February 15, 2012

Broccoli in stil asiatic/ Asian style broccoli


(Please scroll down for recipe in English)


O calatorie care se intinde pe aproape 24 de ore, cu asteptari intre si in doua avioane, apoi alta calatorie la fel inapoi este foarte obositoare si plina de intamplari, cum este de asteptat. Cel mai urat moment a prilejuit si cel mai comic moment. Ajunsi in aeroport in Bucuresti am descoperit ca Parisul s-a decis sa imi mai pastreze hainele, sa prinda "aroma" pariziana. Foarte neplacut sa te trezesti decat cu hainele de pe tine. In timp ce asteptam sa reclamam bagajul lipsa, am imprumutat telefonul lui tata socru si a inceput sa sune in linistea ramasa printre cei vreo zece oameni din aeroport: "pam pam americanooo" :)) Printre cele mai placute insa, in cele 8 ore interminabile in avion la intoarcerea acasa as putea spune ca a fost gasirea unui show al lui Jamie Oliver. Si binenteles ca era inteles: reteta a ajuns pe blog.
De obicei pregatesc broccoli aburit cu sare, piper si putin unt topit, dar dupa ce am facut prima data broccoli in stil asiatic, l-am reluat de trei ori intr-o luna.


Ingrediente:


2 capatani medii de broccoli
1 ardei mic rosu iute tocat sau 1/4 lingurita ardei iute uscat pisat
1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica
4 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingurita ulei de susan
2 lingurite sos de soia
zeama de la 1/2 lamaie verde


Curatati si taiati bucati broccoli, cu cotoare cu tot (cotoarele sunt cele mai dulci). Puneti-l intr-o cratita cu capac si adaugati apa cat sa acopere fundul cratitei (1-2 cm). Puneti pe foc mic-mediu cratita acoperita si tineti 10-15 minute, pana cand furculita intra usor in broccoli. Nu lasati prea mult, nu vreti sa i se schimbe culoarea sau sa se inmoaie prea tare.
Intre timp, pregatiti dressingul: intr-un castron mare amestecati restul ingredientelor si bateti-le cu telul putin sa se incorporeze.
Cand broccoli este gata, scurgeti apa si adaugati peste dressing. Mestecati bine si serviti imediat.


Pofta buna!



Ingredients:

2 medium heads of broccoli
1 small red chili, chopped or 1/4 tsp red pepper flakes
1 clove of garlic, grated
4 tbsp extra virgin olive oil
1 tsp sesame oil
2 tsp soy sauce
Juice from ½ lime


Clean and cut the broccoli in pieces, stems too. Place the broccoli in a pot with a fitting lid and add water to the pot so it reaches about 1 inch. Place on medium heat (lid on) for 10-15 minutes until a fork enters easily in the broccoli. Don’t over boil.
Meanwhile, make the dressing: in a large bowl add the rest of the ingredients and whisk to incorporate.
When the broccoli is ready, strain and add over the dressing. Toss well to coat. Serve immediately.

Enjoy!

12 comments:

langmina said...

Foarte interesant!

pansy said...

inteleg ca nu mai esti in romania,ca tare mi-ar fi placut sa te cunosc !Din pacate sotului meu nu-i place broccoli,nu stiu de ce,pentru ca conopida ii place.Dar am retinut reteta.
Pupu-te !
Ma dispera chestia asta noua cu 2 cuvinte de control,scapati de ele !!!! Moderarea comentariilor nu e de ajuns ?

Mihaela said...

Pansy, multumesc pentru comentariu :) Nu mai sunt in Romania, nu am putut sta mult. Sper sa incerci broccoli si cine stie, poate gatit asa ii place sotului tau.
Am scos cuvantul de control si am primit foarte multe spam-uri, imi pare rau, dar a trebuit sa il pun din nou. Nu stiu insa de 2 cuvinte, voi cerceta.

Fancy Cake said...

Imi place! Mai ales ca vreau sa o las mai usor cu carnita! Oricum se apropie postul!

TeoBucatar said...

Imi place broccoli,deci am retinut ideea!Pupici!

Bunatati de Poveste said...

uau..tocmai cautam o reteta de brocoli pt fica-mea ! Multam fain !

Ellie said...

Hi Mihalela, What a great dish... sounds really tasty and simple to prepare.
But I 'm just like you... when I like a recipe, I repeat it over and over:). Thanks for sharing and have a great week/end!

Irina said...

Imi place reteta, trebuie sa o incerc! Imi pare rau pentru bagaje... stiu ce enervant poate sa fie!

Ramona Alina said...

Un delicios acompaniament pentru peste:)

felis said...

Interesant si buna de notat reteta!...

Roxana GreenGirl {A little bit of everything} said...

If it's up to Tiffany we'd eat broccoli and peas all day long. other greens - not a change to talk her into eating them :)

Antonina said...

Tare-mi place reteta !! Simplu si sanatos fix pe gustul meu! si nu ingrasa fetelor.. sariti ;) Mega like Mihaela! Te pup

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails