Pages

October 19, 2011

Macarons cu cardamom si crema de piersici/ Cardamom spiced macarons with peach filling


Prajiturelele astea mici, de care m-am indragostit iremediabil :) le-am vazut de multe ori pe internet, dar de mancat am mancat numai facute de mine. Asa ca m-am "jucat" si am "testat" atat prajiturelele, cat si crema, dupa sfaturi citite pe internet, experienta proprie si dupa cartea "I love macarons" pe care fetele s-au gandit sa mi-o daruiasca de ziua mea.
Ideea mea de a combina cardamom cu piersici a fost foarte buna la gust, mai putin buna la consistenta, crema fiind prea moale si a inmuiat prea mult macarons-ii. Nu voi mai folosi acest fel de crema la macarons, ci mai degraba o crema de unt.
In schimb, aroma de cardamom este superba, si poate fi folosita si in alte combinatii: mango, ciocolata sau cafea, posibilitatile sunt nelimitate!
Puteti citi mai multe detalii despre macarons in postarile mele precedente.

Ingrediente:

3 albusuri lasate la temperatura camerei 24 de ore
100 gr migdale macinate
210 gr zahar pudra
35 gr zahar tos
un praf de sare
1 lingurita cardamom macinat

Se pregatesc 2 sau 3 tavi cu hartie de pergament, depinde cat aveti de mari tavile. Retineti o tava pentru a coace in tava dubla.

Se macina bine in robot migdalele, zaharul pudra si cardamomul. Se cern si se dau deoparte.

Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand incep sa faca spuma. Batand in continuu se adauga treptat zaharul tos pana cand albusurile stau tari, dar nu foarte tari.
Se adauga zaharul amestecat cu migdale, si cu o spatula se "sparg" de vreo 10 ori, apoi se mesteca usor pana cand totul este incorporat, iar compozitia este lucioasa si "curge".

Se formeaza cu o punga cu varf mic rotund sau pur si simplu taiata la un capat "banuti" mici in tavile pregatite, lasand spatiu intre ei. Se lasa sa se usuce la temperatura camerei intre 30 de minute si o ora. Ca sa va asigurati ca s-au uscat, atingeti usor cu degetul si nu ar trebui sa se ia nimic pe deget.

Intre timp incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius (350 Fahrenheit). Coaceti macarons-ii in tava dubla in cuptorul incins pentru 14-15 minute. Lasati sa se raceasca in tava.


Crema de mascarpone si piersici

1 cup mascarpone (aprox 225 gr)
1 cup zahar pudra
2 piersici curatate de coaja si facute piure
1 lingurita zeama de lamaie

Se amesteca mascarpone cu zaharul, apoi cu piersicile si zeama de lamaie pana cand totul este bine incorporat.

Cand macarons-ii sunt reci, se potrivesc dupa marime 2 cate 2 si se umplu cu crema. De obicei, macarons-ii se pastreaza la frigider pana a doua zi, si scosi la temperatura camerei aprox 30 de minute inainte de servire. Cu acest fel de crema, macarons-ii au trebuit mancati pana a doua zi :)

ups... se pare ca astia nu l-au interesat pe pisu, asa ca doarme ca un bandit :)

14 comments:

  1. ce minunatii au iesit...din joaca :)

    ReplyDelete
  2. is tare dragalasi.o sa imi iau inima in dinti si o sa ii incerc si eu.pupici

    ReplyDelete
  3. imi plac atat de mult macaronii :)) si cu crema de piersici nu pot fi decat extra super mega deliciosi!

    te pup draga mea! o zi frumoasa!

    ReplyDelete
  4. Ce frumosi iti ies :). Eu n-am avut pana acum curajul sa-i incerc, sper sa-mi iau inima in dinti si sa incerc :P.

    ReplyDelete
  5. Sant minunate si spun asta chiar daca n-am mancat cu crema asta,banuiesc gustul minunat!
    Pupici si o zi placuta!!!

    ReplyDelete
  6. Mihaela, Se vede acum ca esti experta si la macarons...nu numai la cupcakes:)! Exceptional de frumos au iesit...

    O saptamana placuta!

    ReplyDelete
  7. Ce frumosi sunt!!!Yummy, tare deliciosi!Ii admir peste tot dar nu m-am incumetat sa incerc:) Imi e frica ca nu o sa-mi iasa.Pup!

    ReplyDelete
  8. Sunt perfecti!! in joaca sau nu.. m-ai lasat fara cuvinte! pupici

    ReplyDelete
  9. Macaronsii ti-au iesit perfect, si era de asteptat, iar pisoiul... l-as pupa pe pometi, pe ochisori si pe frunte :D

    ReplyDelete
  10. Superbe sunt. Ca si cele din postarea anterioara. Si zici ca se fac usor? :P Ca eu am incercat doar o data si a fost dezastru. Cred ca trebuie sa perseverez, nu? :)

    ReplyDelete
  11. chiar perfecti sunt !!! .. trebuie sa ma apuc si eu sa fac , imi faceti o mare pofta cu minunatiile astea :((( .... iar Pisu e mortal!!!

    ReplyDelete
  12. Coco, multumesc, imi place joaca asta in bucatarie :)

    Sarah, trebuie sa incerci :)

    Amoush, macaronii sunt super, e si normal, sunt frantuzesti!

    Isabela, nu iti trebuie mult curaj, ci atentie si rabdare :)

    Petronela, crema a fost buna, dar i-a inmuiat prea tare.

    Ellie, multumesc, sunt o perfectionista, incerc pana imi iasa :)

    Licuta, nu trebuie sa iti fie frica, si daca nu iasa ca forma, tot sunt deliciosi de buni.

    Antonina, multumesc, tu fara cuvinte este un compliment mare :))

    Maya, multumesc, si eu l-as pupa toata ziua, chiar si atunci cand ma zgarie :) cand ne jucam numai

    Brandusa, trebuie sa mai incerci. Nici mie nu mi-au iesit din prima, in special cei cu cacao sunt mai pretentiosi. Trebuie sa vezi detaliile, cat sa bati albusurile, cat de mult sa mesteci si apoi cat sa lasi sa se usuce :)

    Catkitchen, multumesc, si pentru prajituri si pentru pisu :)

    Multumesc tuturor fetelor pentru mesaje, sper sa va iasa, iar daca nu iasa piciorusul, partea buna este ca tot puteti sa ii mancati si asa :) Va doresc un sfarsit de saptamana insorit!

    ReplyDelete
  13. Offf, nu inteleg de ce nu ma apuc si eu odata de facut macarons... :) Gasesc mereu altceva de facut, ori uit faina de migdale... In perioasa asta chiar nu am timp, dar tot gasesc o portita. Arata minuuuuuntat !! Nici nu vreau sa ma gandesc ce gust au, fiindca eu ador macarons... <3<3<3 Pupicei, scumpa !! xoxoxoxo

    ReplyDelete
  14. Buna, cred ca imi fac si eu curaj, am tot vazut retete dar vad ca tu vorbesti foarte dezinvolt despre cum se fac, inseamna ca nu e chiar o stiinta teribila.
    PS.Frumos pisoi!Si puturis!

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible