May 28, 2012

Salata de spanac si capsuni/ Strawberry and Spinach Salad


Please scroll down for recipe in English

Piata deschisa, capsune proaspete, bujori minunati, balcon plin de ghivece cu ierburi, geanta galbena, sandale in fiecare zi, simt ca vara asta o sa fie speciala!

O incep cu o salata pe care o aveam in gand de mai mult timp: capsuni si spanac. Suna nu foarte familiar, nu? Dar este o combinatie foarte reusita, cu mozzarella proaspata, feliute subtiri de ceapa si dressing dulceag cu otet balsamic. Neaparat de incercat in sezonul capsunelor si al lunii mai, in care ingredientul lunii la Dulce Romanie este spanacul.

Gazduita luna aceasta de Andreea Elena (Toata ziua in bucatarie), provocarea Dulce Romanie merge mai departe si abia astept sa vad ce minunatii "a la Popey" vor fi la adunare.

Ingrediente:

2 maini bune de spanac proaspat (rupeti frunzele in maini daca sunt prea mari)
10-15 capsune proaspete, curatate de codite si feliate
100-150 gr mozzarella proaspata (1-2 mingiute, depinde cat de mari sunt) rupta bucatele
feliute foarte subtiri de ceapa rosie
aprox 50 gr fistic (optional)

Amestecati toate ingredientele, presarati dressingul deasupra si serviti imediat.


Dressing vinegretta cu miere si otet balsamic:

1 lingura miere
2 linguri otet balsamic
4 linguri ulei de masline extra virgin
1/4 lingurita sare
piper proaspat macinat, dupa gust

Puneti toate ingredientele intr-un bol si mestecati cu telul pana cand se emulsioneaza si se topeste sarea. O alta varianta: puneti toate ingredientele intr-un borcan cu capac si agitati foarte bine (varianta asta va va face sa va simtiti ca un barman pe o plaja exotica).




Ingredients:

2 handfuls fresh spinach (rip off in hands the big leaves)
10-15 fresh strawberries, hulled and sliced (small farmer's market strawberries, please)
1-2 fresh mozzarella balls, ripped in pieces
very thin slices of red onion
about 1/4 cup whole pistachios (optional)

Toss all the ingredients, pour the dressing on top and serve immediately.

Honey and Balsamic Vinaigrette dressing:

1 tbsp honey
2 tbsp balsamic vinegar
4 tbsp extra virgin olive oil
1/4 tsp salt
fresh ground pepper, after taste

Mix all the ingredients in a bowl and whisk until an emulsion forms and salt is dissolved. Or, place all the ingredients in a small mason jar with a lid and shake it very good (this version may make you feel like a bartender on an exotic beach).

Enjoy!

9 comments:

Alina Codrean said...

Arata senzational salata asta!
Felicitari pentru initiativa cu Dulce Romanie!
Luna asta nu am participat insa luna viitoare cu siguranta o voi face!
Hugs!

Emily said...

minunata combinatie! te pup draga mea! O vara minunata :*

catkitchen said...

Hmmmmm , o combinatie sanatoasa , dar foarte interesanta !!!

Antonina said...

Delicioasa combinatia, o cunosc si o prefer! Dar imi place foarte tare poza.. ai schimbat ceva.. arata foarte fff bine! Te imbratisez cu drag!

Ioana V. said...

foarte foarte interesanta combinatia!Pup

Maya said...

Delicios! Arata fantastic!

Adela Zilahi said...

Arata delicios! Buna combinatie! O saptamana minunata!

Gabriela {What liberty Ate} said...

Spanacul si capsunele, preferatele mele :). O idee foarte adecvata pentru temperaturile ridicate de acum! Te pup :*

Ana Maria Ciolacu said...

Super racoroasa salata aceasta, cum a spus si Gabita, pe caldurile astea e perfecta ! <3
Pupici!
xoxo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails