Pages

July 10, 2011

Quesadilla cu ardei poblano/ Roasted poblano quesadilla


Imi place mancarea mexicana, iar in ultima luna am facut mancare mexicana mai mult decat de obicei. Mi-a placut mult Salata mexicana cu dovlecei, si am incercat o Fajita cu muschi de vita pe gratar, in care am folosit ardei poblano. Am mai povestit despre ardeii mexicani poblano si in postul cu Salsa cu ardei poblano. Se numesc poblano pentru ca sunt originari din regiunea Poblano din Mexic, asta am aflat de la mexicanii care lucreaza la restaurant. Si tot de la unul din ei am aflat ca pentru quesadilla este buna branza mexicana Chihuahua. Cum aveam ardei poblano copti in frigider, mi-a venit ideea sa fac quesadilla.
Quesadilla consta intr-o tortilla de grau sau porumb, in care este pusa branza, si eventual alte condimente, iar topindu-se, branza lipeste cele doua parti de tortilla. A fost excelenta, putin iute de la ardei, si am servit-o cu Guacamole, Pico de gallo si smantana. Nu pot sa spun ca a fost dietetica insa :))

Ca substitutie pentru branza Chihuahua, se poate folosi un amestec de mozzarella si cheddar (2 parti mozzarella la 1 parte cheddar). Iar in loc de ardei poblano, in special daca nu mancati iute, puteti folosi ardei obisnuiti. Pentru o reteta de tortillas facute in casa, si nu numai, puteti vizita blogul lui Ellie, Home cooking in Montana :)

Nu o sa dau cantitati exacte, pentru ca nu am masurat si nu e nevoie. Pentru o quesadila, am folosit 2 tortillas, branza Chihuahua rasa si ardei poblano copti pe gratar, curatati de coaja si seminte si tocati, dati cu putina sare si piper.

Se pune pe gratarul incins pe foc mediu o tortilla, se pune un strat generos si uniform de branza si se presara ardei poblano tocati. Se acopera cu a doua tortilla si se intoarce usor, folosind o spatula sau o furculita. Se mai lasa putin si pe partea cealalta (aprox 2-3 minute pe fiecare parte). Se scoate pe o farfurie si se taie cu cutitul sub forma de triunghiuri.

Pico de gallo:

Se amesteca 2 rosii tocate (scurse de zeama si seminte) cu 1/2 ceapa tocata, 1 ardei jalapeno* tocat (curatat de vine si seminte), putin ardei gras tocat, frunze de coriandru (cilantro), putina zeama de lamaie verde si sare.

Guacamole:

Se amesteca 2 avocado taiati cubulete (fara coaja si sambure), cu 1 rosie tocata (scursa de zeama si seminte), 1/2 ceapa tocata, 1 ardei jalapeno* tocat (curatat de vine si seminte), zeama de lamaie verde, frunze de coriandru (cilantro) si sare.

*daca mancati iute, puteti lasa vinele si semintele la jalapeno

Alte retete mexicane: Salsa cu ardei poblano, Supa de pui tortilla, Tacos cu peste, Salata mexicana de dovlecei.

Buen Provecho!

9 comments:

  1. pana acum mancare mexicana am mancat doar la restaurant.voi incerca cu siguranta si acasa .faine retele.
    ma bucur ca le-ai postat.o duminica cat mai placuta!

    ReplyDelete
  2. Ce prezentare frumoasa.
    Doua bucati as manca eu :D
    Duminica frumoasa!

    ReplyDelete
  3. Arata tare apetisant !! Cat de mult ador mancarea mexicana.. mai ca as trage o "fuga" pana la tine.. daca-i calda papa ;)) Pupici

    ReplyDelete
  4. Ce prezentare apetisanta!
    Duminica frumoasa,pupici!

    ReplyDelete
  5. Mihaela, Imi place mult poblanos...si reteta ta de salsa cu roasted poblano este minunata. Am incercato mai de mult:) si stiu cat de buna este. Delish!
    Quesadillas cu roasted poblano chiar am facut si eu recent cand am avut nevoie sa fac ceva rapid. Am cam mereu in freezer roasted poblano...si imi place sa adaug in multe mancaruri:). Multumesc pentru link:)...apreciez mult. So kind of you!
    Have a wonderful week!

    P.S. The raspberry cupcakes look fantastic!! Love the pink color:)

    ReplyDelete
  6. Arata excelent si pe gustul meu!

    ReplyDelete
  7. Ana, a fost intradevar yummy! :)

    Sarah, cred ca, la fel ca orice mancare, este mai buna facuta acasa. sper sa incerci si sa iti placa :)

    Gaby, te invit la masa! :)

    Antonina, si pe tine! :)

    Flory, multumesc!

    Zazuza, ma bucur, gustul a fost pe masura!

    Ellie, multumesc pentru vizita, si cu multa placere, stiam ca iti plac poblanos :)

    Maya, multumesc, a fost excelenta!

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible