March 23, 2011

Somon cu capere pe pat de rucola/ Salmon with capers on arugula bed



Este buna stategia de marketing de a pune maruntisuri si reviste langa casier in magazine si supermarketuri, cel putin in cazul meu, intotdeauna ma uit pe cate o revista si de multe ori o si cumpar. Asa cum am vazut acest somon pe coperta revistei Yum food and fun, si a trebuit sa o cumpar si sa fac reteta. Fotografia mea nu cred ca a iesit la fel de reusita ca cea de pe coperta, dar este destul de apetisanta cred. Iar somonul a fost delicios pe langa caperele sarate si dressingul aromat cu lamaie si usturoi.

Ingrediente:

4 fileuri de somon
2 linguri de unt topit sau ulei de masline

50 ml (1/4 cup) ulei de masline extra virgin
50 ml (1/4 cup) zeama de lamaie (1 lamaie)
coaja rasa de la o 1/2 lamaie
1 lingurita miere
1/4 lingurita sare, piper proaspat macinat
2 catei de usturoi dati pe razatoare
1 praf de cayenne pepper (boia iute)
2-3 linguri de capere

rucola, ardei rosii feliati subtire, rosii felii pentru 4 portii de salata
patrunjel si/sau marar pentru garnitura


Se incinge cuptorul la 260 grade Celsius (500 Fahrenheit) sau cea mai mare setare posibila.

Se amesteca bine zeama de lamaie, 1/4 cup ulei de masline, mierea, coaja de lamaie, sarea (1/4 lingurita), piperul, cayenne si usturoiul. Se imparte egal in 2 castronele, iar in unul din castronele se adauga caperele.

Se pun fileurile de somon pe o tava unsa cu ulei sau unt (eu imbrac tava in folie de aluminiu sa fie mai usor de curatat), se ung cu 2 linguri de ulei si se presara cu putina sare si piper. Se baga in cuptorul incins pentru 5 minute. Se scoate si se adauga amestecul de lamaie cu capere si se baga la cuptor inca 5-7 minute (depinde cat de gros este fileul) pana cand somonul este rumenit. Nu coaceti somonul prea mult, se va usca prea tare.

Se aseaza salata de farfurii, se drege cu o parte din dressingul ramas, se aseaza somonul deasupra, se decoreaza cu marar sau patrunjel si se drege cu restul de dressing.


Savurati-l cu placere dupa ce ati facut cateva minute de exercitii :) Credeati ca am uitat?
Azi vreau sa va reamintesc despre cat de buna este yoga pentru corpul nostru: ajuta la reglarea metabolismului si controlul asupra senzatiei de foame, ajuta la o mai buna concentrare si imbunatatirea memoriei. Concentrandu-ne atentia asupra respiratiei si asupra a ceea ce corpul nostru face in timpul unei sesiuni de yoga, ne putem calma mai repede. Ajuta la prevenirea bolilor de inima, bolii Alzheimer, osteoporozei si diabetului. Si daca v-am convins, puteti incepe cu o rutina denumita Salutarea soarelui, intalnita in multe clase de yoga. Puteti repeta de cate ori doriti si va simtiti bine.
Scopul exercitiului nu este sa ne atingem genunchii cu nasul, ci sa ne relaxam trepta in pozitia in care ne aflam. Recomand sa sugeti burta in pozitia de aplecat si in pozitia de "Down dog (caine cu fata in jos, cea in care corpul face un triunghi)".




8 comments:

Carmen said...

Ce frumos arata asa colorat :) Simplu si sanatos!

Alina---Explora Cuisine said...

Superbe culori ai in farfurie :) Eu momentan tot adun retete de salata, asa ca reteta ta merge la fix! O zi frumoasa iti doresc!

megi said...

Mihaela, this dish looks amazing, so colourful and flavourful! Beautifully presented, as always.

Nancy said...

This looks so delicious! Capers with fish and arugula are such a great combination. Thanks for sharing.

Mihaela said...

Multumesc, Carmen, cred ca cele mai bune mancaruri sunt cele simple.

Explora, am postat multe retete de salate, sper sa te inspire :)

Megi, thank you, I like how it turned out :)

Spicie Foodie, thanks for visiting. I love the salty and lemony combination with fish, specially with salmon, which I found little heavy.

Mihaela said...

Si eu de ceva vreme incoace am descoperit gustul caperelor! Frumoasa combinatie la aceasta mancarica!

Miha said...

Ce veselie de culori la tine in farfurie! Super!

Bucataras said...

Arata senzational

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails