July 05, 2012
4 Iulie si o alta varianta de Catifea Rosie/ 4th of July and another version of Red Velvet
Please scroll down for recipe in English
Este seara de 4 iulie. Pe afara se mai aud inca ultimele pocnitori si artificii. Se simte sarbatoare. Azi am mancat hamburgeri (facuti acasa) si salata de cartofi. Am privit cerul plin de artificii si am tras si noi cateva. Daca se simte ca in filme? Daca vrei sa se simta, da. Maine totul o sa reintre in normal :)
Ama zicea ca admira fetele americane cum sarbatoresc in preparatele lor ziua nationala. Si oare de ce noi romanii nu sarbatorim. In preparate sau nu, nu se simte intotdeauna sarbatoare de 1 decembrie. Asa ca vin cu o propunere pentru toti bloggerii romani: Anul acesta sarbatorim 1 decembrie! Nu stiu exact cum, astept propuneri din partea voastra, dar trebuie sa ne mobilizam, si in nici un caz sa uitam pana atunci :) Deci, cine e cu mine?
Pana atunci insa, iata o alta varianta de cupcakes Red Velvet (Catifea Rosie), adaptate dupa tortul Catifea Rosie si coapte in forme de mini cupcakes. Sunt intradevar rosii, catifelate, iar crema este "to die for" - cea mai buna crema pe care am incercat-o pentru Red Velvet :)
Ingrediente:
~45-48 mini cupcakes~
1 1/4 cups (125 gr) faina
1/2 lingurita sare
1 cup (200 gr) zahar
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1 ou
1/2 lingura cacao
1 lingurita colorant rosu (eu am folosit marca Americolor)
1/2 cup (120 ml) kefir
1/2 lingurita extract de vanilie
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita otet
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit). Pregatiti 2 tavi de mini muffins cu hartii.
Amestecati bine colorantul cu cacaoa si kefirul si dati deoparte. Cerneti faina si sarea si dati deoparte.
Bateti untul cu zaharul pana cand se fac crema. Adaugati oul si bateti sa se incorporeze. Adaugati alternativ faina si amestecul de kefir si colorant, mestecand cu spatula sa incorporati. Adaugati vanilia si incorporati. Stingeti bicarbonatul cu otetul, mestecati si lasati sa faca spuma, apoi adaugati totul in compozitie si mestecati pana cand totul este uniform. Umpleti 3/4 formele pregatite si coaceti in cuptorul incins pentru 20 de minute, cand o scobitoare introdusa in mijlocul uneia din cupcakes iasa afara curata. Scoateti cupcakes-urile din tava si lasati sa se raceasca complet inainte de decorare.
Daca se intaresc putin deasupra cat se racesc, este ok, se vor inmuia din nou.
Crema:
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1 pachet (8 oz, 224 gr) crema de branza Philadelphia
1/2 cup (aprox 100 gr) mascarpone
1/8 cup (30 ml) frisca lichida neindulcita (rece)
1 1/4 cups (145-150 gr) zahar pudra
1/2 lingurita extract de vanilie
Bateti untul si crema de branza sa se omogenizeze. Adaugati mascarpone si incorporati. Adaugati zaharul pudra si bateti incet la inceput, apoi la viteza mare sa se omogenizeze. Adaugati frisca lichida si bateti le viteza mare pana cand totul este o crema pufoasa si omogena. Incorporati bine si vanilia.
Decorati cupcakes-urile cu crema si pastrati-le in frigider in recipiente acoperite.
Red Velvet Mini Cupcakes
Ingredients:
~45-48 pieces~
1 ¼ cups flour
½ tsp salt
1 cup sugar
1 stick butter at room temperature
1 egg
½ tbsp cocoa powder
1 tsp red food coloring (I used Americolor brand)
½ cup kefir
½ tsp vanilla extract
¼ tsp baking soda
½ tsp vinegar
Preheat the oven at 350 F. Prepare 2 mini muffin trays with liners.
Mix very well the food coloring with cocoa and kefir and set aside. Sift together the flour and salt and set aside.
Cream the butter and sugar together, add the egg and beat to incorporate. Add alternately the flour and kefir mix, stirring with a spatula to incorporate. Add the vanilla and incorporate. In a small dish add the baking soda and the vinegar. Stir well, let foam, and then add it to the batter. Mix until batter is consistent. Fill the prepared pan ¾ high and bake in the preheated oven for 20 minutes, when a toothpick inserted in a middle of one of the cupcakes comes out clean. Remove from tray and let cool completely before frosting.
If the cupcakes harden a little during cooling is ok, they will soften up later.
Frosting:
1 stick butter at room temperature
1 pack (8 oz) Philadelphia cream cheese
½ cup mascarpone
1/8 cup cold heavy cream
1 ¼ cups powder sugar
½ tsp vanilla extract
Cream the butter and cream cheese together. Add the mascarpone and beat to cream. Add the powder sugar and beat on low speed in the beginning, then at high speed until smooth. Add the heavy cream and beat at high speed until fluffy. Add the vanilla and beat to incorporate.
Decorate the cupcakes and keep refrigerated in a covered recipient.
Enjoy!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Sunt atat de dragalase, m-am indragostit de ele la prima vedere! ;;) Aaa, si da... eu sunt de acord cu tine!! Hai sa sarbatorim Romania asa cum se cuvine de ziua ei, si sa incercam sa o facem mai frumoasa...macar pentru o zi! Pup
Hai ca sunt si eu cu tine, chiar daca nu ma da afara din casa patriotismul. :))) Draguta idee si minunata varianta asta de catifea. :)Vreau sa fiu catifelata !! :))) Te-am pupat, scumpa mea.
xoxoxo
Superb ai sarbatorit !!!! Grozava ideea ca bloggerii romani sa sarbatoreasca 1 dec !!! Eu una te sustin si sper sa-mi vina si mie cateva idei legate de asta !!! ;)
O zi superba !!!
Minunate,au o culoare superba!
draga mea, arata minunat! Sigur au fost delicioase!
Ma bucur nespus sa vad ca si tu si Ama si poate si alti bloggeri s-au autosesizat cumva ;) Duduie lumea de retete speciale pentru sarbatorirea Americii si noi ... noua ne e rusine ca suntem romani :( Superba ideea ta sa sarbatorim impreuna! Ar fi frumos sa postam fiecare cel putin un preparat in culorile nationale inainte de ziua nationala si unul fix de 1 decembrie! So, I'm in!
te pup cu drag!
Si mie imi place ideea ta!So,i'm in too!Sper sa fiu inspirata!Pupici
Intru si eu :)
Cat sunt de dragalase!!
Minunate... ti-a iesit o culoare grozava. Pup!
Au o consistenta si culoare .. ce mai , numai bune de pozat :)
Amandoi copii mei sunt inebuniti dupa prajitura asta. In forma asta nu cred ca am mai vazut-o. De obicei au cel putin o jumatate de kg :)
Post a Comment