May 11, 2012

Hummus cu jalapenos si coriandru verde/ Jalapenos and Cilantro Hummus


Please scroll down for recipe in English
Oare de ce am asteptat atat inainte sa fac din nou hummus?... Este asa usor de facut... A, da, stiu. Prefer sa il fac cu naut fiert si uit sa il pun la inmuiat si tot asa. Se poate face si cu naut la conserva, dar mie imi place mai mult cu cel proaspat fiert.
Dupa ce l-am facut mai demult pe cel cu ardei copti, voiam sa incerc o alta varianta interesanta si am gasit-o: cu ardei jalapeno si coriandru verde. Putina prospetime la inceput de vara. Este bun de servit cu pita, sau chiar pe paine, la micul dejun sau pentru o gustare rapida, cu masline, branza feta si rosii. Iar daca nu va place varianta cu jalapeno, il puteti face clasic, servit cu putin za'atar deasupra (za'atar este un mix de condimente arabesc cu susan, se poate cumpara deja amestecat sau se poate face in casa).


Hummus clasic:


aprox 200 gr naut uscat
1 frunza de dafin
1/2 cup (120 ml) apa de la fiert
1/2 cup (120 ml) ulei de masline extra virgin
zeama de la 1 1/2 lamai
1 1/2 lingurite chimion macinat
3 catei de usturoi tocati
2 linguri pline de tahini
sare si piper dupa gust
za'atar pentru decor

Puneti la inmuiat nautul intr-un vas cu apa sa il acopere bine. Lasati-l pana a doua zi. Schimbati apa si puneti-l la fiert cu o foaie de dafin pentru 2-2.5 ore. Adaugati apa daca scade prea mult.

Scurgeti nautul fiert si retineti 1/2 cup (120 ml) apa. Adaugati toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixati pana cand obtineti o pasta. Gustati si adaugati sare dupa preferinta. Serviti cu za'atar presarat deasupra.


Hummus cu jalapeno si cilantro:

La amestecul de mai sus adaugati un ardei jalapeno (cu seminte sau fara, depinde cat de iute va place) si o mana buna de cilantro (coriandru verde). Mixati bine in robot pana cand devine o pasta.







Classic Hummus:


about 1/2 lb dried chickpeas
1 bay leaf
1/2 cup retained water (from boiling)
1/2 cup extra virgin olive oil
the juice from 1 1/2 lemons
1 1/2 tsp ground cumin
3 garlic cloves, chopped
2 full tbsp tahini
salt and pepper after taste
za'atar for decoration

The day before: place the chickpeas in a medium pan and cover with cold water. Let soak overnight. Next day, drain and fill with fresh cold water. Add the bay leaf and boil over medium heat for 2-2.5 hours. Add more water if necessary.

Drain the boiled chickpeas and reserve 1/2 cup water. Place all the ingredients in the food processor and process until you have a smooth paste. Taste for salt and pepper. Sprinkle with za'atar and serve with pita chips.



Jalapeno and Cilantro Hummus:

To the classic Hummus, add one sliced jalapeno (with or without the seeds, depends how hot you prefer) and one good handful of cilantro. Process in the food processor until smooth.


Enjoy!

6 comments:

Ramona Alina said...

Mmm...delicios....la noi în casã sunt unica apreciatoare:)

Alice Kitchenette said...

Iubesc hummusul iar cel pragatit de tine arata tare bine!

Andreea-Elena C. said...

imi place hummusul, cu ardei copti, cu patrunjel sau coriandru!

Maya said...

Un adevarat deliciu!

Rosita Vargas said...

Me encanta el humus que lleve cilantro luce delicioso y bien preparado,abrazos y abrazos.

Fab Chef said...

Mmmm, ce bine arata! Si ce frumos decor albastru. i love it!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails