March 12, 2011

Exercitiul saptamanii si o salata cu avocado/ Exercise of the week and an avocado salad



M-a bucurat foarte mult sa vad ca postul meu de saptamana trecuta despre yoga si exercitii fizice a avut multe vizite si sper ca am motivat pe cineva sa faca putina miscare. Asa ca azi urmeaza un alt exercitiu, de data asta vrem sa modelam fundul, pentru ca vrem un fund rotund si tonifiat ;)

- stati in picioare, cu mainile sprijinite pe spatarul unui scaun. Ridicati pieptul si relaxati umerii. Duceti un picior putin in spate si incepeti sa il ridicati spre spate (ridicati cat puteti, nu fortati). Repetati 10-20 ori. Schimbati piciorul si repetati pe celalalt picior. Si nu uitati sa respirati.

Tot pentru tonifierea picioarelor, un filmulet de 10 minute de pilates (in dreapta gasiti linkuri catre mai multe 10 minute pilates pentru arme, abdomen si tot corpul):





Dupa atata miscare, meritam sa si mancam, o Salata cu avocado. Este o salata mai consistenta, care o sa tina sigur de foame, o variatie a salatei americane Cobb. Pentru o masa in toata regula i se poate adauga putin pui pe gratar.






Ingrediente:


verdeturi amestecate (salata verde, rucola, spanac)
1/2 avocado taiat felii
1 ou fiert tare*
1 felie de costita afumata (bacon) prajita bine intr-o tigaie fara ulei si sfaramata bucatele
2 linguri branza cheddar data pe razatoare (se poate inlocui si cu feta, imi place chiar foarte mult combinatia de feta si avocado)
cateva felii de castravete
cateva felii de ceapa taiate foarte subtire


Se drege cu dressing simplu (1 parte otet, 2 parti ulei, sare si piper amestecate bine) sau cu sos Ranch.


* Pentru a fierbe oul, se pune oul intr-o craticioara si se acopera cu apa rece. Se pune pe foc mic spre mediu si se lasa 8 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. Se scurge si se curata in apa rece.


Pofta buna!

3 comments:

megi said...

Mihaela, the salad looks lovely, I love the idea of adding chicken to make it a meal. We eat lots of main course salads in the summer, this would be a great option. I'll be looking at the video later on, thank you for sharing.

Ellie said...

Mihaela, This salad looks so beautiful! I have to admit that you have a talent with coming up with ideas for salads:). Lovely , lovely presentation...o zi buna.
Oh, by the way...I love the way you plated the pate appetizers...beautiful!

Alina---Explora Cuisine said...

Vai ce as mai manca o portie de salata :)
Ai niste premii de ridicat la mine pe blog :) O saptamana insorita iti doresc!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails