Am redus putin cantitatea de zahar pentru ca piersicile au fost dulci. Daca aveti mai multe piersici, puteti dubla/tripla cantitatile.
Mi-a rezultat doar un borcan, si ce mai ramane (ca tot iau cate o lingura din el) il voi folosi la cornuletele mele preferate: Rugelah, sau cine stie, poate si la cupcakes :)
Ingrediente:
800 gr (aprox 2 pounds) piersici
3/4 cup (150 gr) zahar
1/2 cup (120 ml) apa
2 linguri zeama de lamaie
Piersicile se cresteaza in varf in forma de cruce si se pun cateva secunde in apa fiarta, se scot si se pun in apa cu gheata. Se curata de coaja foarte usor, se taie jumatati, se scot samburii si fiecare jumatate se taie in sferturi. Se pun la fiert piersicile si apa intr-o oala cu fundul gros.
Se fierb mestecand ocazional pentru 15-20 de minute pana cand se inmoaie putin, apoi se opreste focul si se dau prin blender (eu am folosit blenderul vertical care se baga in oala, cei mai bine $10 cheltuiti :)). Manevrati cu atentie daca folositi blender obisnuit.
Se intoarce totul in oala impreuna cu zaharul si zeama de lamaie si se fierbe pe foc mediu mestecand foarte des pentru 30-40 de minute. Pentru a testa daca este facut, trageti o linie cu lingura de lemn pe fundul oalei, ar trebui sa lase o dara vizibila si daca luati "unt" in lingura, ar trebui sa stea bine in lingura.
Se pune fierbinte in borcanele curate si sterilizate (in cuptorul bine incins, fara capac pentru vreo 10-15 minute) se sterg bine marginile si apoi se pun capacele.
Eu am avut un singur borcan, care s-a pastrat foarte bine la temperatura camerei cateva zile, apoi l-am pus in frigider. Daca faceti mai multe borcane pentru a le pastra mai mult timp, le puteti steriliza dupa ce ati inchis ermetic capacele astfel: se baga borcanele in apa fiarta complet pentru 10 minute, se scot si se lasa sa se raceasca complet pe servete. Sterilizate, borcanele ar trebui sa se pastreze foarte bine la temperatura camerei timp indelungat.
Minunata culoare are,imi place mult si consistenta!Pupici!
ReplyDeleteFoarte faina culoarea. Am sa incerc si eu.
ReplyDeleteArata foarte frumos, salvez reteta si o voi face si eu anul viitor. Te pup
ReplyDeleteCred ca este foarte parfumat,ca de culoare nu mai spun...
ReplyDeletePupici si o zi placuta!!!
Ce culoare superba. Pup!
ReplyDeletechiar are o culoare fff frumoasa , iar aceasta varianta e chiar interesanta , merita incercata!!!
ReplyDeletee prima data cand aud ! interesant !
ReplyDeleteFoarte cremos untul tau!Cred ca aroma de piersici e bestiala!
ReplyDeleteAi inchis intr-un borcan toata aroma verii.Imi inchipui ce parfum.
ReplyDeletedesavarsit!
ReplyDeletechiar ca e fain.din mango se poate face?nepoteii mei adora mango si sigur ar fi incantati.pupicei
ReplyDeleteMultumesc pentru mesaje, fetelor, inseamna foarte mult pentru mine :)
ReplyDeleteSarah, din mango este o idee super, ar trebui sa iasa pentru ca mango are o consistenta asemanatoare piersicii. Sa ne spui cum iasa :)
Ma bucur ca ai dat explicatii privind acest "unt" de fructe. Eu l-am facut, dar din greseala pentru ca eu vroiam un gem consistent si tot din piersici. Arata superb!
ReplyDeleteCe bunatate si ce culoare superba are! Pup!
ReplyDeleteAre o culoare minunata, gustul e de vis! Pupicei!
ReplyDeleteOffff, atîtea bunatati! Nu le putem face pe toate! Mi-ar place! Arata super, îmi place textura cît si cuoarea... fantastica!
ReplyDeletePup si we minunat!