April 17, 2010

Rugelah, sau Cornulete cu nuca si gem




Rugelah sunt cornulete evreiesti, dupa reteta Inei Garten. Are show-ul ei la tv, si imi place cum gateste. Imi place si bucataria ei, cred ca orice gospodina si-ar dori asa o bucatarie, spatioasa, cu dulapuri albe, cu floricele in ghivece :)

Dar, sa trecem la fapte, sau mai degraba la reteta:

250 g branza Philadelphia

250 g unt la temperatura camerei

1/4 cupa (cana mica) zahar, plus 9 linguri

putina sare

esenta vanilie

2 cupe (cani) faina

1/4 cupa zahar brun

1 lingurita si jumatate scortisoara

3/4 cupa stafide

1 cupa nuci macinate

1/2 cupa gem caise sau piersici, dar prin mixer sa fie cat mai fin

1 ou batut cu 1 lingura lapte, pentru uns


Untul si branza se bat cu mixerul, se adauga 1/4 cupa de zahar, sarea si vanilia. Cu mixerul la viteza mica, se adauga faina pana se incorporeaza. Se formeaza coca in forma rotunda, si se taie in 4 parti egale, se invelesc fiecare in folie de plastic si se lasa la frigider 1 ora.


Se face umplutura, din 6 linguri zahar, zaharul brun, 1/2 lingurita scortisoara, stafidele si nucile.


Se ia o parte din coca, si pe o plansa cu faina se intinde intr-un cerc cu diametrul de aprox 25 cm. Se intind 2 linguri de gem pe toata coca, apoi se presara 1/2 cupa, sau un sfert din umplutura uniform. Se apasa putin sa intre in coca, apoi se taie ca pizza in 12 parti egale, odata in sferturi (in cruce) apoi fiecare sfert in 3 parti. O sa arate ca niste triunghiuri lungi. Se incepe rularea de la exterior spre interior, sub forma de cornulet. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie, si se lasa tava la frigider 30 minute.


Se incinge cuptorul la 180 grade (350 Fahrenheit). Se amesteca 3 linguri de zahar cu 1 lingurita scortisoara.

Cornuletele se ung cu oul batut, se presara cu zahar si scortisoara si se coc 15-20 minute pana se rumenesc.


Sunt delicioase!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails