January 21, 2012

Ardei copti cu nuca si condimente/ Roasted peppers relish with walnuts and seasonings


Hello, my dear toasted seasonings! Nu v-am dus lipsa prea mult. Cand l-am vazut pe Bill Granger facand aceasta salata, am trecut-o imediat pe lista de facut. V-am mai povestit cat de mult imi place chimionul si coriandrul prajite si proaspat macinate, la Supa de dovleac copt si la Salata cu rosii,
iar ardeilor le-au dat un gust placut, complimentat de consistenta nucilor si prospetimea frunzelor de coriandru. Este o salata usor de facut, proaspata si consistenta, potrivita si vara si in perioada de dupa sarbatori si in post, servita singura sau ca garnitura alaturi de carne, orez sau cartofi.

Si nu, nu am uitat de provocarea Dulce Romanie nici in ianuarie, cand Adina de la Mitinita ne invita sa ne detoxifiem. Nu stiu daca este exact in definitia detoxifierii, dar cu siguranta usoara dupa fripturile de la Sarbatori.


Ingrediente:

3-4 ardei rosii mari
aprox 1/2 cana nuci
2 catei de usturoi dati pe razatoare
1 lingurita chimion seminte
1 lingurita coriandru seminte
2 linguri ulei de masline
1-2 linguri zeama de lamaie, dupa gust
2 linguri de coriandru verde tocat
sare si piper dupa gust

Coaceti ardeii pe gratar, plita sau in broilerul aragazului, intorcandu-i pe toate partile pana cand sunt rumeniti. Lasati-i sa se raceasca putin, curatati-i de seminte si coaja si tocati-i in bucati cat va place de mari.
Intre timp, intr-o tigaie uscata caliti chimionul si coriandrul cateva minute, scuturand tigaia, pana cand incep sa miroase. Lasati-le sa se raceasca usor si macinati-le. In aceeasi tigaie puneti nucile si prajiti-le si pe ele 5-7 minute, scuturand des tigaia, apoi tocati-le mare.

Amestecati ardeii cu nucile, condimentele, usturoiul, coriandrul verde, uleiul, zeama de lamaie, sare si piper si ajustati dupa preferita.


Pofta buna!

14 comments:

Dana C said...

Doamne cum arata!!!! Superb!!!! Te pup :*

Licuta Marin said...

Arata tare bine si suna tare delicios!!!Pup!

Adela Zilahi said...

O minunatie de salata! Ador ardeii copti!! Pupicei!!

Maria said...

O reteta minunata:)Nu am consumat inca asa ceva dar pt. mine ardeii copti sunt febletea mea, asa ca niciodata nu este prea tarziu....Pupici:x

Ellie said...

Mihaela, Salata asta de ardei copti cu nuca arata asa bine! Imi aduce aminte de un dip care imi place foarte mult... numit Muhammara. Foloseste aceleasi ingrediente...well, aproape:)...decat ca "dipul" este facut ca o pasta. Dar, imi place varienta ta tare mult!
Un weekend placut...snowy:)!

Ramona Alina said...

Delicioasã propunere, pupici:)

Ioana V. said...

interesanta combinatia! Arata super!

Fancy Cake said...

Super combinatia! tRebuie sa o incerc!

Emily said...

ador reteta aceasta! arata superb si e delicioasssssaaaaa
te pup scumpa mea!

Maya said...

Cu nuca înca nu am facut, deci ar fi timpul :D

Adina said...

Asta da combinatie! Si eu sunt mare fan chimion si coriandru,pe ultimul il cresc pe balcon numai sa prind si eu cateva frunze vara.

catkitchen said...

Interesanta combinatie !!!

Unknown said...

testat, nemaipomenit!

Can't boil an egg said...

Ce pofta de ardei copt mi-ai facut! Sunt categoric preferatii mei, desi recunosc, cu nuca inca nu i-am incercat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails