February 25, 2012

Supa de ardei neumpluti/ Unstuffed Pepper Soup


(Please scroll down for recipe in English)

Este sfarsit de februarie, dupa o iarna destul de blanda in Chicago. Chiar cea mai "cuminte" iarna din care am vazut eu aici. S-a anuntat ieri o furtuna mare de zapada, agitatie la stiri si pregatiri de ce e mai rau, dar raul se pare ca a trecut pe langa. A nins si a plouat, a fost frig, dar nu exagerat. Chiar daca nu e primavara inca, eu totusi cred ca iarna nu mai are putere asa mare si deja astept zilele insorite si ma pregatesc de sandale.

Pe vreme din asta este buna o supa consistenta, ca cea de ardei umpluti. Sau neumpluti :) A fost o noutate cand am mancat-o pentru prima data la restaurant cu ceva ani in urma, dar m-a "vrajit" ca o dragoste de lunga durata (ce poetica am devenit!). Daca va plac ardeii umpluti (si cui nu ii plac?!) cu siguranta va va placea si supa de ardei. Usor de facut, consistenta si se pastreaza bine la frigider. Mie imi place sa o dreg cu sos iute.


Ingrediente:


1 lb (450 gr) carne tocata de porc sau vita
2 linguri ulei
1 ceapa mare tocata
2 morcovi tocati
2 tulpini de telina tocate
2 ardei mari (unul rosu si unul verde) taiati feliute
1 lingurita oregano uscat (se poate substitui cu cimbru)
1/2 lingurita boia
2 cani rosii intregi conservate, cu sos
1/4 cup (50 gr) orez
sare si piper dupa gust
8 cups (2 l) apa sau supa de vita


Se incinge uleiul intr-o oala, si se caleste ceapa, adaugandu-se morcovul si telina. Cand legumele sunt patrunse, se adauga oregano si boiaua, apoi carnea, mestecandu-se cu o lingura. Se calesc cateva minute. Se adauga apa sau supa de vita, ardeiul tocat, aproximativ 1 lingurita de sare si piper dupa gust. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga rosiile (rupte bucatele cu mana in prealabil). Se lasa sa fiarba 15 minute, apoi se adauga orezul si se mai lasa inca 15 minute, cand orezul si ardeii sunt fierti. Se potriveste de sare si piper si se opreste focul.
Se serveste dupa preferinta, cu smantana si/ sau sos iute.


Ingredients:

1 lb ground beef or pork
2 tbsp oil (sunflower, vegetable or canola)
1 large onion, chopped
2 carrots, chopped
2 celery sticks, chopped
2 large bell peppers, one red and one green, julienned
1 tsp dried oregano
½ tsp sweet paprika
2 cups canned whole or chopped tomatoes
¼ cup rice, uncooked
Salt and pepper after taste
8 cups water or beef stock

Heat the oil in a large pot and sauté the onion until translucent. Add the carrots and celery. When the vegetables are softened, add the oregano and paprika, then the meat, breaking it with a wooden spoon. Add the water or beef stock, the peppers and about a teaspoon of salt and some black pepper. Bring to a boil, and then add the tomatoes (if using whole tomatoes, break it with your hands). Let boil for about 15 minutes, add the rice and let boil for another 15 minutes, when the rice and peppers are done. Check for salt and pepper and adjust to taste.
Serve with little sour cream and/or hot sauce.

Enjoy!

13 comments:

langmina said...

Foarte gustoasa!

Adela Zilahi said...

Imi plac si umpluti si neumpluti! Ador aceasta supa!! Pupic!

Lilly said...

Interesanta supa asta de ardei "sparti"!Eu o faceam clasica dar a ta e mai simpla.

Irina said...

Ooooh, imi place mult ardeiul gras in ciorbe sau creme. Cred ca e foarte gustoasa!

Sara & Miki said...

Varianta asta nu am facut-o, dar ma incanta. Pup!

Mare Maria said...

Delicioasa supica ta.Este pe gustul meu:)!!!!

Magic of Spice said...

What a lovely idea for a soup...very warm and comforting!

Ramona Alina said...

Gustoasã si....picantã! te invit la provocarea de pe blogul meu :)

Ellie said...

Oh, Mihaela, this soup looks sooo good! Love the idea!! Chiar cred ca este prima oara cand am vazut o supa de ardei ne-umpluti:).... imi place tare mult!
Si eu am facut o ciorba de ardei umpluti de prima oara... vreo doua luni in urma(cand pariniti mei mau vizitat)... a fost ceva care nu am incercat niciodata. Dar ne-a placut mult. Si acum am vazut alta idee de la tine care imi trece prin cap sa o fac si eu:) Merci mult de reteta!
Iti doresc o saptamana placuta!

Emily said...

ador ardeii umpluti asa ca sigur supa e mai mult decat delicioasa! Pupicei

Ramona Alina said...

Delicioasã! te invit la provocarea de pe blogul meu:)

Licuta Marin said...

Grozava supita!!!Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!

Delicious Flavours said...

Imi place foarte mult aceasta o supica!
Salvata si abea astept s-o incerc! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails