August 24, 2012

Pancakes cu afine/ Blueberry Pancakes


Le-am putea numi "clatite americane", dar nu sunt clatite propriu zise, avand agent de crestere (praf de copt sau bicarbonat de sodiu) in compozitie. Daca vreti sa mancati clatite la restaurant in State, cereti "crepes".
Pancakes-urile sunt foarte populare la micul dejun in America, dar ma risc sa spun ca 99% din americani le fac din cutie sau din sticla, si nu din oua, lapte si faina. Le-am vazut (pe pancakes :)) si gustat prima data la restaurant. Miroseau tare bine si aratau coapte perfect pe plita profesionala, insa gustul nu m-a incantat foarte tare, mai ales servite cu siropul din porumb, si nu din cel de artar.
Desi nu le fac de obicei acasa, saptamana trecuta m-a apucat o pofta subita de pancakes si am incercat (si adaptat) o reteta din revista "Living" a Marthei Stewart. Am adaugat afine la coacere, dar le puteti adauga numai la servit. Puteti inlocui afinele cu orice fructe va plac: capsuni, coacaze, zmeura, si chiar felii subtiri de piersica. Imi place cum fructele "taie" din greutatea aluatului. Si neaparat serviti cu sirop bun de artar.

Ingrediente (pentru 7-8 bucati):

1 3/4 cups (175 gr) faina
3 1/2 linguri zahar
1/2 lingura praf de copt
1/2 lingurita sare
1 1/2 cups (375 ml) kefir
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura de unt topit, plus unt pentru uns tigaia
2 linguri de ulei (nu de masline)
afine 
sirop de artar pentru servit

Amestecati cu un tel faina, zaharul, praful de copt si sarea. Separat bateti tot cu telul ouale, kefirul, vanilia, untul topit si uleiul. Amestecati cele doua compozitii.
Incingeti o lingura de unt intr-o tigaie antiaderenta. Cand este bine incinsa, dati focul la mediu si turnati aproximativ 1/2 cana aluat in tigaie. Presarati afine peste aluatul din tigaie. Coaceti 2-3 minute, apoi intoarceti cu o spatula si coaceti inca 2-3 minute pe cealalta parte, pana cand se rumeneste. Scoateti pe o farfurie si pastrati in cuptorul cald pana cand le faceti pe celelalte. Ungeti tigaia cu unt dupa fiecare si stergeti tigaia cu un servetel daca este necesar.

Serviti cu fructe si sirop. Enjoy!


4 comments:

Haplea said...

Chiar la pancakes ma gandeam zilele astea!!!Trebuie sa mai fac,pt ca am o pofta de ele....

Nicol said...

Draga Mihaela, astept cu mare drag si nerabdare sa gazduiesc Provocarea Dulce Romanie din luna Septembrie! Daca exista informatii suplimentare legate de organizare sau alte detalii pentru o Provocare reusita te rog sa imi spui.
As dori de asemenea sa iti cer parerea in legatura cu tema si ingredientul la care m-am gandit.
Duminica frumoasa!

gaby_d said...

La multi ani, Mihaela!
Cele bune, sa se-adune, cele rele, sa se spele.
Sanatate, bucurii si multa intelepciune!
Te imbratisez cu drag!

Mihaela said...

Multumesc mult Gaby :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails