sticks (226 gr) unt la temperatura camerei
2 pachete (16 oz, 450 gr) crema de branza Philadelphia la temperatura camerei
3 oz (85 gr) ciocolata alba tocata bucati
1 lingurita extract de vanilie
1 cup (115 gr) sau mai mult zahar pudra, dupa gust
Topiti ciocolata alba la bain marie sau in cuptorul cu microunde, cate 20 de secunde odata, mestecand bine dupa fiecare tura pana cand este omogena. Dati deoparte sa se racoreasca.
Bateti bine untul si crema de branza, adaugati ciocolata racorita si incorporati. Adaugati vanilia si zaharul pudra si bateti sa se incorporeze foarte bine (bateti la inceput la viteza mica sa nu "vopsiti" bucataria in alb). Gustati si mai adaugati zahar daca va place mai dulce.
Pentru a asambla tortul, taiati fiecare blat in doua pe lung, umpleti cu crema si decorati.
Ingredients (adapted after Sprinkle Bakes):
2 ½ cups flour
1 tsp salt
2 cups sugar
2 sticks butter at room temperature
2 eggs
1 tbsp cocoa
1 ½ tsp liquid red food coloring*
1 cup kefir
1 tsp vanilla extract
½ tsp baking soda
1 tbsp white vinegar
*I used 1 ½ tbsp Americolor gel food coloring, which I found
too much. Feel free to start with less color.
Preheat the oven at 350F. Grease with little vegetable oil
two 8” round pans.
Mix the food coloring with the cocoa powder and little kefir
until a paste forms. Set aside. Sift the flour and the salt together and set
aside.
Combine the butter and sugar in a large bowl and beat until
creamy. Add the eggs, one at a time, beating after each addition. Add the flour
mixture to the bowl alternately with the kefir, starting and ending with the flour.
Blend in the vanilla. Add the color mix and stir to incorporate.
In a little bowl add the baking soda and the vinegar, mix,
let bubble and immediately add to the mix, blend until the batter is
consistent.
Divide the mixture equally in between the two pans, level
the tops with a spatula and bake in the preheated oven for 35-40 minutes, when
a toothpick inserted in the center comes out clean. Remove, turn out to racks
and let cool completely.
Cream cheese and white chocolate frosting:
2 sticks butter at room temperature
2 packs (8 oz each) cream cheese
3 oz white chocolate, chopped
1 tsp vanilla extract
1 cup or more powder sugar
Melt the white chocolate on a double boiler or in the
microwave, 20 seconds at a time, stirring after each round, until smooth. Set
aside to cool.
Beat the butter and cream cheese, add the cooled white
chocolate and beat to blend. Incorporate the vanilla and powder sugar (low
speed first so you don’t get covered in white). Taste and add more sugar if you
like sweeter.
To ensemble the cake, cut lengthwise each cake, frost,
decorate and enjoy!
Superb ti-a iesit si foarte apetisant!!!Pup si o saptamana minunata iti doresc!
ReplyDeleteCe bine arata!!!! Niciodata nu mi-a iesit rosul asta aprins! Felicitari!
ReplyDeleteSuperb! Trebuie sa incerc si eu, desi ma cam feresc de locoranti. Dar merita cu siguranta.
ReplyDeleteTortul este superb!
ReplyDeleteOh, my God!!! Arata atat de intes... Wilton red? Pupici :*
ReplyDeleteArata super bine!! Sunt tare curioasa daca mi-ar iesi asa rosu! Prezentarea superba! Pupic!
ReplyDeleteFetelor, multumesc pentru comentarii :)
ReplyDeleteCristina, si eu ma cam feresc de colorant, asta este una din putinele ocazii in care il folosesc.
Diana, am folosit colorant gel Americolor :)
Superb tort! ce frumos arata rosu si alb!
ReplyDeleteFoarte reusit,felicitari!Arata minunat!Pupici!
ReplyDeleteSi eu mã feresc de coloranti alimentari, dar la prãji de genul chiar cã nu am avut de ales...cu sfeclã încã nu am avut rãbdarea sa incerc mãcar; îmi place cum a iesit:)
ReplyDeleteMinunat!!! Culoarea a iesit perfect!!! Cat despre gust, sunt convinsa ca e super! Pupici!
ReplyDeleteeste supeeeeeeerb! Imi place tare mult culoarea asta! te pup scumpa mea!
ReplyDeleteCe frumos ti-a iesit!il mananci din ochi.Nici eu nu sunt pentru colorant alimentar,dar cateodata n-ai incotro.
ReplyDeleteDeosebit tortul!!!
ReplyDeleteMinunat arata!!! imi ploua in gura inca de cand am vazut poza pe FB ;) Te pupic
ReplyDeleteAntonina (nu ma pot loga la naiba)
Superb! Nici nu am cuvinte!
ReplyDeletePentru un asemenea tort mi-as incalca si eu juramantul legat de coloranti:-)
Pupici
Raluca
Perfect, perfect...ca de obicei!
ReplyDeleteUn rosu intens, minunat!
ReplyDeleteSuperba culoarea, gustul,il stim ,o minunatie. Felicitari.
ReplyDeleteMihaela draga,te-am inscris cu placere in noul si sper definitivul meu blogroll si tare mi-ar face placere daca si tu m-ai adauga la lista ta de bloguri!Pupici!
ReplyDeleteCuloarea mea preferata :)
ReplyDeleteArata de nota 10, felicitari!
ooooo cum arata! superb! mie nu-mi iese asa rosu cu gel :(
ReplyDeletePup.
Arata atat de bine si cu atat de multa personalitate incat am decis : va fi tortul de ziua mea! Tine-mi punii ...
ReplyDeleteA iesit un tort de milioane!!!!!
ReplyDeleteSuperb si gustos, mi-a depasit si cele mai optimiste asteptari!
Multumesc mult pentru reteta!
Oana, ma bucur mult de tot! La multi ani!!
ReplyDeletechiar ca un tort rosu, rosu, rosu...foarte reusit si delicios, o felie si aici daca a mai ramas, dar la cum arata sigur s-a terminat in cateva minute :P
ReplyDeleteO să-l refac și eu după rețeta ta!
ReplyDeleteBuna as face si eu acest tort dar as vrea sa il fac diferit putin.Adica unul din blaturi l-as face albastru,as pune colorant alimentar albastru in loc de rosu(as vrea un tort spiderman ptr baietelul meu)credeti ca e posibil,multumesc o zi buna
ReplyDeleteAneta, trebuie sa mearga orice culoare, cat de pronuntata va fi culoarea depinde de ce fel de colorant folosesti. Succes!
ReplyDeleteVa multumesc ptr raspunsul rapid,o duminica placuta!
ReplyDeleteI only have one pan. Can I divide the batter into two separate bowls and add the baking soda and vinegar separately to each one right before I bake them?
ReplyDeleteHi, thank you for your comment! I never tried it like that, but I am guessing it will work. What worked for me before when I had some batter left when I baked cupcakes, it was fine until I finished baking one batch and baked another one. Just be careful not overmixing, that would make the cake too crumbly. Good luck!
ReplyDelete