Daca ma urmariti de obicei, inseamna ca ati mai citit aventurile mele cu macarons, cele cu fistic si crema mov si apoi cele mai pretentioase cu ciocolata si crema de zmeura, unde am scris mai multe detalii despre aceste prajiturele. De aceasta data am vrut sa le dau o aroma tomnatica de scortisoara si cuisoare, fara ca nici una din ele sa preia controlul.
I-au placut si lui Pisu :) numai sa le miroase, pentru ca pisicii mici nu au voie sa manance prajituri :)
Pentru ca sunt asa dragute, le trimit si pe ele la sarbatoarea de 1 an a Dulcei Romanii, organizata luna aceasta de My Fancy Cake :)
Ingrediente:
3 albusuri, lasate la temperatura camerei 24 de ore
un praf de sare
100 gr migdale macinate
210 gr zahar pudra
35 gr zahar tos
1 lingurita scortisoara
1/8 lingurita cuisoare macinate
1/8 lingurita ghimbir pudra
Se pregatesc 2 sau 3 tavi cu hartie de pergament, depinde cat aveti de mari tavile. Retineti o tava pentru a coace in tava dubla.
Se macina bine in robot migdalele, zaharul pudra si condimentele. Se cern si se dau deoparte.
Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand incep sa faca spuma. Batand in continuu se adauga treptat zaharul tos pana cand albusurile stau tari, dar nu foarte tari.
Se adauga zaharul amestecat cu migdale, si cu o spatula se "sparg" de vreo 10 ori, apoi se mesteca usor pana cand totul este incorporat, iar compozitia este lucioasa si "curge".
Se formeaza cu o punga cu varf mic rotund sau pur si simplu taiata la un capat "banuti" mici in tavile pregatite, lasand spatiu intre ei. Se lasa sa se usuce la temperatura camerei intre 30 de minute si o ora. Ca sa va asigurati ca s-au uscat, atingeti usor cu degetul si nu ar trebui sa se ia nimic pe deget.
Intre timp incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius (325 Fahrenheit). Coaceti macarons-ii in tava dubla in cuptorul incins pentru 14-15 minute. Lasati sa se raceasca in tava.
Crema de dovleac
220 gr (2 stick-uri) unt la temperatura camerei
1 cana pulpa de dovleac copt
3/4 cup zahar pudra (sau mai mult, dupa preferinta)
1/2 lingurita extract de vanilie
Se bate untul cu zaharul, apoi se incorporeaza dovleacul si vanilia. Mi-a ramas destul de multa crema, puteti injumatati cantitatile.
Cand macarons-ii sunt reci, potriviti dupa marime 2 cate 2 si umpleti cu crema. Pastrati la frigider pana a doua zi, si scoateti la temperatura camerei aprox 30 de minute inainte de servire.
Yum!
Acest desert este un adevarat rasfat!
ReplyDeleteTe pup
Superbe ti-au iesit! Eu n-am avut curaj pana acum sa incerc acesti macarons.
ReplyDeleteMinunate sunt! Saracu Pisu, just look don't touch!:)
ReplyDeletedaca ai sti de cand ma bate gandul sa fac sieu macarons...dar mi-e frica.
ReplyDeletece bune is astea...cu ghimbir sicuisoare...doamne....miroase a toamna din aia aurie, calma si calda.
Ce frumoase sunt!
ReplyDeleteVai Mihaela, esti experta.Mie inca mi-e frica de macaroon-si.
ReplyDeleteCum poate sa arate!!! sunt fara cuvinte!! minunate!!!
ReplyDeleteSuperbe! Gata, macaronii ti-au dezvaluit toate secretele :)
ReplyDeleteFoarte-mi place combinatia de arome.
Fabulous, Mihaela! What beautiful macarons...and perfect for the Fall season... they came out perfect!
ReplyDeleteThanks for sharing and have lovely week!
Acum ca vad si la tine , trebuie sa fac si eu !!!! Arata super !!!!! ...iar Pisu ;) stie el ce stie !!!!
ReplyDeleteTre sa atacam si domeniul asta ca e foarte versatil!Uite la ele cum arata!Pup si tie si lui pisi!
ReplyDeleteUn adevarat deliciu!!!Minunat arata!Pupici!
ReplyDeletecat de frumoase sunt!!! Iau si eu una mica, dar o sa dau vina pe Pisi!
ReplyDeletecrema este foarte originala dar cred ca mai degraba facem dubla cantitate a macarons decat jumatate cantitatea de crema....sfat a la haplea srl :))
ReplyDeletepupici
Mihaela, Your Macarons look perfect and so delicious! Thanks for participating in the YBR!
ReplyDelete