Este o salata perfecta de vara, castravetii se impaca bine cu iaurtul, mararul le da un gust romanesc, iar branza feta este adaosul perfect sa o faca mai consistenta. Si alaturi de o paine proaspata poate constitui un pranz pe cinste!
Ingrediente:
3-4 castraveti potriviti (sau un castravete lung englezesc)
3 fire de ceapa verde tocate
o mana buna de marar tocat
1/2 cana branza feta sfaramata
Pentru dressing:
3-4 catei de usturoi dati pe razatoarea mica sau pisati foarte bine
2-3 linguri ulei (preferabil de masline)
1/4 lingurita chimion macinat
2 linguri otet
1/2 - 1 cup iaurt (eu am folosit iaurt grecesc)
sare dupa gust
Usturoiul se freaca bine cu lingura de lemn cu putina sare si cu uleiul, adaugat cate o lingura odata pana cand se face crema. Se adauga chimionul, otetul si iaurtul, amestecati bine si gustati de sare.
Castravetii se taie felii subtiri (eu am lasat coaja pentru ca nu era amara), se amesteca impreuna cu ceapa si mararul si se toarna deasupra dressingul. Se mesteca bine ca totul sa fie acoperit de dressing, apoi se presara deasupra branza feta. Se poate lasa o jumatate de ora in frigider sa se infuzeze toate aromele.
Pofta buna!
8 comments:
lejera si super gustoasa !
foarte asemanator cu sosul tzatzki.ne place foarte mult.pupicei si un week-end minunat!
PS:n-am mancat inca "ce-o fi" desi mereu primesc genul asta de raspuns cand intreb sotul ce vrea sa serveasca la cina :)
Exact pe gustul meu,are tot ce imi place!
"Ce-o fi" e raspunsul ala in loc de nu stiu nici eu,asa cred.Pupici!
O salata grozav de racoroasa pentru zilele astea!O seara buna!
O salata super, exact pe gustul meu! Pupicei!
ador salatica preparata asa ; ) ... si eu tai castravetii feliute subtiri si daca sunt crudutzi ii las cu coaja , e perfecta , bravooo!!!
ce bunatate ! ador retetele simple (desi nu se cam vede) cu exact ce le trebuie ca sa fie gustoase.
Arata tare bine salata aceasta a ta.Te pup.P.S.Am deschis si eu blog.si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Doresc sa-mi fac si eu prieteni in blogosfera.Multumesc mult.
Post a Comment