Pages
▼
June 27, 2012
Chiftele din vinete cu sos de rosii/ Eggplant Meatballs with Tomato sauce
Mi se pare extraordinar unde a ajuns tehnologia, si vorbesc de lucruri pe care le folosim in fiecare zi: telefon mobil, internet. Deja am ajuns sa nici nu le mai observam. Cum putem vorbi din varf de munte la telefon sau putem afla imediat ce se intampla la celalalt capat de lume.
Cand, cu multi ani in urma, seful meu din Craiova vorbea despre televiziune in care poti sa inregistrezi ceea ce vezi la televizor si "pay per view", mi se pareau cumva de neatins, si iata ca acum le am. Si chiar imi place mult DVR-ul. Pot sa inregistrez ceea ce imi place chiar daca nu sunt acasa, sa vad cand vreau, sa sar peste reclame sau sa dau inapoi si sa revad ceva ce mi-a placut. Asa am inregistrat o emisiune a lui David Rocco, in care facea tot felul de chiftele si mi s-a parut interesant. Am pastrat emisiunea cateva luni, si mi-am adus aminte de chiftelele cu vinete cand Andreea de la Andie's Veggies a provocat vegetarianul din noi pentru Dulce Romanie. M-am dus sa revad emisiunea, si se pare ca inregistrasem numai ultimele 5 minute. Nici o problema, toate retelele sunt pe internet! Nu v-am spus eu ca este extraordinara tehnica asta? :)
Chiftelutele astea sunt tare bune, mai ales in sezonul de vara, nu necesita cuptor si sunt o varianta buna cand vrem sa mancam mai putina carne. Data viitoare voi incerca cu vinete coapte ca pentru salata de vinete, cred ca vor avea o aroma si mai buna de la gratar.
Ingrediente:
1 vanata potrivita
2 felii de paine veche
1 cup (cana de 250 ml) lapte
2 oua
1 cup (cana de 250 ml) parmesan ras
1 cup (cana de 250 ml) pecorino romano rasa
sare si piper dupa gust
1/2 cup (1/2 cana, 125 ml) pesmet
1/2 cup (1/2 cana, 125 ml) faina, plus faina pentru tavalit chiftelele
Pentru sosul de rosii:
aprox 1/3 cup (80 ml) ulei de masline extra virgin
o ceapa potrivita, tocata
1/2 lingurita boia (paprika)
1 conserva (24 oz, 700 gr) rosii sau 700 gr rosii proaspete
sare si piper dupa gust
cateva frunze de busuioc
parmesan ras pentru servit
Curatati si taiati in cubulete vinata, apoi fierbeti-o in apa clocotita pentru 5-10 minute, pana cand este patrunsa. Scurgeti apa si lasati sa se raceasca.
Taiati coaja de la paine, rupeti-o in bucati si inmuiati-o in lapte.
Cand vinetele s-au racit, stoarceti-le bine de lichid si puneti-le intr-un bol mare. Stoarceti painea de lapte si adaugati-o peste vinete. Adaugati ouale, branza rasa, pesmetul, faina, putina sare si piper (nu prea multa sare, branza este deja sarata). Amestecati bine totul. Daca amestecul este prea moale, mai adaugati pesmet, pana cand puteti sa formati chiftele de marimea unei mingi de golf. Dati chiftelele prin faina.
Pentru sos, tocati rosiile si faceti-le piure in blender. Intr-o cratita mai mare, incingeti uleiul si caliti ceapa pana cand este translucenta si patrunsa. Adaugati boiaua si rosiile, si fierbeti pe foc mic pana cand rosiile sunt scazute (in cazul in care aveti rosii proaspete). Gustati si adaugati sare si piper.
Puneti chiftelele in sos si lasati sa fiarba pe foc mic 15-20 de minute. Adaugati busuioc si serviti presarat cu parmesan.
Pofta buna!
Wow, ce idee simpla si... geniala :) Musai musai le incerc, sunt convinsa ca ne vor da pe spate!
ReplyDeleteBune si foarte aspectuoase! mi-ai amintit ca trebuie sa postez si eu pentru provocare :) Te pup cu drag Mihaela!
ReplyDeleteInteresanta combinatia!Merita incercata!
ReplyDeleteNu am facut niciodata ciftelute din vinete dar la cat de bine arata ale tale sigur am sa incerc yummy yummy!
ReplyDeleteVizual.. nota 10, nu alta! Si ingenioase...
ReplyDeleteAm mai zis ..? Arata foarte bine :)
Imi place enorm de mult reteta si cu siguranta va fi trecuta pe lista "must to do" :)
ReplyDeleteO zi frumoasa, pup!
Chiftelutze asa simplu de facut! O idee super faina, si mai ales ca sunt cu legume! ;)
ReplyDeleteNe plac vinetele în orice combinatie, chiftelele tale m-au cucerit:)
ReplyDeleteArata foarte bine! Chiar am cumparat ieri o vanata alba ( sa vad cum este la gust ) si nu am gasit pana acum o varianta deosebita sa o prepar ... asa ca e foarte bine venita reteta !
ReplyDeleteMultumesc tuturor pentru mesaje, nu ma asteptam sa aiba asa succes chiftelutele :)
ReplyDeleteDaca sunt cu vinete, mor de pofta:)Sunt tare apetisante!Pup!
ReplyDeleteNeaparat trebuie incercate,cred ca sunt delicioase!Pupici
ReplyDeleteSi eu am sa le incerc !!! Arata tare bine , iar vinetele-mi plac de mor !!!
ReplyDeleteExcelente,ne plac mult in sezonul asta!
ReplyDeletesunt apetisante, o sa le incerc si eu :)
ReplyDeleteSunt innebunita dupa vinete! Si am doua mari si carnoase bune de numa! Stiu ce fac in week-end. Multu fain de reteta! pup
ReplyDeleteam fcaut chiftele din fasole si altele din linte dar nu din vanata. o voi incerca cu siguranta cand revin acasa. mersi Mihaela
ReplyDelete