May 26, 2010

Muffins cu ciocolata


Am primit cadou saptamana trecuta de la o colega de servici o carte de bucate cu retete pentru muffins. 100! de retete, numai muffins, dulci, sarate, de dieta etc. Si am incercat una din ele, pentru inceput. Urmeaza altele.

Au iesit nu foarte dulci, daca le incercati, dublati cantitatea de zahar, sau adaugati 1/2 cupa zahar.

Ingrediente:

1 si 1/2 cupe faina (1 cupa=235 ml)
1/2 cupa cacao
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1/2 cupa zahar brun
2 oua
1 cupa frisca lichida neindulcita
6 linguri ulei de floarea soarelui sau unt topit si racit putin

Echipamente speciale: tava speciala de muffins, si optional cupe de hartie pentru copt.

Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius (400 Fahrenheit). Tava se unge cu ulei sau unt (sau se aseaza cupele de hartie).
Se amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea intr-un castron mai mare. Se adauga zaharul si se amesteca.

Separat se bat ouale , apoi se adauga frisca si uleiul. Nu se amesteca prea tare, nu se foloseste mixerul. Se toarna acest amestec peste cel de faina, si se incorporeaza, fara a se amesteca prea tare.

Se toarna amestecul in tava pregatita si se coace 20 minute in cuptorul incins pana trece testul cu scobitoarea. Se scot, se lasa sa se raceasca 5 minute inainte de a se servi.


Nota adaugata ulterior: Aceste muffins sunt putin mai tari, nu stiu daca le-as mai face, dar nu am vrut sa sterg postarea. O reteta pe care am adaugat-o pe blog mai tarziu, Cupcakes cu ciocolata, sunt mult mai pufoase si mai bune, si au si o reteta deosebita pentru crema.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails