Mi-am amintit de aceasta salsa atunci cand am vazut pe blogul lui Ellie o supa cu acest fel de ardei, si m-am gandit sa o postez. Acum mi s-a facut dor de vara, gratar...
Ingrediente:
2 ardei poblano
2-3 rosii potrivite
1 ceapa mare
2-3 linguri ulei de masline
sare si piper dupa gust
Ardeii poblano se coc pe gratar pana cand sunt rumeniti pe toate partile si se curata de coaja si seminte.
Rosiile si ceapa se taie bucati mari, si se presara cu sare, piper si ulei de masline. Se face o tavita din folie de aluminiu, se pune ceapa si rosiile in tavita si tavita pe gratar. Se coc pe foc mare pana cand ceapa este rumenita si rosiile patrunse.
Se pun ardeii, rosiile, ceapa si toata zeama lasata in robotul de bucatarie si se mixeaza pana cand ajunge la consistenta dorita. Se potriveste cu sare si piper.
Se poate servi cu chipsuri de tortilla, pui fajita, eu am pus-o pe tacos cu peste (despre tacos cu peste aici):
Am amestecat-o cu paste si am pus branza Monterey Jack deasupra:
Este asa de buna incat poti sa o mananci simpla cu lingura!
Mihaeluco, se vede ca si tu ai timp de stat prin bucatarie(nu ca mine...)si ce bunatati ies din mainile tale...! Bravo!
ReplyDeleteMultumesc Mihaela, nu am asa mult timp sa stau in bucatarie pe cat as vrea, dar cand am timp il folosesc la maxim :)
ReplyDeleteMihaela, Multumesc mult ca ai postat reteta de salsa...am so incerc imediat! Arata nemaipomenit de buna:)!! Chiar cred ca o sa o fac astazi:)
ReplyDeleteCe bunatati ai mai postat...ciorba de rata cu varza arata incredibil de buna! Asi manca si eu doua castroane...pline:)!
O zi buna...
Ok, I had to come by and tell you that I tried the salsa and loved it! Thank you for sharing the recipe...so very sweet of you.
ReplyDeleteI did end up making a slight variation in that I added 1 garlic clove, a bit of cilantro and some lime juice. And because I really wanted to make the salsa today, I decided to use some diced, roasted poblano(from my freezer:).
Overall, a really wonderful salsa!!...I'll definitely make it again.
Thank you for going the extra mile to post the recipe...so very kind of you, Mihaela!
Ellie, you're very welcome, I'm so glad you liked the salsa. You were so nice to come back and let me know how it turned out :)
ReplyDelete