Reteta de pui cu praz am gasit-o la Eillen de la Let's cook! si mi-a placut de cum am citit cuvantul "praz". Imi place mult prazul si imi place sa incerc retete mai deosebite. Puiul acesta a iesit foarte bun si fraged, prazul fiind putin dulce si foarte bine combinat cu crusta de parmesan.
Ingrediente:
6 pulpe de pui
1/3 - 1/2 cana ulei pentru prajit
1 lingura de unt
3-4 fire de praz tocate, depinde cat de mari sunt
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita nucsoara macinata
1 lingura mustar (eu am folosit Dijon)
1/2 cup (120 ml) frisca (smantana) lichida neindulcita + (optional) 1/4 cup (60 ml)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
zeama de la 1/2 lamaie (3-4 linguri)
2 linguri pesmet
1/2 cup parmesan ras
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius (400 Fahrenheit).
Se incinge uleiul intr-o cratita (cam cat sa acopere fundul, nu este nevoie sa folositi ulei de masline extra virgin, pastrati-l pentru salate :)). Pulpele de pui se tamponeaza cu un servetel sa se zvante si se dau cu sare si piper. Se pun in uleiul incins cu pielea in jos si se lasa pana cand se rumenesc, fara sa se miste, altfel se vor lipi. Se intorc si se rumenesc si pe partea fara piele. Se scot si se dau deoparte, chiar daca nu sunt patrunse bine. Daca aveti o cratita mai mica, prajiti in ture, nu aglomerati puiul.
Se scurge partial uleiul din cratita, adaugati untul si apoi prazul. Caliti prazul cateva minute, pana cand se inmoaie. Intre timp adaugati sare, piper si nucsoara. Amestecati mustarul cu frisca si adaugati peste praz. Intoarceti puiul in cratita si ingropati-l in sos. Daca vi se pare ca nu este deajuns lichid, mai adaugati putina smantana sau putina supa de pui (numai 1/4 cup). Presarati coaja de lamaie si zeama de lamaie peste, apoi pesmetul amestecat cu parmesan deasupra.
Bagati in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana cand se rumeneste deasupra. Puteti da focul la foarte mare (260 grade C/ 500 F) in ultimele 5 minute.
Pofta buna!
Yummy, ce bunatate!!!Chiar daca e prea dimineata as servi macar o bucatica mica:)Pup!
ReplyDeletece poate fi mai bun pentru pranz? mi-ai facut pofta:D
ReplyDeletemmmm! pe gustul meu in mod clar!
ReplyDeleteVio si eu la tine!
ReplyDeletePrazul este excelent in mancaruri,le da o dulceata aparte!pup!
ReplyDeleteFoarte buna combinatia,arata tare bine!Pupici,we placut!
ReplyDeleteo idee excelenta pentru pranz!
ReplyDeleteun deliciu culinar.pupici
ReplyDeleteVaaai, ce bine sunaaa si cum arataa... Ador prazul. <3 Pupicei!
ReplyDeleteCum sa rezisti? F apetisant
ReplyDeleteMi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!
ReplyDelete