February 15, 2014

Supa crema de conopida si naut/ Cauliflower and Chickpea Soup

 
Vrea, nu vrea, iarna asta este pe sfarsite... Abia astept primavara, florile, salatele si probabil si ceva prajituri pe blog. Inainte sa trecem la prajituri, iata inca o reteta de supa, de retinut pentru alte vremuri reci.
Conopida si usturoiul, coapte inainte de a fi adaugate, ii aduc supei o aroma aparte, imbogatita de cimbrisor si chimion.
 
Ingrediente
(adaptata dupa Fork&Flower)
~aprox 4 portii~
 
 
1 conopida, taiata in florete
1 conserva naut (15 oz, 425 gr) scursa, clatita si zvantata
5 catei de usturoi
2 lingurite chimion
aprox 5 linguri ulei de masline
1 ceapa mica, tocata
1 cartof, taiat cuburi
1 litru lichid (supa de pui, apa sau combinatie)
1 lingurita cimbrisor proaspat
1/2 cup (120 ml) frisca lichida neindulcita (smantana pentru gatit)
sare si piper dupa gust
 
Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius (425 F). Intr-o tava intinsa puneti conopida, nautul si usturoiul. Condimentati cu chimion, putina sare si piper si stropiti cu 2 linguri ulei de masline. Amestecati ca totul sa fie condimentat si coaceti in cuptorul incins pentru 20-25 minute, pana cand legumele sunt usor rumenite.
Intre timp, incingeti restul de ulei intr-o oala si caliti ceapa si cartoful pana cand se inmoaie si se rumenesc usor. Se stinge cu supa de pui sau apa. Dupa ce legumele sunt scoase din cuptor, opriti putin pentru décor, iar restul adaugati in oala. Se aduce la fiert si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Opriti focul si adaugati cimbrisorul, apoi faceti totul piure cu un blender vertical.
Pe foc mic, fara sa fiarba in clocote, se adauga frisca lichida si se condimenteaza cu sare si piper. Se serveste decorata cu legume coapte sau crutoane.
 
Pofta buna!
 
 

 

5 comments:

Ellie said...

Hi Mihaela, So nice to see a couple of warm soups... this winter has been kind of long. I'm sure we will want some of this colder weather when we are in the deep of summer:)...

Love the addition of chickpeas in this soup, a great way to add some protein. Hope you are doing well. Have a great week!

Aurica said...

hhhmmm, o supa excelenta si foarte delicioasa, cremoasa si apetisanta..trebuie incercata neaparat :D

mimmi said...

Imi plac tare mult supele crema iar aceasta combinatie clar e pe gustul meu si trebuie sa o fac si eu .
O zi frumoasa !

Anonymous said...

Aw, this was a very good post. Spending some time and actual effort
to create a top notch article… but what can I say… I hesitate a
lot and never manage to get nearly anything done.



my web-site; stamped concrete

coco said...

imi plac supele crema, de conopida nu am incercat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails