November 11, 2011

Supa crema de linte rosie/ Cream of red lentil soup


Asa de tare m-a incantat Antonina (Dulcegarii Culinare) cu supa de linte rosie, ca atunci cand am vazut linte rosie in magazin am si executat-o. Am uitat sa iau insa patrunjel (ups!) dar a fost foarte buna si fara :)
Foarte putin acrisoara de la lamaie, cu putin kick de la ardeiul iute, supa asta este excelenta in special acum cand baba iarna incepe sa isi arate coltii si tot ce vrei e sa stai in casa la caldurica cu o supa plina de vitamine :) Si e gata in mai putin de o ora!
Adaugati sarea la sfarsit, si lintea va fi fiarta in 15 minute. Voi incerca sa fierb si fasolea fara sare si sa o sarez la sfarsit, cred ca se va fierbe mai repede.


Ingrediente:

1 ceapa tocata
1 morcov tocat
3 tulpini de telina tocate
3-4 linguri ulei (de masline sau de care aveti)
4 catei de usturoi + 3 catei de usturoi (tocati)
1 lingurita chimion
1/4 lingurita ardeiu iute rosu uscat pisat
250 gr (1 3/4 cups) linte rosie
500 ml (2 cups) supa de pui
750 ml (3 cups) apa
1 lamaie
sare si piper dupa gust
patrunjel proaspat tocat si boia iute (cayenne pepper) pentru servit

Intr-o oala se incinge uleiul si se adauga ceapa, morcovul si telina. Se calesc pe foc mic pana se inmoaie fara sa se rumeneasca. Se adauga 4 catei de usturoi si se mai lasa un minut, apoi se adauga chimionul si ardeiul iute pisat si se "infloresc" in ulei un minut. Lintea se pune intr-o sita si se trece bine prin jet de apa, se scurge si se adauga in oala. Se adauga supa de pui si 500 ml apa, se da focul mai mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se da focul mic, se acopera si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. In ultimele minute se adauga jumatate de lamaie curatata de coaja si seminte si tocata, 3 catei de usturoi, sare, piper si ultima cana de apa. Nu adaugati prea multa apa pentru ca se va subtia prea mult. Se da supa prin blender, apoi se incinge pana la fierbere, se adauga zeama de la jumatatea de lamaie ramasa si se gusta pentru sare. Se serveste cu patrunjel proaspat si cu boia iute, dupa gust.

Pofta buna!

6 comments:

coco said...

Lol...Antonina este deja un izvor de inspiratie...si pe mine m-a pus la treaba :)))....arata super supita ta !

CRistina said...

Arata minunat si tare m-as incalzi cu supica ta calda... Weekend placut!

Dana C said...

arata minunat!
o zi frumoasa!

Antonina said...

Ma bucur tare ca te-a tentat Mihaela.. Eu sunt innebunita dupa tenta ei usor acrisoara. Si cum ziceam pot s-o mananc singura intr-o zi fara sa ma stradui deloc ;) Arata super bine la tine!!! Pupici

Din bucataria mea said...

Delicioasa la maxim!Pup!

Natalia said...

Am incercat o si este absolut delicioasa!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails