Pages

May 05, 2012

Salata cu castraveti si fasole neagra/ Black bean and Cucumber Salad


Please scroll down for recipe in English

Dulciurile sunt la mare cautare, in viata reala, dar si in cea virtuala, posturile cu prajituri si inghetate atrag cei mai multi vizitatori. Si ii inteleg, cine ar putea refuza ceva dulce... Dar inainte de ceva dulce, vreau sa va impartasesc o salata, care pe mine m-a cucerit. Am mai facut ceva asemanator acum mai mult timp si am servit-o cu creveti pe gratar. La momentul respectiv nu a avut mare cautare, poate si din cauza pozelor nu foarte reusite. De data aceasta i-am adaugat fasole neagra pentru consistenta, iar combinatia de proaspat de la frunzele de coriandru si lamaie verde, putin dulce-acrisor si o idee iute mie mi se pare irezistibila si sper sa va placa si voua.

Ingrediente:

1 cutie (439 gr, 15.5 oz) fasole neagra, clatita si scursa
1/2 castravete englezesc (sau 2 castraveti obisnuiti) taiat cubulete
1/2 mango taiat cubulete
aprox 1/2 cup (1/2 cana) ananas proaspat taiat cubulete
1/2 ardei jalapeno, fara seminte, tocat marunt
1/4 ceapa rosie, tocata (eu am folosit shallot)
1 mana buna de cilantro (frunze de coriandru) tocate mare

Se amesteca toate ingredientele si se toarna deasupra dressingul. Se mesteca bine si se serveste. Se pastreaza bine la frigider pentru a doua zi.

Dressing:

1 catel de usturoi dat pe razatoare
zeama de la 1 lamaie verde
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita sare
piper proaspat macinat
1 lingurita otet rosu
3 linguri ulei de masline extravirgin

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu telul pana cand se topeste sarea si se formeaza o emulsie.


Ingredients:

1 can (15.5 oz) black beans, rinsed and drained
1/2 English cucumber, diced
1/2 mango, diced
about 1/2 cup pineapple, diced
1/2 jalapeno, chopped (remove the seeds and veins)
1/4 red onion, chopped (I used shallot)
1 handful cilantro, roughly chopped

Mix all the ingredients and pour the dressing on top. Toss well and serve. The salad can be kept in the fridge for 1 day.

Dressing:

1 clove of garlic, grated
the juice from 1 lime
1/2 tsp ground cumin
1/2 tsp salt
fresh ground black pepper
1 tsp red wine vinegar
3 tbsp extra virgin olive oil

Add all the ingredients in a small bowl and whisk until the salt is dissolved and an emulsion forms.

Enjoy!

7 comments:

  1. Buna dimineata !!!!
    Salatele tale imi cam distrag atentia de ceva vreme asa ca ma pun pe treaba azi...
    Un weekend superb iti doresc !!!!

    ReplyDelete
  2. merita salvatã, e delicioasã:)

    ReplyDelete
  3. Arata superb! Ador salatele astea!

    ReplyDelete
  4. Ador salatele astea ! <3 Cred ca o sa o incerc chiar maine. Pupici, scumpa ! <3

    ReplyDelete
  5. Ce bine arataaaaa. Papa bun si frumos!

    ReplyDelete
  6. Ai dreptate cu dulciurile :P dar si o salata usoara este binevenita! Pup

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible