Pages

October 11, 2011

Prajiturele cu ciocolata alba si alune macadamia/ White chocolate and macadamia nuts cookies


Dulciurile traditionale de Craciun in Statele Unite sunt prajiturelele/ fursecurile (cookies), mai putin prajituri cu crema. Fara sa vreau am adoptat traditia prajiturelelor, facand de obicei Kurabiedes si Rugelah. Anul trecut a venit randul Fursecurilor romanesti cu untura, care si-au castigat locul printre alte prajiturele ale unor bucatari celebri pe site-ul cookingchanneltv.com. Stiu ca incep devreme, dar vreau sa postez cateva retete de prajiturele, ca de Sarbatori sa aveti de unde alege.

Azi va povestesc despre prajiturele cu ciocolata alba si alune macadamia, o variatie de la clasicele "Chocolate chip cookies". Despre alunele macadamia v-am mai povestit aici, iar daca vreti sa incercati varianta clasica, inlocuiti ciocolata alba cu ciocolata normala si alunele cu nuci. Reteta am luat-o si adaptat-o de la prietena mea Mariya.

Ingrediente:

1 cup (2 sticks, 220 gr) unt la temperatura camerei
3/4 cup (150 gr) zahar
3/4 cup (100 gr) zahar brun
2 lingurite extract de vanilie
1/2 lingurita sare
2 oua
2 1/2 cups (250 gr) faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cup (7 oz, 200 gr) chipsuri de ciocolata alba (sau ciocolata alba tocata in bucati nu foarte mici)
1 cup (100 gr) alune macadamia, tocate mare

Se incinge cuptorul la 190 de grade Celsius (375 Fahrenheit).

Se bate untul cu zaharul, zaharul brun, vanilia si sarea pana cand se face crema. Se adauga ouale, batand dupa fiecare pana cand sunt incorporate. Se amesteca folosind telul, faina si bicarbonatul de sodiu, adaugand-o la amestecul de unt si zahar, batand pana cand totul este amestecat. Se adauga ciocolata si alunele, mestecand sa fie omogen. Se pun gramajoare de amestec (folosind o lingurita sau un scooper de inghetata) pe o tava neunsa, lasand loc mult intre ele. Se coc in cuptorul incins pentru 8-10 minute sau pana se rumenesc usor pe margini. Sunt moi calde dar se intaresc usor dupa ce se racesc.
Vor iesi destul de multe prajiturele, asa ca pregatiti-va cu multe tavi, sau puteti injumatati cantitatile.


Pofta buna!

14 comments:

  1. Cuiva ii e dor de sarbatori:)N-as spune ca mie nu.Desi cred ca tare bune ar fi si inainte prajituricile astea!Pupici Mihaela!

    ReplyDelete
  2. Teo, de obicei nu ma grabesc, dar anul asta sunt mai nerabdatoare decat de obicei :)

    ReplyDelete
  3. Mihaela, The cookies look so good! I love the combination of white chocolate and macadamia nuts. These cookies would be lovely to make... especially for a cookie exchange. Thank you for sharing the recipe:).
    Have a great evening!

    ReplyDelete
  4. Ce faine! Si ce bune tre sa fie!

    ReplyDelete
  5. foarte faini trebuie sa fie.din pacate acum nu dispun de cuptor dar sigur reteta merita incercata.pupici

    ReplyDelete
  6. Minunata dulcegarie!! pap eu bucata ramasa.. sa nu mi-o ia altii inainte.. Pupici

    ReplyDelete
  7. Sunt perdecte. Mie imi plac la nebunie alunele macadamia. Din pacate pe aici gasim mai mult varianta sarata a acestora.
    Pupici

    ReplyDelete
  8. dulcegarii cu miros de sarbatoare , sunt delicioase !!!

    ReplyDelete
  9. oh, Christmas cookies, how I love thee

    ReplyDelete
  10. Sper ca mai apuc si eu o prajiturica! Mi-ai facut pofta de ceva dulce! Iubesc sarbatorile, dar as mai muta ceva si in mijlocul verii... Te pup

    ReplyDelete
  11. Din pacate nucile de macadamia se gasesc foarte greu :( Ies niste delicii din ele! Multumim de reteta, am notat-o si cum gasesc nuci de macadamia o fac sigur!

    ReplyDelete
  12. dar nu e bai, ca le putem manca si inainte de sarbatori ;)). arata delicios!

    ReplyDelete
  13. Cu siguranta sunt delicioase,imi plac astfel de prajiturele!Pupici multi!

    ReplyDelete
  14. eu nuci macadamia n-am mancat,dar imi imaginez ce bune trebuie sa fie fursecurile tale !

    ReplyDelete

Va multumesc ca va gasiti timp sa imi lasati un mesaj, ma bucur ca aveti ceva de spus despre mancarea mea si voi raspunde cat de repede pot/ Thanks for taking time to leave me a message, I'm happy that you have something to say about my food and I will answer as soon as possible