April 28, 2010
Kurabiedes - prajiturele grecesti pudrate cu zahar
Este o reteta traditionala greceasca, pe care eu am luat-o de la o batrana clienta, grecoaica binenteles. Sunt foarte bune, faramicioase, se topesc in gura, si cuisoarele le dau o aroma aparte. Perfecte pentru Sarbatorile de iarna, bune pentru orice perioada a anului.
Ingrediente:
225 gr unt la temperatura camerei
1/2 cupa nuci macinate
1 galbenus de ou
1/4 cupa zahar pudra, plus 2 cani pentru pudrat
1 pachet praf de copt
1/4 lingurita de cuisoare macinate
2 cupe si jumatate de faina
Untul se freaca cu mixerul foarte bine, 10 minute pana devine cremos (reteta initiala zicea o jumatate de ora).
Se adauga restul ingredientelor, pe rand, pana cand sunt incorporate. Consistenta ar trebui sa nu fie prea uscata, nici prea uda. Daca este prea moale, se mai poate adauga faina, cate putin.
Se formeaza cu mana bilute, care se fac plate, cam 3 cm in diametru, se pun in tava neunsa. Se lasa putina dinstanta intre ele, pentru ca se umfla putin.
Se baga in cuptorul incins la 180 grade Celsius(350 Fahrenheit) pana cand se rumenesc, fara sa se arda.
Se scot si se pun pe pat de zahar pudra, si se presara zahar pudra peste, ar trebui sa fie putin ingropate in zahar, vor absorbi din zahar.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment