Ingrediente:
aprox 400 gr ficatei de pui
2-3 linguri ulei de masline
100 ml (4 oz) vin alb
4 fileuri de ansoa tocate
4 catei de usturoi tocati
3 linguri capere scurse
cimbru si/sau salvie proaspata tocata (1 lingura)
sare si piper dupa gust
100 gr unt de la frigider taiat bucatele
Spalati si scurgeti ficateii si tamponatii putin cu un servetel. Se incinge uleiul intr-o tigaie pe foc mediu si se adauga usturoiul, ansoa si caperele, se calesc putin, apoi se adauga ficateii scursi. Se prajesc aprox 5 minute, apoi se stinge tigaia cu vin, se da focul putin mai mare si se mai calesc 5 minute, intorcandu-se pe toate partile pana cand nu mai iasa sange. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga cimbrul sau salvia. Se potriveste de sare si piper.
Cand compozitia este calduta, se pune totul in robotul de bucatarie si se pulseaza pana cand ajunge la o consistenta cremoasa. Cu robotul mergand, se adauga untul treptat, pana cand este tot incorporat. Se mai gusta odata pentru sare si piper, se transfera intr-un bol sau borcan si se pastreaza in frigider. Se serveste pe felii de paine cu ceapa caramelizata deasupra.
Pofta buna!
2 comments:
What a beautiful presentation Mihaela!
Foarte frumos arata si perfect pentru micul dejun!
Post a Comment