Pages

September 13, 2012

Cupcakes cu afine/ Blueberry Cupcakes



Dimineti racoroase de septembrie... vara se duce, lasand locul toamnei romantice. Nu imi placea toamna in Romania, imi amintesc de multe zile ploioase. De cand m-am mutat aici, mi-am schimbat parerile: toamna vine putin mai tarziu, are mai multe zile insorite. Trecerea la frigul iernii este mai lina, cu supe crema si arome coapte.
Inainte de supe insa, cu ultimele arome de vara am facut cupcakes, pentru ca din cand in cand se necesita cupcakes.

Ingrediente (adaptata dupa revista Marthei Stuart - Living)

Amestecul cu scortisoara:
~mi-a ramas mult amestec, puteti injumatati cantitatile~

6 linguri zahar
1/4 cup (aprox 4 linguri) zahar brun
1 lingurita scortisoara

Amestecati bine toate ingredientele si dati deoparte.

Cupcakes:

1 2/3 cups (170 gr) faina
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1 cup (200 gr) zahar
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
3/4 cup (180 ml) kefir
aprox 1 cup (1 cana) afine proaspete

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius (375 F). Pregatiti cu hartii o tava de muffins.

Cerneti impreuna faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Dati deoparte.
Bateti untul impreuna cu zaharul pana cand devin o crema. Adaugati pe rand ouale, batand dupa fiecare adaugare, apoi adaugati vanilia si bateti pana se incorporeaza. Adaugati amestecul de faina si kefirul alternativ, incepand si terminand cu faina, mestecand dupa fiecare adaugare. Adaugati si afinele si mestecati usor numai cat sa se amestece uniform, fara sa le spargeti.

Umpleti pe 3/4 cu aluat tava pregatita. Presarati amestec cu scortisoara peste fiecare si apasati usor cu degetele sa se lipeasca. Coaceti in cuptorul incins pentru 20-22 minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul uneia din cupcakes iasa afara curata. Lasati sa se raceasca in tava cateva minute, scoateti si lasati sa se raceasca complet inainte de a decora cu crema.

Crema:

1 1/4 sticks (145 gr) unt la temperatura camerei
un pachet (8 oz, 225 gr) crema de branza Philadelphia
1/2 lingurita extract de vanilie
1 1/4 cups (aprox 150 gr) zahar pudra, sau dupa gust
1/8 cup (30 ml) frisca lichida neindulcita, rece
aprox 3 linguri gem de afine


Bateti impreuna untul si crema de branza, pana cand sunt crema si bine amestecate. Adaugati vanilia si zaharul pudra si bateti (usor la inceput, apoi la viteza mare) pana cand totul este bine amestecat. Adaugati frisca lichida neindulcita si bateti la viteza mare 1-2 minute, pana cand crema este pufoasa si bine omogenizata. Puneti gemul de afine, si fara sa mestecati, puneti crema in punga de decorat (cu varf sau cu un colt taiat) si decorati cupcakes-urile reci.

Pofta buna!


4 comments:

  1. Ce frumoase sunt aceste cupcakes!Imi plac afinele si pana acum am facut doar muffins cu afine...o sa fac ci cupcakes acum! :)
    Week-end frumos sa ai!

    ReplyDelete
  2. Atat de finute si aceste cupcakes-uri...ma ingras numai uitandu-ma la ele :))

    ReplyDelete
  3. Hi Mihaela, Ce frumoase cupcakes! Imi place tare mult cum ai decorat frostingul... gemul "tras" prin frisca e o idea fantastica! Merci de reteta.

    Un weekend placut:)...

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible